Luni,
30.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-3°C

Caru' cu flori, da' mai bine-i ziceau Caru' cu bere!

Caru' cu flori îmi era cunoscut ca berăria unde mai mergeam marțea, după fotbal, să mă rehidratez cu un galon de bere. O berărie faină, cu bere ieftină, cu bere multă, o terasă plină de verdeață și mese din lemn masiv… așa țineam eu minte Caru'. Am văzut încă de pe atunci că au și ceva mâncare, dar nu m-a atras nimic. Săptămâna trecută au auzit că-și fac reclamă la radio, ca un restaurant serios, așa că dus să și mănânc.

”Tuupp tuupp tupp… Lift your leg up! Tup Tup… Soo sexy… Tuupp tuupp tupp”, pac, de la intrare, direct din difuzoare! Rime de bine, de la mine pentru tine… În fine. ”Cam prea tare muzica asta”, mi-am zis în minte și m-am așezat la o masă acoperită, că nori grei se lăsau peste strada Luptei. Mese din lemn zdravăn, cu scaune de birou, din vinilin. Adelin! Asta mi-a scăpat… ”Lory + Col = se fu…” fugiți mă de aici, cu scrijelelile voaste pe masă. Pe bune, așa scrie pe masa la care m-am așezat. Mintenaș a venit o domnișoară cu meniul. Arată ca o minilucrare de licență, adică micuț și plastificat. Citez din el, pe sărite: oferte mini ciorbe, un fel de carne, un fel de garnitură… Stop, nu cred că m-ați înțeles. Reiau: un fel de carne, un fel de garnitură. Adică, oamenii nu au în meniu mai multe tipuri de garnituri, ci exact așa scrie: ”un fel de carne”. Oare acceptă la notă ”un fel de bani?”. Iar pe lângă toate acestea, există asocieri de genul ”steak de mânzat” și ”mititei&muștar”, exact așa scris. Toată combinația asta suprarealistă m-a dus cu gândul la unul de la Jina, ieșit la plimbare în Piața Mare în blugi cu pantofi cu cioc și cămașă cu imprimeu ”De puta madre”, plus căciulă în vârf de cap – ”băieș style”.

Mă scuzați, am luat-o pe arătură. Am comandat în stilul ”la Caru'”: ciorbă de burtă, normală, nu mini, la felul doi un New York Steak și o bere mare la halbă, dar asta doar de dragul amintirilor, nu pentru mine. ”Doriți și pâine?” mă întreabă dom'șoara. Ador întrebarea asta! Bine că nu m-a întrebat dacă vreau și furculiță sau mănânc cu mâna! Mă scuzați, iar am divagat. Divagat! Așa mi-a venit să zic… ”divagat!”. Revin la subiect. Ciorba a fost așa și așa, sau cum să explic, dacă m-aș apuca eu acasă să fac o ciorbă de burtă, cam așa ar ieși. Muuult mai complicat e la felul doi. Eu vă spun sincer, ca să nu vă faceți o impresie greșită, deși nu par, n-am fost la New York să mănânc un steak, ca alții, da' ce mi-au dat la Caru' a fost o bucată groasă de friptură în sânge, îngropată în boabe de piper și foarte greu de mestecat. Aaaaammm cioflăiiiitttt… Tare ciudați mi se par acum americanii ăștia cu friptura lor.

Ei, bine, acum trag concluzia! Berea a fost bună. Terasa arată chiar bine… pentru o berărie. Are multă verdeață. Și o mini-cascadă. Mâncarea nu m-a convins cu nimic. Totul m-a costat, cu bacșiș de câțiva leuți, 45 de lei. Să mă mai duc? După fotbal, garantat!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1946

Comentarii

1 comentarii

Pokeristu69xxx

Acum 9 ani

Mi-esti tare simpatic, doar ca microbul asta... nu cred ca ma intelegi. Desi, ce-i drept, o adanca intiparire in memoria colectiva... Mi-a placut mult atricolul, mai ales rehidratarea cu alcool :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus