Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
2°C

Interviu cu pilotul Dorin Banciu despre Raliul Sibiului: Victor Ponta chiar este un bun copilot. Pentru toti este o bucurie sa ne aflam la Sibiu

Raliul Sibiului nu înseamnă doar Eurosport, Titi Aur cu Victor Ponta copilot, sau Jan Kopecky – liderul clasamentului în Campionatul European. Raliul Sibiului înseamnă și foarte multă muncă, sudoare, investiții și, în final, bucurie. Vedeți  o altă perspectivă asupra Raliului Sibiu în interviul cu pilotul Dorin Banciu (Toyota Celica GT4).

Reporter: Cum este să aveți ocazia de a vă lua la întrecere cu câțiva dintre cei mai mari piloți din Europa?

Dorin Banciu: Este foarte frumos, un sentiment plăcut. Chiar dacă mă să iau cu ei la întrecere la propriu, suntem la clase diferite. Marea majoritate a participanților la Raliul Sibiului sunt profesioniști desăvârșiți, ori noi o facem mai mult de plăcere. Suntem gentleman drivers, adică nu ne ocupăm sută la sută de acest sport dar atât cât o facem încercăm s-o facem cât mai bine.

Rep.: Și cu toate acestea aveți stand în Piața Mare și există un spirit de competiție...

D. B.: Da, spiritul de competiție există în mod evident. La fel de evident este și faptul că bugetele noastre nu se compară cu cele ale echipelor de uzină, care participă în Campionatul European. Noi ne-am propus ca obiectiv un loc cât mai bun în campionatul național și să ajungem la sosire cu mașina întreagă.

Rep.: Cum se vede Raliul Sibiului de pe scaunul pilotului? Este o competiție așteptată peste an?

D. B.: Da, este un raliu frumos, foarte bine organizat, și ne face o mare plăcere să vedem atâta lume și atâția fani adunați în jurul mașinilor.Pentru toți este o bucurie să ne aflăm la Sibiu. Expunerea de care beneficiază raliul iarăși este foarte bună. Traseul, în comparație cu anii trecuți, este mult mai bun.

Rep.: Cât de dificil vi se pare traseul de la Raliul Sibiului în comparație cu alte competiții similare prin țară?

D. B.: De traseul de anul trecut puteam să spun că este cel mai dificil din țară. Anul acesta nu mai sunt convins că este chiar cel mai dificil.

Rep.: S-a mai înmuiat?

D. B.: Traseul a rămas același numai că au lucrat foarte mult la el și este substanțial îmbunătățit. Într-adevăr, mai sunt zone unde sunt bolovani, trebuie mers cu atenție, dar în cea mai mare parte se simte o îmbunătățire. O parte dintre probe au fost asfaltate între timp, organizatorul neavând suficienți kilometri de macadam a trebuit să apeleze și la o porțiune de asflat. Va fi interesant cu ce fel de anvelope treci de pe macadam pe asfalt. Dar tocmai din acest motiv o facem, aici e spiritul competiției de care vorbeați mai devreme.

Rep.: Dumneavoastră participați la multe alte raliuri prin țară. Ce a avut Sibiul și n-au avut alte orașe pentru o astfel de creștere cum am putut vedea în ultimii ani la Raliul Sibiului?

D. B.: Pe noi, ca participanți, această creștere a nivelului competiției nu poate decât să ne bucure, ne face și pe noi să dăm mai mult în timpul cursei. Dar motivul exact pentru care nu există o altă competiție de același nivel în țară nu aș putea să spun. Cred că, probabil, este vorba de interesul organizatorilor și al oficialităților sibiene. Din câte știu organizatorul a beneficiat de tot suportul oficialităților, ceea ce este un mare avantaj și un mare plus pentru Sibiu. Există un număr foarte mare de participanți străni, ceea ce înseamnă o mare expunere atât pentru sportul acesta cât și pentru Sibiu și România.

Rep.: Cum vedeți participarea la raliu a prim-ministrului României? Știu că ați mai concurat cu el.

D. B.: Da, am concurat cu el în 2010 când a făcut campionatul întreg. Țin minte că domnul Ponta, că nu era prim-ministru pe atunci, a participat la toate etapele din Campionatul Național. Eu mă bucur foarte mult că este pasionat de acest sport și că insistă să-l practice.

Rep.: Între noi fie vorba, chiar se pricepe sau e mai mult pasiunea la mijloc?

D. B.: Victor Ponta chiar este un bun copilot. Eu personal n-am mers cu dânsul dar suntem o familie mică și ne cunoaștem între noi. Pot să vă spun că se pricepe și pe lângă faptul că este un împătimit al raliurilor chiar face treabă foarte bună în mașina de concurs.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus