Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Targu Mures si Sfantu Gheorghe vor candida impreuna pentru titlul de Capitala Culturala Europeana

Două orașe din Regiunea Centru, din care face parte și județul Sibiu, vor să se asocieze pentru a candida îmmpreună la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Consiliul Local Târgu Mureş a aprobat, joi, în unanimitate proiectul de hotărâre privind aprobarea efectuării demersurilor legale pentru înfiinţarea Asociaţiei "Târgu Mureş Capitală culturală europeană", care să pregătească oraşul pentru candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021. Prin proiectul de hotărâre aprobat se prevede iniţierea încheierii de protocoale de colaborare cu instituţiile de cultură, artistice, educaţie, sportive şi oraşele înfrăţite pentru susţinerea candidaturii. În fiecare an în funcţie de etapele parcurse în preselecţie se vor aloca sume din bugetul local şi se vor depune proiecte de atragere de fonduri nerambursabile pentru finanţarea pregătirilor pentru depunerea candidaturii la titlul de "Capitală Culturală Europeană", informează portalul www.administratie.ro. În expunerea de motive care a însoţit proiectul de hotărâre se arată că în următoarea perioadă, municipiul Târgu Mureş trebuie să promoveze, să sprijine şi să încurajeze organizarea evenimentelor cultural artistice, educaţionale, sportive precum şi lucrărilor în domeniul reabilitării clădirilor istorice sau de înfrumuseţare a oraşului, de editare de materiale şi organizarea şi participarea la evenimente de promovare a imaginii oraşului, a acţiunilor de protecţia mediului pentru a promova Târgu Mureşul în competiţia Capitală Europeană a Culturii 2021. Până acum şi-au manifestat intenţia de a candida oraşele Arad, Alba Iulia, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Sfântu Gheorghe şi Iaşi. ”Prezentul proiect propune asocierea cu municipiul Sfântu Gheorghe, pentru a candida ca o regiune distinctă pentru titlul de Capitală culturală europeană. Organizarea competiţiei între oraşele din ţară candidate la acest titlu este sarcina Guvernului României, conform regulamentelor şi criteriilor stabilite de instituţiile Uniunii Europene”, se arată în proiectul aprobat de consilierii mureșeni. Foto: cjmures.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

chiar asa

Acum 9 ani

a ajuns Europa?
Raspunde

durere mare

Acum 9 ani

ba da ce a putut stirni SIBIUL adevarat razboi pe capitale si toate nu orcum ci culturar europene cita frustare ba va faceti de tot risu duceti in derizoriu lucruri serioase adevarate cintari si daciade ale romaniei ploua in tara cu capitale festivaluri de teatru in toate satele enduro peste tot festivaluri de te miri ce in toate marile metropole bai papagali si copy - paste mai faceti si ceva din capul vostru nu imitati ce face omu face si maimuta urmeaza intrarea pe scara nationala in patrimoniu UNESCO SUCCES SIBIU
Raspunde

dave

Acum 9 ani

ne fac de ras!
Raspunde

@2

Acum 9 ani

Durere mare ..cu gramatica ta...pacat de oras!
Raspunde

hi, hi

Acum 9 ani

ala de la 2 (durere mare) este un ungur din Tg. Mures care vrea sa compromita sibienii, ca sa creada lumea ca suntem un oras de analfabeti... durere mare!
Raspunde

make

Acum 9 ani

Ba daca scrie cu mici greseli nu inseamna ca-i analfabet.Ce scrie omul ala neam de neamu vostru nu va fata bibilica.
Raspunde

hi, hi

Acum 9 ani

Va cunoasteti, sunteti cuplu? Vad ca va tot aparati unul pe altul ca doi bulangii din Kurlandstadt.
Raspunde

make

Acum 9 ani

Esti practicant looasere,de-mi zici mie ca-s cuplu cu el.N-am ajuns asa de rau sa fiu cuplu cu un barbat.Nu-i iau apararea,am zis un adevar,sau nu vezi.
Raspunde

hi, hi

Acum 9 ani

Ce adevar, ba? Vrei sa-l scoti intelept pe un dobitoc care repeta ca un tampit aceleasi texte agramate cu \"copy-paste\" si marile \"proecte\", ca le-am invatat pe de rost. Sau sunteti colegi la FDGR amandoi si tu esti ala mai cu scoala?
Raspunde

de... Split

Acum 9 ani

ati auzit? Ma mir cum s - a strecurat Sibiul .Un fel de prima pt. Est.La cat de frumoasa e vechea Europa...
Raspunde

callas

Acum 9 ani

daca Sibiul nu era tras de Luxemburg, nu iesea nimic! Am fost de curand la Marseille, capitala culturala europeana 2013, constructii de900 de ani plus arhitectura moderna de arhitecti renumiti, strazi, tramvai, metro, toate noi, aeroport, muzee, istorie, mare, munte, sa fim seriosi... daca ar fi realisti, si-ar economisi efortul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus