Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Teatru de umbre la Muzeul Astra

În weekend sibienii sunt aşteptaţi la Muzeul Astra, unde elevii de la Şcoala Gimnazială din Cristian şi de la Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, vor prezenta spectacolele „Povestea Morii„ şi „Greuceanu”.

Tinerii artişti, din spatele unui panou, vor face posibilă călătordar şi emoţia prilejuită personajelor-copii din satul de altădată de apariţia Duhului Morii. În realizarea spectacolelor, tinerii au fost coordonaţi de profesorii îndrumători Laura Pitariu şi Ion Chiş, alături de reprezentanţii Departamentului de Artă Teatrală din Universitatea „Lucian Blaga”.

Evenimentul face parte din proiectul educaţional „Obiect şi Poveste. Teatru de Umbre la Muzeul ASTRA”, inclus în Agenda Culturală 2013, Sibiu SMART. „Proiectul, coordonat de muzeograful Raluca Andrei, urmăreşte valorificarea patrimoniului material şi imaterial într-un program de educaţie muzeală, prin intermediul căruia copiii şi tinerii sunt chemaţi să redescopere valorile tradiţiei dar şi să-şi dezvolte imaginaţia, competenţele comunicaţionale şi spiritul de lucru în echipă”, spun organizatorii.

Spectacolele se vor defăşura, vineri, 14 iunie, de la ora 13:00, în sala de conferinţe a Casei Artelor, din Piaţa Mică, nr. 21.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus