Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Proiectul “Tichia Verde“ – Management, Comunicare de Mediu si Arta la Muzeul Brukenthal, Parohia Evanghelica si Agentia pentru Protectia Mediului Sibiu

Proiectul “Tichia Verde“ se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni și urmărește două obiective principale: implementarea în cadrul instituțiilor partenere a unui sistem de management de mediu şi audit conform EMAS și înregistrarea acestuia; şi comunicarea cu tematică de mediu în Galeriile de Artă ale Muzeului Naţional Brukenthal și în Muzeul de Istorie Naturală.

Înregistrarea EMAS a instituțiilor partenere reprezintă o confirmare a faptului că acestea sunt interesate de protecţia mediului înconjurător şi reducerea impactului activităților zilnice asupra mediului, pentru a deveni instituții cât mai prietenoase cu mediul. Sistemul de management de mediu direcționează procedurile din cadrul instituțiilor spre reducerea consumului de resurse naturale și a emisiilor, managementul deşeurilor și conștientizarea problemelor de mediu.

Comunicarea cu tematică de mediu cuprinde mai multe activități care au ca scop transmiterea ideilor privind protecția mediului către public și conștientizarea necesităţii elaborării unui plan de măsuri de păstrare a mediului pentru generațiile viitoare.

“Printre activităţi se numără organizarea a patru expoziţii de artă în cadrul Muzeului Național Brukenthal, cu tematică de mediu, care îndeamnă vizitatorii să analizeze modul în care s-a schimbat de-a lungul secolelor viața și implicit, relația cu mediul înconjurător. Vor fi organizate, de asemenea trei workshop-uri care vor oferi personalului instituțiilor accesul la informații relevante cu privire la activitățile proiectului şi sistemul EMAS și şase workshop-uri cu teme diverse, cum ar fi metode de conservare, ecologie, artă, în funcție de nevoile și dorințele personalului implicat”, spun organizatorii.

Partenerii proiectului “Tichia Verde“ sunt Muzeul Național Brukenthal, Parohia Evanghelică C.A. Sibiu și Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu și beneficiază de finanțarea Fundației Germane de Mediu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt) și a Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus