Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Programul LLP ERASMUS a adus 30 de studenti la scoala de vara internationala a ULBS

În 15 iulie a început cea de-a doua ediţie a şcolii de vară, finanţată prin programul LLP ERASMUS şi organizată de Facultatea de Ştiinţe Economice, a Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu.

Cursurile şcolii de vară - “The Knowledge-based Green Economy: challenges, constraints and opportunities” (KbGE) se vor desfăşura în perioada 15-26 iulie, iar consorțiul este format din patru universități: Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Universita di Bologna - Italia, Univerza na Primorskem – Slovenia si Universitat de les Illes Balears – Spania.

La program participă 30 de studenţi - 9 din Spania, 6 din Slovenia, 5 din Italia şi 10 din Romania, dar şi opt cadre didactice de la universitățile partenere in proiect.

Studenţii au fost întâmpinaţi de Prorector Programe Academice, Conf.univ.dr. Marian Ţiplic, de directorul Departamentului Relaţii Internaţionale al ULBS, Dr. Dana Preda și de Coordonatorul Programului Intensiv, Conf.univ.dr. Cristina Tănăsescu.

„Vă mulţumesc că aţi ales şcoala noastră, că aţi ales să petreceţi acest timp cu noi. Sper ca în aceste zile să descoperiţi România, Sibiul şi universitatea noastră, în care cine ştie, poate cândva o să ne fiţi studenţi”, a desclarat Dana Preda.

Scopul Programului Intensiv “The Knowledge-based Green Economy: challenges, constraints and opportunities” este de a atrage atenţia asupra importanţei economiei verzi în toate domeniile de activitate şi transformarea economiilor tradiţionale într-o economie modernă, ecologică şi socială.

„Sper să vă placă oraşul nostru, mic dar frumos, sper să vă placă nu doar prelegerile, dar şi activităţile de după cursuri. Eu găsesc foarte interesant acest subiect pe care voi o să-l dezbateţi aici şi sper ca timpul petrecut în Sibiu să vă aducă lucruri noi, pe care să le împărtăşiţi când vă întoarceţi acasă”, a spus şi prorectorul Marian Ţiplic.

Programul Intensiv propus - "Economia verde bazată pe cunoaştere: provocari, constrângeri şi oportunităţi" are drept scop discutarea diferitelor abordări şi concepte ale noilor modele economice în economia verde. Programul intensiv își doreşte să evidenţieze relaţiile de management şi cadrul economic în contextul noii paradigme, modele cu domenii de aplicare specifice, precum şi cu consideraţiile interculturale şi sociologice. O atenţie specială va fi acordată situaţiei europene, care trebuie să integreze economiile la nivele de dezvoltare diferite, în plus, și pentru a face faţă efectelor diferitelor acţiuni. Abordarile teoretice vor fi apoi aplicate în "practică", de către studenţi, prin elaborarea unor studii de caz.

„ULBS s-a ocupat de asigurarea transportului participanţilor, a subzistenţei acestora - cazare şi masa, a orarului cursurilor şi a tuturor activităţilor culturale. Cursurile se desfășoară în mod interactiv, prin dialog şi tratarea practică a studiilor de caz. În ceea ce privește activităţiile culturale, au fost incluse urmatoarele obiective: Centrul vechi al Sibiului, Muzeul Astra, Sibiel - o comună din judeţul Sibiu unde studenţii au socializat cu localnicii, au învăţat obiceiurile lor, dansurile, portul şi au gustat preparate bio, orașul Avrig – independent din punct de vedere energetic, Transfagarașan, staţiunea montană Bâlea Lac, Brașov, Paltiniș – Institutul de cercetare al Universităţii „Lucian Blaga” şi castelul Bran”, a declarat Conf.univ.dr. Cristina Tănăsescu, Coordonatorul Programului Intensiv.

Şcoala de vară îşi propune să obţină un program multi-disciplinar pentru studenţi şi profesori, o colaborare stransă pentru dezvoltarea de cursuri în cadrul perioadei de implementare a proiectului, dar şi activităţi şi practici comune realizate în timpul cursurilor de la Sibiu de toţi partenerii de proiect. Alte scopuri ale programului le reprezintă acumularea de cunoștinte noi în ceea ce privește economia verde – importanţa şi implicaţiile implementarii ei, iar pentru a susţine acest lucru suporturile de curs ale studenţilor au fost oferite pe suport de hartie şi CD, acestea putând fi accesate şi după terminarea Programului intensiv pe site-ul KbGE.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus