Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Tatal copilului mort dupa operatia de polipi: Vor sa ascunda iresponsabilitatea medicului curant

Tatăl copilului mort la Spitalul Judeţean Sibiu în urma unei operaţii de polipi afirmă, după prezentarea primelor rezultate ale anchetei interne făcute în unitate, că "se doreşte să se ascundă iresponsabilitatea medicului curant" şi acuză că băieţelul nu a fost supravegheat după operaţie. Tatăl copilului, Ovidiu Nicolae Bogdan, a comentat, vineri, într-o conferinţă de presă, rezultatele anchetei interne făcute în unitate în urma sesizării sale, afirmând că se aştepta ca reprezentanţii spitalului să vină cu astfel de concluzii "relevante, în mod ironic spus". "Cert este faptul că se doreşte să se ascundă, în mod evident, iresponsabilitatea factorilor de decizie şi a medicului curant, a personalului", a declarat el, citat de Mediafax.
Întrebat ce părere are despre declaraţia membrilor Consiliului de Etică al spitalului potrivit căreia "evoluţia cazului nu s-a datorat unei erori chirurgicale", bărbatul a răspuns: "Asta este încă o dovadă de iresponsabilitate, pe româneşte spus, doar să studieze faptele aparent şi încercând să acopere într-un fel sau altul un coleg, atât cât este posibil".
Ovidiu Nicolae Bogdan a afirmat că "post-operator trebuia supravegheat copilul în permanenţă", adăugând că nicio asistentă nu a verificat starea copilului în minutele scurse de la aducerea sa în salon până în momentul în care mama a constatat că are buzele vinete. "I l-a adus plin de sânge (asistenta - n.r.) şi i l-a dat să-l liniştească, după care a plecat şi nu a mai revenit şi a rămas copilaşul nesupravegheat. Dacă exista cadru medical abilitat pentru supraveghere post-operatorie, s-ar fi putut interveni mai repede şi util în cazul unui stop respirator. Lăsându-l în voia întâmplării, s-a ajuns la situaţia asta dramatică şi nefericită pentru noi, familia, în primul rând", a declarat bărbatul.
El a susţinut că şi medicul curant ar fi trebuit să se intereseze mult mai îndeaproape de starea copilului după operaţie, mai ales în condiţiile în care ştia că este un copil cu probleme respiratorii accentuate în timpul somnului. "Nu este normal ca după operaţie să-l supraveghezi, să vezi dacă operaţia pe care ai efectuat-o este în regulă? E o întrebare absolut simplă. Nu cred că avem nevoie de foarte multă cultură medicală pentru a ne da seama de gravitatea situaţiei", a afirmat tatăl copilului.
El a adăugat că se aştepta ca rezultatul anchetei din spital să nu aducă vreo clarificare, deşi a sperat că, "în al doisprezecelea ceas", reprezentanţii unităţii medicale "vor recunoaşte că un întreg şir de factori, care implică direct mai multe persoane, a dus la această dramă".
Ovidiu Nicolae Bogdan a menţionat că după ce va avea rezultalele raportului medico-legal va depune şi o plângere scrisă la Parchet, cerând o anchetă completă în acest caz.
Ovidiu Nicolae Bogdan, a organizat, în urmă cu o săptămână, o conferinţă de presă în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu, pentru a anunţa că fiul său de trei ani şi jumătate, Alexandru Ioan Bogdan, a murit în urma unei operaţii de extirpare a polipilor realizată în unitatea medicală, bărbatul spunând că este vorba despre un caz de malpraxis. Procurorii Parchetului Tribunalului Sibiu anunţau, miercuri, că au deschis un dosar de urmărire penală în acest caz.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Macelarul sa raspunda!

Acum 10 ani

Nu asistenta ci macelarul ala nenorocit...O sa-l acopere, o sa gaseascaei un motivca a muritcopilul din cauza lui. Ptiu!
Raspunde

medicul

Acum 10 ani

trebuia sa asiste in continuare la evolutia post - operatorie , pina la starea normala . Dar vro baba - chioara asistenta de salon ce a frecat ?
Raspunde

tibi

Acum 10 ani

m-am uitat la poze si vad ca Manitiu e cu gura mare adica mortu\' e de vina nu ei
Raspunde

mircea

Acum 10 ani

asta se va mai intampla deoarece multi au facut facultate pe bani si ei au iesit doctori care habar nu au de medicina acolo ar trebui sa se intre fara bani doar aceei care ii duc mintea dar atat timp cat e pe bani asa se va intampla in toate domenile ingineri lista poate continua era mai bine pe vremea lui tataie intr la facultati cine merita si avea cap
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus