Miercuri,
21.02.2024
Ceata
Acum
1°C

Motu` satului. Liviu Modoi, primarul ce a vopsit case in mov: "am cam facut... destule"

Cât de greu este ca primar să enumeri din realizările administrației conduse de tine în ultimul an? Destul de greu, cel puțin pentru Liviu Modoi, primarul din Brădeni. Devenit celebru pentru că a oferit vopsea gratis celor care voiau să își renoveze fațada caselor – dar vopseaua era mov, culoarea partidului din care face parte – Liviu Modoi spune că a făcut destule pentru contribuabilii din comună. Dar, în afară de puțurile din sat și un drum făcut de CJ Sibiu nu prea are ce aminti din ”cele destule”.

Primarul chestionat în cadrul rubricii ”Moțu' satului” din această săptămână este singurul ales din partea PP-DD în județul Sibiu. Liviu Modoi, de meserie fermier, a bătut pe muchie un an de condus primăria din sat. ”E destul de greu să conduci o primărie, să lucrezi cu oamenii. Să le faci, să le satisfaci toate problemele e greu. Dacă vrei să îi ajuți. Căci dacă nu vrei să te implici, atunci nu faci nimic. Deci chiar e greu, e obositor. Și mă implic să le rezolv problemele”, apreciază Modoi. Prin urmare, l-am rugat să ne enumere din problemele pe care le-a rezolvat pentru locuitorii din comună.
A început prin a enumera un proiect realizat de Consiliul Județean Sibiu: asfaltarea drumului dintre satele Retiș și Țeline. ”Am făcut, am făcut. Deci cu ajutorul Consiliului Județean am asfaltat un drum, cel dintre Retiș și Țeline. Bine, tratament dublu-bituminos, dar - chiar vreau să specific - acest drum a fost reabilitat datorită domnului președinte Ioan Cindrea care nu a ținut cont de culoarea politică. Chiar așa să specificați: nu a ținut cont de culoarea politică, ne-a ajutat și am asfaltat drumul. Acum o săptămână a fost terminat”, enumeră Modoi.
Lista realizărilor lui se încheie cu un proiect aproape terminat. ”Deci ce am promis am cam făcut... destule. Am promis că fac apa, că forez fântâni, căci am avut în ultimii ani seceta aceasta puternică. Deși nu avem rețea de apă, am promis că fac puțuri, le-am făcut, mai rămâne să le leg la iluminat”.

Cu vopsitul caselor am terminat, poate începe altă campanie. Au fost câteva case vopsite, da”, Liviu Modoi, despre casele pe care le-a vopsit în mov la alegerile parlamentare din toamna anului trecut


Două pentru la anul

Liviu Modoi nu se angajează la mari proiecte pentru anul viitor. Și enumeră două.  ”Acum că am făcut și drumul, o să cumpăr și un autobuz, căci am promis. O să circule între Țeline – Retiș și Brădeni. Asta e pentru sfârșitul anului. Deocamdată atât, că am făcut atâtea, destule. Deci o să mai renovăm și căminul din Retiș, Deocamdată atât, să vedem ce putem face”, încheie primarul lista.

Greu cu partidul

Liviu Modoi, singurul primar PP-DD din județul Sibiu, a plătit din banii lui vopseaua mov pentru locuitorii din Brădeni care, în campania parlamentarelor de anul trecut, doreau să își vopsească fațada casei. Între timp vopseaua a mai pușcat pe ici, pe colo, PP-DD a intrat în declin, iar partidele au început să îl oferteze pentru următorul mandat. ”Cu partidul, e greu acum. Așteptăm să vedem ce va fi. Să sperăm că rezistă partidul, trebuie”, nădăjduiește Liviu Modoi.

Alesul ce trăia din ”suvenție”

Singura declarație de avere semnată de Liviu Modoi și accesibilă publicului este completată în aprilie 2012, când actualul primar era doar candidat pentru această funcție. Potrivit acestui document, Liviu Modoi nu avea niciun venit, în afara unei ”suvenții” de 1.500 de lei, anual, acordată pentru o suprafață de teren de 15 ha situată în satul Țeline. De meserie fermier, după cum scrie în aceeași declarație, Modoi mai deține o casă de 60 de mp și trei mașini: un Ford, o ”Scoda” și un Opel Frontera.

Foto: Nova TV Mediaș

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

sibian

Acum 10 ani

Se pare ca baiatul acesta e mai apropiat de oameni decat multi primari . Felicitari
Raspunde

samba

Acum 10 ani

Bai, \"motul satului\" suna ca naiba, parca-i motul kktului!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Mda, un primar numai bun, care nu a platit in viata lui impozit pe venit, mai mult de atat, a luat subventii de la stat. Fermier, fermier, dar fermierii si produc cate ceva, ar trebui sa isi declare venit si in concluzie, sa plateasca impozit. Cum poate un asemenea om sa administreze o comuna? Stau si ma intreb, vopseaua aia mov, din ce bani o fi fost achizitionata, din subventii?
Raspunde

x

Acum 10 ani

@joseph, vopseaua a fost cumparata din banii alocati de la buget pt investitii in comune. Banii au ajuns la buget din impozitele platite de noi, cei care muncim
Raspunde

Lupu

Acum 10 ani

Mare ciobarlan motatu asta :)))))
Raspunde

sandei vasile

Acum 9 ani

e bn ca cineva so gandit sa faca ceva pentru sat.Nu numa pentru ial si oameni lui fb liviu
Raspunde

y

Acum 9 ani

mai nenea \'\'scriitorul\'\', iti cam permiti sa faci oamenii analfabeti din cate observ. Ce te face sa crezi ca nu stie ca e vorba de subventii? Faptul ca nu se aude nu inseamna ca nu stim ca e si \'\'b\'\'. cat despre Skoda, stie foarte bine cum se scrie, nu e nevoie de ironiile tale ieftine!
Raspunde

R...

Acum 9 ani

Sunteti niste papagali toti.Liviu Modoi e the best;)s-a gasit cine sa-l ironizeze.sa va dau la \'mumu\':)))
Raspunde

Kișu

Acum 9 ani

Felicitări Domnu Primar !!!!!
Raspunde

si

Acum 8 ani

Bravo lui a reușit sași facă magazinu Cum sia dorit casa din Agnita și alte afaceri din buzunar și a mai făcut și bani asociației fermierilor praf restul ce a promis nimic nu se vede .
Raspunde

LG

Acum 7 ani

"alesi"- care vorbesc foarte corect romaneste, vorbitori de limbi straine ,filozofi,analisti politici care au tacut si tac , platiti bine de la buget sa cante-n struna intereselor straine sunt foarte pretuiti, cei care simt romaneste si care indrznesc sa faca ceva este ridiculizat si marginaliza de cate un bun ziarist ,vorbitor sau scriitor care nu pretuieste painea facuta de cel pe care il critica public -rusine. Faptele sa vorbeasca !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus