Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Spectacole si concerte la cea de-a VIII-a editie a Sibiu International Fringe Festival

Asociația de Tineret Become a transformat Sibiul în capitala teatrului independent prin intermediul Sibiu International Fringe Festival. Cea de-a VIII-a ediție a Fringe-ului a adus pe scena teatrului sibian a numeroși artiști din țară, dar și de peste hotare. Manifestările au fost diverse, de la piese de teatru la concerte, expoziții și lansări de carte.

Prima săptămână a festivalului a fost marcată de prezența a numeroase trupe de teatru celebre și de inovația adusă de această ediție și anume Teatrul de Apartament.

„Nu au lipsit nici concertele, dovadă fiind cel susținut de Krem, participantul de la Românii au Talent, în Vintage Pub Sibiu. De asemenea, Compania de Teatru Gachette Sensible a binedispus publicul cu două spectacole deosebite, ambele în limba franceză, „Un parfum de montgolfiere” şi „Cravate Club”. Unul dintre membri acestei companii de teatru, actorul Olivier Hétru a mărturisit faptul că își dorește mult ca românii să guste puţin din zona teatrului independent francez și speră să se întoarcă în România întrucât ,,este o țară frumoasă și cu oameni deosebiți”, spun organizatorii.

Cea de-a doua săptămână marca Fringe continuă cu două numere de ventrilocie susținute de Crina Zvobodă, ,,Romeo Alună și Bunicuța Julieta” – pentru copii și ,,Fără limite” – pentru maturi. Veseli, amuzanţi şi spectaculoşi, personajele Romeo Alună și Bunicuța Julieta vin să vă încȃnte cu povestiri din viaţa lor.

Compania Pass Partout Dan Puric prezintă, la Sibiu, spectacolul „Two of us”, un spectacol premiat cu numeroase premii internaţionale.

O altă premieră în festival este prezenţa celor de la Godot Theatre din Bucureşti, care vor pune în scenă spectacolul „Bullets over Lipscani” în data de 8 iulie, de la ora 19:00, la Teatrul Gong.

De asemenea, Compania de Teatru Become va aduce la Sibiu, în ultima săptămână, două premiere: ,,Fotografii cu clovni invizibili” și ,,Statuia Libertății” dar și ,,Insomniacii” și ,,Why so serious”. Iubitorii de teatru vor avea parte de piese inedite precum ,,Așteptându-l pe Godot”, ,,Tanța și Costel”, ,,Cerere în căsătorie fără Cehov”, ,,Buletinista” și nu numai.

Printre celelalte reprezentații se numără: ,,Bufonul Regelui” (joi, 11 iulie, ora 21:10 la ADORE), spectacol premiat la GALA STAR cu premiul Ștefan Iordache, ,,Night on Earth” (vineri, 12 iulie, ora 19:00 la Teatrul Gong), cu participarea lui Alex Bogdan de la MONDENII și super comedia ,,1000 de motive să te omor”, variantele A și B.

Nici concertele nu vor fi uitate, astfel încât, luni și marți sibienii se pot distra în cadrul concertelor susținute de Cover UP și Rain Dogs în Imperium Club.

Preţul biletelor variază între 10 şi 20 de lei, vu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus