Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
8°C

Comunicat PNL de Ziua Imnului: solemnul cantec ne reaminteste de fiecare data de unicitatea mostenirii culturale

Președintele PNL Sibiu, Mircea Cazan, a transmis astăzi un comunicat de presă în care amintește că Ziua Imnului Național, ”Deșteaptă-te române” se sărbătorește astăzi. 
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ PNL SIBIU  CU OCAZIA CELEBRĂRII ZILEI IMNULUI NAŢIONAL
 
Cu ocazia Zilei Imnului Naţional, eveniment celebrat astăzi, 29 iulie a.c., Organizaţia Judeţeană a Partidului Naţional Liberal Sibiu transmite tuturor sibienilor un imbold la unitate pentru valorile care caracterizează națiunea română: limba, istoria, cultura şi crezul. 
Aşa cum istoria ne dovedeşte, “Deşteaptă-te române” a fost cântat pentru prima oară în anul 1848, reprezentând atunci motorul luptei românilor pentru libertate. Sub ecoul imnului naţional au avut loc evenimente de o mare importanţă, precum: Războiul de Independenţă (1877-1878), Primul Război Mondial (1914-1918)- care ne-a adus Marea Unire de la 1918, cel de-al Doilea Război Mondial (1939-1945), dar şi mişcarea anticomunistă din Piaţa Revoluţiei (decembrie 1989) în care ”Deșteaptă-te române!” a fost cântat de zeci de mii de români, reprezentând simbolul eliberării de sub conducerea opresivă a  comuniştilor.
 Din 1991, de când  în Constituţia României,”Deșteaptă-te, române!” este consacrat ca Imnul Național al României, şi până în prezent, solemnul cântec ne reaminteşte de fiecare dată de unicitatea  moştenirii culturale şi istorice pe care o avem ca naţiune, moştenire pe care suntem datori cu toţii, în cinstea Istoriei României,  să o transmitem nealterat posterităţii.
 
PREŞEDINTELE ORGANIZAŢIEI JUDEŢENE PNL SIBIU
DEPUTAT MIRCEA CAZAN

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

@cazan

Acum 10 ani

Ba sluga tu ai habar unde s-a scris Imnul National .., de catre cine...si in ce conditii... Eu zic ca la Sibiu...scris de catre slugi....hihihihi..
Raspunde

@1

Acum 10 ani

ai dreptate despre cazan dar si tu esti tot o sluga penibila cu 2 fete care postezi numai diversiuni mars la somn iasovene si mai lasa site-urile sibiene ,sau in brasov sau botseni nu aveti asa ceva ha ha ha
Raspunde

dan capitan de land

Acum 10 ani

Deutsche zigeuner, Klaun Ghiolbannis, nu a participat la evenimentele din Piata Mare cu ocazia Zilei Imnului. Il doare fix in pix pe \"neamtul\" vopsit de chestiile romanesti, desi el se vrea guvernator peste o colonie romaneasca, scaunul de primar devenind prea mic pentru cacaraul mare al lui Popo marinarul de Cibin!
Raspunde

patriotarde

Acum 10 ani

ba ala cu imnurile dute la tine dar cred ca tu esti un de ala de te substitui ba patriotismu trece prin stomac si tu cum il ai plin o dai cu patriotismu e normal stai la bani publici tiai angajat toate progeniturile si vi cu patriotarde de 2 lei ba de nu venea nemti ,francezi s-a investeasca in sibiu ce ne faceam s-au nu vezi cum astia de teapa ta a facut varza industria in sibiu mars la tine acolo si nu mai inflama opinia publica lipitoare comunista toata viata ai fost o capuse pe bani publici iti va veni vremea ,cum va atinge la lingurita cum va apuca sentimenti patriotic [patri -hoti]
Raspunde

@4

Acum 10 ani

Ba dute...\"du-te\" tu..Daca pe Iohannis il inteleg..il doare-n basca de toti sibienii...nu-l inteleg pe profesorul tau de romana...Tu esti si prost si fudul ...si de gramatica satul
Raspunde

bravooooooo circarule

Acum 10 ani

GOLANULE de ziua imnului si viata , te comporti ca un circar - cocalar deee BRETEI ce esti . Pentru acest imn au murit mii de oameni , pe front si inchisorii ; SIGHET , AIUD , CANAL , DELTA , etc .
Raspunde

brancusi

Acum 10 ani

poate sa tot cante k nu se desteapta haladitii. de 2000 de ani ii freaca toti si mai ales acum cu ue sunt frecati mai bine..mai ales romancele trimise de parinti si ,,iubiti,, in occident in streaptess baruri si locuri alese....prostani de nota 10. ultimele zdrente.
Raspunde

vasi

Acum 10 ani

Domnule Cazan cu cat platesti pe cei ce iti scrie articolele de presa? Daca nu le scri cel putin citestele ca te faci de rasul curcilor cand esti intrebat ca nici nu sti ce s-a scris . De fapt ce sa iti pretend domnule deputat ca nu te intereseaza ci vrei doar sa punctezi activitatea de fatada ca in rest am vazut cat de preocupat esti de viata nopastra,Halal politician.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus