Joi,
02.07.2020
Ploi Scurte
Acum
28°C

Calatorie in China prin intermediul fotografiei si al obiectelor traditionale

10 Iunie 2013 17:28

La sediul Muzeului de Etnografie Universală „Franz Binder”, a fost vernisată expoziţia „China. Impresii de călătorie. Expoziţia reprezintă o reflectare a culturii şi civilizaţiei chineze într-o frumoasă îngemănare a tradiţiei cu modernitatea.

„Vizitatorii au putut admira atât piese intrate în colecţiile muzeului de-a lungul timpului, mai ales prin donaţiile unor călători ardeleni care au avut prilejul de a lua contact cu fascinanta Chină, cât şi fotografii realizate de câţiva participanţi la taberele de vară în China, organizate în ultimii ani prin intermediul Institutului Confucius din Sibiu. Se regăsesc aici grădinile chinezeşti, ce îndemnă la meditaţie şi relaxare, imaginea oraşelor moderne Beijing şi Shanghai, sau farmecul vechiului Shaoxing, nucleu al caligrafiei chinezeşti”, spun organizatorii.

Evenimentul a fost deschis de Valeriu Olaru, directorul Complexului Naţional Muzeal ASTRA, care a vorbit depre „importanţa pe care China a avut-o dintotdeauna pe harta culturală a lumii dar şi avântul economic pe care aceasta l-a înregistrat în ultimele decenii”, iar rectorul Universităţii „Lucian Blaga”, Ioan Boldea a salutat colaborarea dintre Muzeul „Franz Binder” şi Institutului Confucius, precizând că „ universitatea va avea mereu porţile deschise pentru cultură şi cunoaştere”.

”Directorul Institutului Confucius din Sibiu, Song Shaofeng şi-a exprimat bucuria de a întări prin această expoziţie vechea colaborare între Muzeul „Franz Binder” şi institutul pe care îl conduce, reamintind că întâlnirile dintre cultura română şi cea chineză au existat de acum două secole, de când primii colecţionari au donat muzeului piese aduse din îndepărtata Chină”, au mai spus organizatorii. V

ernisajul a fost urmat de proiecţia filmului chinezesc „Căsătorie”, care în anul 2000 şi-a adjudecat trofeul Astra Film.

Evenimentul este rezultatul unei colaborări între Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”, Universitatea „Lucian Blaga” cu Institutul Confucius şi Serviciul Judeţean Sibiu al Arhivelor Naţionale. Expoziţia va putea fi vizitată până la sfârşitul lunii iulie.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

m. bentzu

Acum 7 ani

mijto gagici baga-mi-as in ele.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus