Marţi,
27.09.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Ariton nu renunta. "Vreau sa candidez"

După ce a fost dat ca sigur plecat la Mișcarea Populară, după ce a spus că lasă tinerii în fruntea organizației, Ion Ariton a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că își dorește încă un mandat în fruntea PDL Sibiu. 
 
După alegerea lui Vasile Blaga în funcția de președinte al PDL, Ion Ariton s-a plasat în tabăra pierzătoare și a lăsat impresia că face un pas înapoi. A participat și el la alegeri și a pierdut funcția de prim-vicepreședinte în favoarea Andreei Paul, obținând 161 de voturi, în timp ce contracandidatul său a avut 401 de voturi "pentru". A spus atunci că a candidat doar pentru că a fost rugat de colegii de partid, însă nu va mai face același lucru la alegerile pentru șefia organizației. ”Nu candidez la alegerile pentru președinția organizației, am mai spus asta, nu mai doresc. Oricum, cred că este timpul să facem un schimb de ștafetă. Dacă se vor organiza alegeri în cadrul PDL Sibiu, eu nu voi mai candida. Am spus că nu candidez nici la alegerile pentru conducerea națională a partidului, însă de această dată depinde doar de mine. Și spun că nu voi candida”, a spunea Ariton.
 
Între timp, nu s-au petrecut foarte multe lucruri, ci poate doar o greșeală de strategie. Despre Ariton se spunea că nu ar fi plecat din partid înainte de a-l lăsa în funcția de președinte pe preferatul său, Horațiu Răcuciu. Și chiar a propus acest nume atunci când a înființat funcția de secretar general a organizației, primarul orașului Săliște devenind numărul doi în organizație.  Greșeala s-a produs atunci când a convocat o întâlnire de taină cu apropiații din partid, întâlnire de la care au ”transpirat” aproape toate discuțiile. Aici Ariton le-a comunicat că el îl va urma pe președintele Traian Băsesc în orice demers politic ce va urma, dar că va lăsa la latitudinea fiecăruia ce destin politic va dori să aibă. De aici a rămas impresia în organizație că Ariton pleacă, dar îl va lăsa ”urmaș” pe post pe Horațiu Răcuciu. 
 
Pentru unii, greșeala de strategie făcută atunci, va fi reparată acum cu decizia de a candida la șefia organizației. ”Poate fi doar o manevră prin care încearcă să lase impresia că Horațiu Răcuciu este independent politic. El candidează, va candida și Horațiu Răcuciu și Ariton va face tot posibilul să fie ales în funcția de președinte Horațiu Răcuciu, lucru ce nu ar fi posibil dacă el s-ar retrage din partid înainte de alegeri, sau dacă nu ar candida deloc. Oamenii din partid știu cui i se subordonează de fapt Horațiu Răcuciu”, susțin voci din partid. Pe de altă parte, alții văd declarația de a candida a lui Ion Ariton doar ca pe o dorință naturală a unui om obișnuit cu funcțiile. ”Nu cred că e vorba de o strategie politică. Nu a ieșit acum pasiența cu Mișcarea Populară, și atunci candidează. Unii oameni sunt obișnuiți cu funcțiile, mai mari sau mai mici, nu contează. Vrea să rămână cu o funcție în partid și probabil că va rămâne”, susține alte voci din partid.
 
Ariton a lăsat săptămâna trecută să se înțeleagă că are un plan pe termen mediu și lung în funtea PDL Sibiu. Nu exclude nici posibilitatea ca la viitoarele alegeri prezidențiale de anul viitor, candidatul PDL să fie fostul premier Emil Boc. ”Indiferent că va fi actuala conducere sau viitoarea conducere, ea va fi legitimă datorită alegerilor care vor avea loc și bineînțeles că va conduce foarte bine alegerile europarlamentare, urmând ca la alegerile prezidențiale să avem un candidat eligibil și în 2016 să câștigăm alegerile parlamentare având din nou președintele României, urmând ca el să nominalizeze un premier din actualul partid Democrat Liberal. Poate fi și Emil Boc, el a fost un premier bun, la experiența pe care a avut-o poate fi desemnat din nou. El poate fi și viitorul președinte al PDL, deci nu e o problemă”, a prezentat Ariton planurile partidului.
 
Întrebat într-o conferință de presă, de o eventuală candidatură la șefia organizației județene, în locul lui Horațiu Răcuciu a răspuns Ion Ariton. ”Candidaturile sunt libere și nu putem să îngrădim nimănui și niciunui coleg de partid această dorință”. Răcuciu l-a completat pe președintele organizației: ”Orice decizie în acest sens este una personală, va fi aflată de dumneavoastră la momentul oportun, încă nu a început perioada de depunere a candidaturilor, când va începe și când se va finaliza, oricum veți ști și veți fi informați”, a răspuns primarul orașului Săliște. 
 
Pe cine ați alege în fruntea PDL Sibiu?

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

PDL

Acum 9 ani

Ahtiatul dupa functii Ariton se poate razgandi in fiecare zi. Insa Castigatorul va fi altul! Sa stea (ne)linistit!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus