Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
-2°C

Festival de opera in Piata Mare

Unii din cei mai buni artişti actuali de operă şi muzică simfonică vin la Sibiu pentru a participa la festivalul Classics for Pleasure. 12 de tineri cântăreţi de operă din ţară şi străinătate încep în luna august un stagiu de perfecţionare în cadrul Centrului de Excelenţă în Operă iniţiat de ELITE ART Club UNESCO.

Aflate la a 3-a ediţie, cursurile de măiestrie artistică se adresează tinerilor artişti care îşi doresc o carieră internaţională în domeniul operei. După o selecţie riguroasă, tinerii artişti care vor face ultimii paşi în desăvârşirea profesională au ocazia să studieze cu reputaţi profesori ai Operei Metropolitane din New York.

Pe parcursul celor zece zile, muzicienii vor studia alături de contratenorul Ira Siff, de vocal-coachul Liora Maurer şi vor învăţa arta comunicării cu dirijorul şi orchestra - ca partener de scenă. Munca lor va fi încununată în cadrul unei Gale de Opera “Voices of Romance” - care va avea loc în prima seară a festivalului Classics for Pleasure.

“Într-o perioadă în care opera românească are nevoie de valori autentice, de nivel internaţional, ne-am asumat o sarcină importantă - aceea de a crea un proiect de leadership în domeniul cultural”, declară Laurenţiu Dasca, directorul artistic al ELITE ART Club UNESCO şi al Centrului de Excelenţă în Operă.

“Dacă tinerii artişti români nu îşi pot permite un masterclass în străinatate cu maeştrii profesori de la Metropolitan Opera - cea mai renumită operă din lume, ELITE Art Club UNESCO - susţinut de Centrul Cultural al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (la Bucureşti) au colaborat cu succes, oferind în acest an o primă ediţie internaţională. În ediţia actuală, cât şi cele anterioare, au beneficiat de burse de pregătire atât tineri masteranzi ai Universităţilor de Muzică, cât şi angajaţi ai majorităţii Operelor importante din ţara noastră, iar la această ediţie am deschis accesul şi artiştilor străini dornici de perfecţionare artistică”, au mai spus organizatorii.

Concertul laureaţilor Centrului de Excelenţă în Operă va deschide festivalul Classics for Pleasure, în Piaţa Mare, în data de 16 august. Tinerii solişti vor fi acompaniaţi de Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, sub bagheta măiastră a dirijoarei Lucy Arner din New York, pe scena ce va fi montată în centrul Sibiului. A doua seară a festivalului Classics for Pleasure, în 17 august, va avea ca invitaţi pe soprana Ana Donose, mezzosoprana Oana Andra şi ca invitat special pe tenorul Teodor Ilincai (foto) - cunoscut pentru rolurile sale pe cele mai mari scene ale Europei - în spectacolul Proms of Delight - un concept creat de ELITE ART Club UNESCO dupa modelul BBC Proms - cel mai mare festival de muzică clasică din lume. Orchestra Bucharest Symphonic Pops va fi dirijată de Constantin Adrian Grigore - un experimentat tânăr dirijor cu activitate naţională şi internaţională, prim dirijor al Filarmonicii Oltenia - din Craiova.

Ediţia 2013 a festivalului Classics for Pleasure se va încheia în 18 august cu un spectacol grandios - Classics Spectacular - cu repertoriu de muzică clasică. Orchestra Romanian Sinfonietta, sub bagheta plină de inspiraţie, ritm şi armonie a Maestrului Horia Andreescu, va avea ca solistă pe violonista Ioana Cristina Goicea - laureată a Eurovision Young Classics în urmă cu 2 ani.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

SIBIANUL

Acum 9 ani

Poate le da Dumnezeu gandul bun alesilor locali si jud.(Cons.Jud. si Primarie)si fac o OPERA de care cetatea are fff.mare nevoie.Poate D-nul Cindrea sa ia initiativa si sa obtina si sprijinul D-ei europarlamentar Daciana.
Raspunde

Bsi_Hermannstadt

Acum 9 ani

Lasa-l pe Cindrea ca el vrea numai sa vorbeasca si sa ciuguleasca, e foarte slab ca politician.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus