Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Campanie de promovare a medierii la Sibiu. Constantin Sovaiala s-a facut mediator

Cele mai mari asociații de mediere din Sibiu au demarat astăzi o campanie de promovare a medierii, distribuind pliante și broșuri în incinta tuturor instanțelor de judecată din județ. Liderii mediatorilor sibieni că procedurile sunt încă puțin cunoscute publicului larg. Cea mai importantă parte a campaniei de miercuri s-a desfășurat în fața Tribunalului Sibiu, însă evenimente similare au avut loc și în Mediaș, Agnita, Avrig și Săliște.

”Oamenii sunt receptivi și odată ce ai intrat în vorbă cu ei pun întrebări și vor să afle mai multe despre mediere. Se vede faptul că nu știu mai nimic despre mediere și rolul ei în soluționarea disputelor”, a declarat Constantin Șovăială, președintele Asociației Profesionale Confident Sibiu. Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu este avocat de meserie, iar în prezent și mediator.

Asociația de Mediere Confident Sibiu și Asociația Profesională a Mediatorilor Trasilvania din Sibiu au distribuit peste 2000 de exemplare din pliantele elaborate de Consiliul de Mediere. Totodată, mediatorii prezenți la evenimente au purtat discuții cu toți oamenii interesați de subiect.

”Scopul acțiunii este acela de a promova medierea și de a facilita accesul cetățenilor simplii, dar și a avocaților sau a judecătorilor, la mediatori. Oamenii de rând nu știu că de la 1 august legea medierii intră în vigoare cu funcții depline și procedura de informare cu privire la mediere devine obligatorie”, a declarat Ana Maria Tuluc, președintele Asociației Profesionale a Mediatorilor Transilvania.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

gogu

Acum 10 ani

dobitocu de sovaiala ....se face mediator.....dupa ce nu a facut nimic la consiliu.....niste nulitati
Raspunde

gogu

Acum 10 ani

un oltean imputiat ,am uitat sa precizez
Raspunde

coleg vechi

Acum 10 ani

gogule, habar nai ce om este sovaiala. Intotdeauna l-a caracterizat initiativa si chiar omul asta depune suflet in tot ceea ce face. Daca nu-l cunosti mai bine intreba pe altii. Te respect Cristi pentru tot ceeace faci!
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

Cred ca cele 2000 de pliante si le-au distribuit intre ei!Spatiul pare cam gol,daca ma iau doar dupa poza.(am incercat si pe Google Earth da\' tot nu erau asa multi!)PS:Unde-i Cioaba???
Raspunde

Cetatean Simplu

Acum 10 ani

Cred ca sunt bune campaniile de informare despre MEDIERE. In general consider ca se cunoaste prea putin la noi despre aceasta forma de rezolvare a diferendelor dintre persoane sau institutii. Sunt convins ca de aceasta procedura extra judiciara vor beneficia foarte multi cetateni dar si justitia care se va degreva de multe dosare. Nu conteaza persoana care face promovarea ci daca scopul in sine este atins
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus