Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Defilari prin apa si de-a lungul liniilor de cale ferata la cea de-a VI-a editie Feeric Fashion Days

25 de designeri din toate colțurile Europei au venit la Sibiu, unde timp de şapte zile îşi vor prezenta ultimele colecții în cadrul celei de-a VI-a ediţii Feeric Fashion Days.

Adina Buzatu, Natalia Vasiliev, Evgheni Hudorojcov, Anca şi Silvia Negulescu, Bianca Popp, Erika Lopez, Ana Maria Galan, Doina Gangan, Marian Simion, Florin Dobre și mulți alți designeri îşi vor prezenta colecţiile în locaţii inedite, într-o hală, în Muzeul Satului, la Palatul Brukenthal, la Baia Neptun, la depoul CFR, la fabrica de dulciuri Boromir, dar şi în Piaţa Mare şi în Piaţa Aurarilor.

În curtea Palatul Brukenthal din Avrig va avea loc prima prezentare prin apă din Feeric Fashion Days. Manechinele îmbrăcate în noua colecție semnată Bianca Popp vor defila pe cursul pârâului din curtea Palatului. Terminalul sosiri al Aeroportului Sibiu va găzdui cea de-a doua prezentare individuală, în care modelele vor purta spectatorii într-o călătorie imaginară spre universul designerului Adriana Goilav. Sibiul istoric își pune din nou amprenta peste cel mai important festival de modă. După pasarela dintre turnurile de pe strada Cetății, Feeric Fashion Days revine în centrul istoric al orașului cu două prezentări cu un puternic iz arhaic. Piața Aurarilor se va transforma într-un „haos controlat”, un loc de întâlnire al modelelor ce pornesc din patru puncte diferite, de pe străduțele înguste ce mărginesc piața sau de pe scările de legătură cu Piața Mică. Tot la lăsarea serii, Pasajul Scărilor se va transforma într-un loc de promenadă pentru această artă a frumosului. Înconjurată de zidurile vechii cetăți, pasarela va lega orașul de sus de cel de jos pentru prezentarea Nataliei Vasiliev.

Cele mai spectaculoase prezentări individuale ale acestei ediții de festival se anunță a fi cele din ultimele două zile. Sâmbătă, în 29 iunie, în Depoul CFR, 20 de fotomodele vor defila de-a lungul liniilor de cale ferată, plecând din depoul de reparații spre placa turnantă, unde șina de cale ferată va roti în fața spectatorilor, întreaga colecție, la 360 de grade. Duminică dimineața, apa din bazinul Băii Neptun se va „retrage” pentru a face loc unei prezentări de modă în bazin. Secția de design vestimentar din cadrul Universității Lucian Blaga prezintă o colecție colectivă ce reunește creații ale studenților din cei trei ani. O parte dintre spectatori vor lua loc de-o parte și de alta a pasarelei, chiar pe fundul bazinului.

„Noi ne propunem cu fiecare ediţie a festivalului să-l creştem, să-l dezvoltăm şi să-l ducem dincolo de marginile ţării. Feeric este un festival de tradiţie în România, suntem la a VI-a ediţie. De asemenea, comparativ cu alte evenimente de acest gen, are cele mai multe locaţii de desfăşurare şi e singurul din ţară care are o desfăşurare care se întinde de-a lungul unei săptămâni. Şi un alt lucru pe care îl are festivalul Feeric Fashion Days este o imagine internaţională, de exemplu, fotografii noştri publică fotografii din cadrul ediţiilor în Vogue Italia”, spune Mitichi Preda, organizatorul evenimntului.

Feeric Fashion Days a lansat în premieră pentru un astfel de proiect, aplicaţia pentru iFone a evenimentului, pe care cei care doresc să se informeze pot intra şi afla detalii despre eveniment, precum şi programul complet informaţii despre designeri şi chiar despre modele.

Nici de la această ediţie nu lipesec evenimentele conexe defilărilor. Astfel în cadrul festivalului se va desfăşura workshop-ul permanent de fotografie, în cadrul căruia se vor face sedinţe foto la prezentări, dar şi în zonele de defilare, activitatea fiind coordonată de Horaţiu Curuţiu. Pe lângă acesta vor mai fi două expoziţii de fotografie, prima semnată de fotograful sibian Sebastian Marcovici, iar a doua va fi o colaborare între Weronika Kosińska din Polinia, Oltin Dogaru, Roxana Enache şi Ovidiu Oltean.

Chiar dacă festivalul se desfăşoară în perioada 25-30 iunie, în 1 iulie, la Gura Râului, va mai avea loc o prezentare individuală la baraj, semnată de Evgheni Hudorojkov.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus