Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Concerte si recitaluri in programul festivalului "ICon Arts"

În mai puţin de o săptămână debutează la Sibiu a XI-a ediţie a festivalului Icon Arts 2013. În cele opt zile ale manifestării, între 27 iulie şi 3 august, vor avea loc recitaluri şi concerte de muzică simfonică, muzică contemporană sau jazz. Evenimentele se vor desfăşura în Sibiu, Cisnădie, Cisnădioara şi Râşnov (Braşov).

Cursurile “Academiei ICon Arts“ vor avea loc în paralel cu manifestările festivalului şi sunt structurate pe mai multe secţiuni: interpretare, muzică de cameră, jazz, dans, fotografie şi compoziţie.

Luiza Zan, cea mai bună voce a jazzului românesc, va fi prezentă din nou în rândul profesorilor IconArts. Timp de o săptămână, elevii care au ales să lucreze cu Luiza Zan vor descoperi secretele interpretării vocale, “alergând” cu sunetele printre genuri muzicale diferite şi stiluri interpretative aflate la distanţă de lumi între ele.

Andreea Novac va coordona echipa de cursanţi ai secţiunii de dans.

“Cursul propune un context în care corpul/exprimarea prin mişcare şi dans vor fi staruri, un atelier în care totul va fi absorbit, gândit, interpretat, exprimat în şi prin corp/mişcare. Va fi intens, frumos, dătător de bucurie, personal, spontan, creativ, minunat”, spune Andreea Novac. 

Partea de fotografie a academiei va fi coordonată de Cornel Lazia şi Sebastian Marcovici.

“Fotojurnalismul poate fi definit ca o realitate vizuală a informaţiei care devine mai credibilă pentru cititor dacă este însoţită de imagine. Fotografia nu înlocuieşte informaţia, ea o completează, aduce o mai mare bogăţie de detalii ce sunt descoperite de către cititor. După toate studiile, cititorul priveste mai întâi fotografia, şi apoi articolul, de aceea este important ca o fotografie să-i dea un imbold acestuia să aprofundeze subiectul”, a declarant Sebastian Marcovici.

Primul eveniment al proiectului, un recital de chitară susţinut de Reinbert Evers (Germania) şi Sung Jin Kim (Coreea de Sud) va avea loc în 27 iulie la Forumul Democrat German din Sibiu.

Lansat in 2003, ICon Arts a devenit unul din cele mai complexe evenimente europene independente de artă contemporană. El reuneşte un curs international de artă contemporană (Academia ICon Arts) şi un festival de concerte şi spectacole (Festivalul ICon Arts).

“Anual, la Sibiu se reunesc în jur de 150 de tineri participanţi din întreaga lume, atraşi de cadrul excepţional pentru experienţe din cele mai diverse: schimburi inter-culturale, dezvoltare profesionala, self-management, concerte şi workshop-uri susţinute de nume cu autoritate în viata culturală internatională. Academia ICon Arts este o dovadă că România poate oferi un cadru natural şi cultural excelent şi tot atâtea posibilităţi de dezvoltare profesională cât oferă si celelalte ţări europene. Profesorii Academiei ICon Arts sunt valori recunoscute pe plan internaţional sşi fac parte din elita artiştilor ce susţin masterclass-uri în centre internaţionale importante”, spun organizatorii.

Biletele se găsesc în librăriile Humanitas, în reţeaua magazinelor Germanos, Orange, Vodafone şi online pe www.eventim.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus