Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
-2°C

Classics for Pleasure Sibiu – un concept “music all inclusive"

La mijlocul lunii august Elite ART Club UNESCO aduce la Sibiu unii dintre cei mai buni artiști actuali de operă și muzică simfonică, în cadrul festivalului Classics for Pleasure.

12 tineri cântăreți de operă, din țară și străinătate încep în luna august un un stagiu de perfecționare în cadrul Centrului de Excelență în Operă inițiat de Elite ART Club UNESCO. Aflate la a III-a ediție, cursurile de măiestrie artistică se adresează tinerilor artiști care își doresc o carieră internațională în domeniul operei.

După o selecție riguroasă, tinerii artiști care vor face ultimii pași în desăvârșirea profesională au ocazia să studieze cu reputați profesori ai Operei Metropolitane din New York.

Pe parcursul celor zece zile, muzicienii vor studia alături de contratenorul Ira Siff, de vocal-coachul Liora Maurer și vor învăța arta comunicarii cu dirijorul și orchestra – ca partener de scenă. Munca lor va fi încununată în cadrul unei Gale de Opera ”Voices of Romance”, care va avea loc în prima seara a festivalului Classics for Pleasure.

“Într-o perioadă în care opera românească are nevoie de valori autentice, de nivel internațional, ne-am asumat o sarcină importantă – aceea de a crea un proiect de leadership în domeniul cultural. Dacă tinerii artiști români nu își pot permite un masterclass în străinatate cu maeștrii profesori de la Metropolitan Opera - cea mai renumită operă din lume, Elite Art Club UNESCO, susținut de Centrul Cultural al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (la București) au colaborat cu succes, oferind în acest an o primă ediție internațională. În ediția actuală, cât și în cele anterioare, au beneficiat de burse de pregătire atât tineri masteranzi ai Universităților de Muzică, cât și angajați ai majorității Operelor importante din țara noastră, iar la această ediție am deschis accesul și artiștilor străini dornici de perfecționare artistică” , a declarat Laurenţiu Dasca, directorul Artistic al Elite ART Club UNESCO și al Centrului de Excelență în Operă.

Concertul laureaților Centrului de Excelență în Operă va deschide festivalul Classics for Pleasure, în Piața Mare, în 16 august. Tinerii soliști vor fi acompaniați de Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, sub bagheta dirijoarei Lucy Arner din New York.

În a doua seară a festivalului Classics for Pleasure, în 17 august, pe scenă vor urca soprana Ana Donose, mezzosoprana Oana Andra și ca invitat special tenorul Teodor Ilincai. Orchestra Bucharest Symphonic Pops va fi dirijată de Constantin Adrian Grigore – un experimentat tânăr dirijor cu activitate națională și internațională, prim dirijor al Filarmonicii Oltenia din Craiova.

Ediția 2013 a festivalului Classics for Pleasure se va încheia în 18 august cu spectacolul Classics Spectacular – cu repertoriu de muzică clasică. Orchestra Romanian Sinfonietta sub bagheta maestrului Horia Andreescu, o va avea ca solistă pe violonista Ioana Cristina Goicea, laureată a Eurovision Young Classics în urmă cu doi ani.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus