Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
24°C

Guvernatorul landului Austria Superioara, la Sibiu: "sper sa fie o colaborare win-win" | Foto

Sibiul a fost vizitat în prima zi a acestei săptămâni de o numeroasă delegație austriacă, ce a fost condusă de guvernatorul celei mai importante regiuni – din punct de vedere economic – din Austria. Guvernatorul Austriei Superioare, Josef Pühringer, spune că este de datoria regiunii pe care o reprezintă să țină legătura cu Sibiul, având în vedere trecutul comun pe care îl împărtășește cu această zonă a României. ”Landlerii au plecat pentru că au fost persecutați politic și au găsit un refugiu aici. La fel, sașii din Transilvania au găsit la noi un refugiu în vremea comunistă. Acum, istoria ne dă o nouă șansă, de care trebuie să ne folosim pe toate planurile”, a declarat Josef Pühringer.
El a venit la Sibiu însoțit de oameni politici, oameni din mediul academic, mediul de afaceri și jurnaliști. La sosirea pe Aeroportul din Sibiu a fost așteptat de președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, și de către prefectul Ovidiu Sitterli. După prânz a avut întâlniri și cu primarul Klaus Johannis.
”Primarul Klaus Johannis a făcut o afirmație foarte importantă din punctul nostru de vedere: România este o țară în care orice investitor serios poate face afaceri rentabile. Mă întorc acasă cu speranța că oricine este binevenit să investească în România și că această colaborare va fi una win-win”, a mai declarat Pühringer. Regiunea pe care o guvernează politicianul de centru-dreapta are un număr de 1,4 milioane de locuitori, fiind a treia regiune austriacă din punctul de vedere al numărului populației. Din punct de vedere economic, este prima regiune, având o contribuție de 27 de procente în PIB-ul Austriei.

 

În spiritul tradiţiei româneşti, oaspeţii au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare, dar au fost invitaţi şi să ciocnească o ceşcuţă cu ţuică, oferite de patru membri ai ansamblului «Cindrelul – Junii Sibiului», îmbrăcaţi în costume populare. Primele urări de bun venit s-au făcut pe acordurile fanfarei militare a Garnizoanei Sibiu, îmbrăcată în uniforme de paradă”, comunicat Instituția Prefectului Sibiu, despre întâmpinarea delegației austriece pe Aeroportul din Sibiu

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

B.Utoru

Acum 7 ani

M-aş băga şi io la colaborarea asta vin-vin. Condurat, te bagi şi tu?
Raspunde

Luca

Acum 7 ani

Buna :)
Raspunde

cucu

Acum 7 ani

un lucru foarte bun pentru sibiu si judetele limitrofe ,o sansa pentru crearea de locuri de munca mai esompeaza si acopera alea 11000 de viitoare la sfintu asteapta de noi locuri de munca promise de uni in campanie ,si dupa vazut cu saci in caruta inchise in sertar
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Mie să-mi spuneţi de ce nu a fost prezent şi domnul mitropolit Ştreza?<br>@cucu, cine-i uni?
Raspunde

@joseph

Acum 7 ani

Ii uni Ayatolahul !
Raspunde

callas

Acum 7 ani

cata paini cu sare festive si paharele de tuica s-au perindat in ultimii 20 de ani, strainii au bunavointa, incearca, dar rar iese ceva care sa fie si pentru romani avantajos. Pana nu se schimba mentalitatea pasiva , birocratia cuplata cu coruptie, nu se intampla nimic productiv, cel mult iarasi niste magazine care va scot banii din buzunar.
Raspunde

bau

Acum 7 ani

aulio, nu po\' sa cred...iar a ajuns don\'soara muntean la cj? se ia la tranta cu toti \"beutorii\" si le tine piept, fara nici o problema!!! bottesch a curatat institutia de lepre, vad ca iar se umple..vai noua
Raspunde

ma mir ca nu i-au intampinat cu coji de banane

Acum 7 ani

ma mir ca nu i-au intampinat cu coji de banane presarate pe jos
Raspunde

hi, hi

Acum 7 ani

Ati scos articolul cu stramutarea procesului lui Iohannis cu ANI. Au sunat aia de la Primarie?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus