Sâmbătă,
19.09.2020
Innorat
Acum
11°C

Sute de specii de fluturi intr-o expozitie inedita la Muzeul de Istorie Naturala Sibiu

24 Iulie 2013 13:50

Muzeul de Istorie Naturală aduce în faţa pulicului sibian expoziţia temporară „Anotimpul fluturilor”, prin care îşi propune să prezinte specii de fluturi exotici şi de la noi din ţară într-un mod inedit.

Colecţia de fluturi a muzeului este formată dintr-un număr impresionant de specii de fluturi - peste 36.000 de specimene, datorită colecţionarilor pasionaţi din Societatea Ardeleană de Ştiinţele Naturii, dar şi altor specialişti precum Karl Fuss, dr. Daniel Czekelius, Eugen Worell sau Victor Weindel.

„Expoziţia temporară reuneşte specii de fluturi din America de Sud, din zone ca regiunea Amazonului, munţii Anzi, Cuba, Mexic, Africa, Japonia, Taiwan, India, Iran, Indonezia şi arhipelagul Malaez. Sunt prezente şi specii de fluturi autohtoni, specii comune de Papilio machon – fluturele coadă de rândunică, Inachis io – fluturele păun şi Parnassius apollo – fluturele Apollo”, spun organizatorii.

Ineditul expoziţiei este dat de prezentarea fluturilor alături de elemente de butaforie precum flori confecţionate din materiale textile realizate de Maria Ciuntu, picturi realizate de Oana Bogorin Predescu şi fluturi din hârtie realizaţi în colaborare cu Casandra Vidrighin.

Vernisajul va avea loc joi, 25 Iulie, de la ora 12:00, la la Muzeul de Istorie Naturală Sibiu, Sala Multimedia, Str. Cetăţii nr.1.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus