Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Se ascut sabiile: ”Cindrea nu era presedintele Consiliului Judetean daca nu eram si noi”

PNL Sibiu este partidul numărul unu în județ, a proclamat liderul liberalilor sibieni, Mircea Cazan. Președintele PNL Sibiu a prezentat în raportul de activitate prezentat la Adunarea Generală a organizației datele obținute de liberali la alegerile locale și parlamentare, însă nota discursului nu a fost una care să-i bucure pe colegii de alianță. 
”Datorită  nouă, astăzi, la conducerea Consiliului Județean este numai USL. Colegul nostru din USL dl. Ioan Cindrea nu era președintele Consiliului Județean dacă nu eram și noi. USL la nivel județean a avut unul dintre cele mai bune rezultate, iar o mare parte ni se datorează nouă, adică dumneavoastră”, le-a spus Cazan colegilor de partid. ”Trebuie să stiți că la ultimile alegeri, PNL Sibiu a fost partidul nr. 1 în județ cu cele mai multe voturi și procente câstigate în raport cu PSD în USL, dar și în raport cu celelalte partide care au avut candidați”, a mai spus Cazan după ce a făcut un calcul cu numărul de voturi obținut de candidații PNL și PSD la alegerile parlamentare.
Doar că acest calcul este puțin ciudat, din moment ce liberalii au avut doi candidați la Senat, în timp ce social-democrații nu au avut decât unul, iar un colegiu la Senat are de regulă de două ori mai mulți alegători înscriși pe liste, față de unul la Camera Deputaților. Pe de altă parte, la Camera Deputaților, candidatul PSD, Florin Orlățan, a pierdut colegiul în favoarea Ralucări Turcan, la redistribuirea națională a voturilor.
Cazan nu a uitat nici să enumere serviciile deconcentrate unde liberalii și-au plasat oameni: ”Avem subprefectul de Sibiu, directori la Transelectrica Sibiu, OCPI- Cadastru Sibiu, Direcția de tineret și sport, Direcția pentru Cultură, Autoritatea Rutieră Română, Direcția de statistică, Casa Județeană de Pensii, Sistemul de Gospodărire a apelor, APDRP Sibiu, APIA, Direcția Silvică, AJOFM, Directia Județeană de Statistică, Inspecția în construcții, ITM etc.”, a mai spus liderul PNL Sibiu. 
Mircea Cazan a obținut cele mai puține voturi dintre candidații PSD și PNL care au participat la alegerile parlamentare în județ.
 
CASETĂ
Calculul lui Cazan:
PNL – 73.137 voturi
PSD – 68.946 voturi
 
Camera Deputaților:
PNL, total: 23.384 voturi
Ioan Tămâian, Colegiul 1 – 14.284 voturi
Mircea Cazan, Colegiul 6 – 9.100 voturi
 
PSD, total: 45.528 voturi
Florin Orlățan, Colegiul 2 – 13.645 voturi
Gheorghe Roman, Colegiul 3 – 11.521 voturi
Gheorghe Frăticiu, Colegiul 4 – 9.797 voturi
Ioan Axente, Colegiul 5 – 10.565 voturi 
 
Senat
PNL, total: 49.753 voturi
Sorin Ilieșiu, Colegiul 1 – 31.251 voturi
Nicolae Neagu, Colegiul 3 – 18.502 voturi
 
PSD, total: 23.418 voturi
Viorel Arcaș, Colegiul 2 – 23.418 voturi

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

bravo

Acum 10 ani

le da salarii din burta lui , palarie de bratei.
Raspunde

djts

Acum 10 ani

De valoare \"facebookista\" de la DJTS.La mai mare...
Raspunde

sibianul obiectiv

Acum 10 ani

Daca scadeti voturile PNL la CJ(numarul de consilieri) aflati ca gura deputatului adevar graieste si daca mai luam in calcul si intelegerea Stirbet-Cindrea de la Ramada gasiti pe aproape votul din 2008,unde a castigat Bottesch.E adevarat ca voi,cei de la Turnul Sfatului sau unii dintre voi aveti contracte cu Consiliul Judetean?
Raspunde

canuta

Acum 10 ani

Cazane aberezi ! La ITM omul vostru Pastiu doar se viseaza inspector sef !Parca tot TOROK e prezentat opiniei publice de mass media sibiana !Ce sa mai intelegem ca vreti dar nu se poate.Nici o problema doi corupti isi dau la geoale ! Prietenii stiu de ce !Superrr !
Raspunde

yeti gazistu

Acum 10 ani

si in loc de dezvoltarea judetului in continuare ati ales stagnarea batem pasu pe loc din 2 in2 luni s-a vada votantii ca se lucra punem de cite o licitatie vreau s-a plec la MADRID cu o cursa aeriana de pe AEROPORTU SIBIU cind se poate efectua cred ca nu la sfintu asteapta
Raspunde

mosu

Acum 10 ani

Sunteti nuli, va bucurati cu d-nu Iohanis dar tot nuli sunteti in judetul Sibiu. Rusinica.
Raspunde

iulian

Acum 10 ani

Directia Silvica? in your dreams :)
Raspunde

vai

Acum 10 ani

Vai ce tupeu are asta! Fara PSD dispareti, sunteti praf
Raspunde

jardel

Acum 10 ani

cine-i taranoiul ala cu palarie de pai? ii mai lipseste coasa
Raspunde

clasic in viata

Acum 10 ani

jenant ce conteaza de fapt pt aceste primate ajunse la putere: cati oameni si-au impus in functii, ca sa inceapa operatiunea sugativa (de bani publici, evident). Nu vezi un proiect, o realizare, o consultare a cetateanului, nuuu, doar viata in functie e scurta, nu?
Raspunde

bzn

Acum 10 ani

Parca Iohannis este altcumvaa decat astia! S-a consultat cu noi atunci cand a fcut sensul acela unic, total aiurea, pe Saguna? Sau se consulta cu populatia pentru eolienele alea de rahat pe care vrea sa le instaleze in Paltinis? Tot traficul rutier in Sibiu este dat peste cap de un om bolnav cu capul...
Raspunde

brrrrrrrrrrr

Acum 10 ani

ce moaca de arici pogonici....astai cazan?mai bn ii spunea oala de rahat...numai gunoaie scoate din gura
Raspunde

Jandarm*

Acum 10 ani

vOI NU ERATI daca NOI nu ERAM...(si ce bine era) FELICITARI tovarasi ,pt. PLASAMENT,NOI V-AM votat PT. rezultate...(??????????????)
Raspunde

RO

Acum 10 ani

Voi va laudati cu penibilul de la OCPI , vai de capul vostru . Asta de la OCPI a distrus mai mult decit toti ceilalati care au fost pina acum , numai pupicuristi are in jur si nulitati ca si el.
Raspunde

Magda-Sibiu- Schengen

Acum 10 ani

Securist nerusinat din Altina !
Raspunde

1pxJG6FJ4w4

Acum 10 ani

Quotes Chimp have merely scraped the top of possible conflicts that may occur between an insurance provider and the casualty.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus