Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Elena Udrea: Cei din Covasna, Harghita si Mures ar trebui sa se vrea intr-o regiune cu Brasov, cu Sibiu!

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că subiectul regionalizării este sensibil în secuime, deoarece se invocă şi este dezbătut criteriul etnic.

"Eu cred că este greşit să fie invocat criteriul etnic. Important pentru oamenii care trăiesc în Covasna, Harghita şi Mureş, indiferent de etnie, este să aibă un nivel de trai decent şi autorităţi capabile să crească acest nivel de trai", a spus Udrea.

În opinia acesteia, "fitiliul etnic, aprins tot timpul de politicieni", nu a făcut decât rău celor care trăiesc în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

"Cred că fitilul etnic, care este aprins tot timpul de politicieni, nu a făcut decât rău celor care trăiesc în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş pentru că nu a ajutat la prosperitatea lor. Oamenii au nevoie de lideri care să se gândească la modalităţile prin care să ajute oamenii să trăiască mai bine, nu să incite la conflicte etnice. Eu cred că nu acesta ar trebui să fie mărul discordiei şi elementul de la care ar trebui să pornească discuţia privind regionalizarea în cele trei judeţe. Mai degrabă, cei din Covasna, Harghita şi Mureş ar trebui să se vrea într-o regiune cu Braşov, cu Sibiu, care sunt judeţe mult mai dezvoltate, astfel încât distribuirea beneficiilor economice din cele două judeţe să ajungă şi aici", a spus deputatul PDL.

Elena Udrea a adăugat că proiectul regionalizării s-a blocat în timpul guvernării PDL din două motive, unul fiind tot criteriul etnic, respectiv PDL şi UDMR nu au reuşit să ajungă la o concluzie în privinţa regiunii Centru şi a celei de Nord-Vest. Conform Elenei Udrea, cel de-al doilea motiv a constat în discuţiile dintre liderii locali cu privire la capitalele acestor regiuni.

În opinia deputatului democrat-liberal, USL nu va reuşi să facă regionalizarea "aşa cum ar fi util să fie făcută", iar dacă nu se simplifică administraţia şi vor creşte costurile, se va genera doar o suprastructură pentru baronii locali.

"Bătălia se va da în interiorul USL exact pe acest aspect, respectiv pe cine va conduce o regiune, în loc să se pornească de la necesitatea de a reduce birocraţia, de a oferi o administraţie mai suplă, de a omogeniza din punct de vedere economic şi social şi de a face posibilă o relaţionare directă între regiuni şi Comisia Europeană", a conchis Elena Udrea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

unu

Acum 10 ani

Cei din Covasna, Harghita şi Mureş ar trebui să se vrea într-o regiune cu Sibiu, cu Brasov! Capitala este sibiu, nu moldovenii din brasov, cu mustaciousul de Nita in frunte... ala a vandut tractorul, roman, radiatoare, etc si a devalizat brasovul.. si acum e mare fan brasov... rusine
Raspunde

george

Acum 10 ani

indepedenta si autonomie locala adevarata nu bani SIBIENILOR in buzunarele brasovenilor cine da raspuns de taxele si inpozitele noastre prin vinzarea deconcentratelor din SIBIU catre brasov in buzunarele cui se duc banii nostri s-a ramina comunitati noastre pentru dezvoltarea SIBIULUI si judetulti nu s-a construim cluj arena ,patinoare la brasov si telegondole la p neamt mofturi de iresponsabili din bani publici directionam banii publici in functie de unde provenim la un moment dat pe o functie in ministere bai astia de ne tot dati lecti apucativa de treaba ca ati facut tara varza a la cluj autonomie locala adevarata s-a se dezvolte comunitatile care stiu s-a se gospodareasca nu bani directionati tot la aia vesnic saraci dar saraci din cauza menegmentului prost si haotic
Raspunde

Ion

Acum 10 ani

Poate nu vrem noi cu ei
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

Istorica poza!Cind parea ca vor fi \'\'on\'\',s-au trezit \'\'off\'\'!Of-of,dragi copii...!Io Isten!Oh,mein Gott!Who the f**k Alice?
Raspunde

transparenta

Acum 10 ani

Intru totul de acord cu George cu o singura mentiune.Sa fie trasi la raspundere cei care au dat deconcentratele la Brasov,Alba,Vilcea s.a.Asa ceva este inadmisibil ca banii sibienilor sa fie furati legalizat prin legi ticaloase si dupa aia sa vina sa-ti rida in nas ca ei invirt bani mai multi.Ma presa locala,de ce nu prezentati citi bani se duc din Sibiu ln judetele respective, citi angaiati au respectivii si salarele care le iau din banii sibienilor,citi bani se reintorc in judet ptr.reinvestitii,ca vad ca posta,linia ferata s,a.sint vraiste.Eu sa va fac presa adevarata?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus