Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

Parintii i s-au nascut in Sibiu. A adus orasului o statie de pompare de 60.000 de euro

SC Apă Canal SA va inaugura în această săptămână o nouă stație de pompare a apelor uzate, amplasată cartierul Reșița, în zona blocurilor ANL. Stația este donată Sibiului de o societate comercială din Germania, la care lucrează inventatorul acestui sistem și ai cărui părinți s-au născut în județul Sibiu.
Acest model de stație de pompare (foto) a fost lansat pe piața din România la începutul acestei săptămâni, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la București, stația ”stârnind un viu interes în rândul furnizorilor de servicii apă-canal”. ”Produsă în Germania, stația de pompare asigură preluarea apei uzate din gospodării, cu separarea reziduurilor grosiere, fapt ce permite o mai bună funcționare a rețelei de canalizare și scăderea numărului de intervenții generat de blocaje”, arată reprezentanții SC Apă Canal SA Sibiu.

De ce a fost ales Sibiul

Valoarea donației este aproximată la 60.000 de euro, firma care produce acest sistem fiind KSB din Germania. Firma nu a ales la întâmplare orașul. ”Alegerea Sibiului ca loc de implementare a unei stații-pilot bazat pe tehnologia inovatoare a separării solidelor într-o stație de pompare a apei uzate, a fost făcută de cel care a patentat sistemul, Michael Schenker, manager de dezvoltare al KSB”, arată cei de la Apă-Canal SA. Potrivit lor, părinții lui Michael Schenker sunt originari din județul Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

x

Acum 10 ani

Danke
Raspunde

mişu şencher

Acum 10 ani

@x: gherne.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus