Mișcarea Populară este văzută în PDL Sibiu din două puncte de vedere total diferite. Dacă președintele PDL Sibiu, Ion Ariton, a salutat înființarea Partidului Mișcarea Populară și chiar a transmis mesaje de prietenie, deputatul PDL, Raluca Turcan, vicepreședinte la nivel național, privește spre ei cu teamă. Raluca Turcan se teme ca nu cumva Mișcarea Populară să fie unealta USL, prin care să încerce dezbinarea PDL. Cele două păreri sunt filtrate de către membrii PDL Sibiu în funcție de afinități. Fie îi dau dreptate Ralucăi Turcan și cred într-un PDL condus cu o mână de fier de către Vasile Blaga, fie sunt de părerea lui Ion Ariton și sunt de părere că Traian Băsescu va conduce în final noua dreaptă.
Vicepreședintele PDL Raluca Turcan speră ca Mișcarea Populară să nu fie manevrată din umbră de către USL, pentru a-i dezbina pe democrat-liberali. ”Singura mea preocupare legată de Mișcarea Populară este ca aceasta să nu devină unealta PSD în destructurarea PDL. Cei mai mulți membri ai Mișcării Populare sunt foști membri ai PDL și simpatizanți ai PDL și locul lor ar fi fost în PDL, alături de PDL, pentru întărirea dreptei și sancționarea USL. Dacă din diferite motive nu am putut fi împreună în PDL, mi-aș dori mult ca ei să nu contribuie la fărâmițarea electoratului de dreapta, ci la strângerea lui și eventual prin complementaritate dreapta să capete mai multă forță”, a declarat săptămâna trecută, deputatul PDL, în cadrul unei conferințe de presă.
Președintele PDL Sibiu, Ion Ariton, consideră pe de altă parte că apariţia noului partid este o urmare a libertăţii de exprimare a opţiunilor personale politice din partea cetăţenilor români și că nu va fi opozantul democrat-liberalilor. ”Apreciem că deosebirea fundamentală între acest demers politic şi plecările către PSD şi PNL, din 2012, constă în faptul că PMP nu va fi opozantul PDL. De aceea, în opinia noastră, în nici un caz nu trebuie să apară conflicte dintre cele două partide. Cu diplomaţie, transparenţă decizională şi deschidere faţă de practicile organizaţionale moderne, unitatea dreptei poate fi asigurată chiar şi în diversitatea viziunilor strategice. Acesta va trebui să fie obiectivul celor trei partide de dreapta, PDL, FC şi PMP, la alegerile din 2014”, susține liderul PDL Sibiu într-un comunicat de presă. Ariton este de părere că cele trei partide de dreapta pot atrage mai mulţi votanţi cu convingeri de dreapta, decât a reuşit PDL, singur, în 2012. ”Este singura şansă de a învinge adversarul comun, USL”, a încheiat senatorul PDL.
Există însă și alte puncte de vedere mult mai tranșante. Vicepreședintele PDL, Cezar Preda i-a cerut la sfârșitul săptămânii trecute fostului ministru PDL Elena Udrea nici mai mult nici mai puțin decât plecarea în Mișcarea Populară, pentru a ști clar fiecare în ce ape se scaldă. ”Poziţionarea colegei mele vine şi dintr-o frustrare a pierderii alegerilor, unde a obţinut un rezultat intern foarte bun, dar eu am crezut şi cred în continuare că poate să depăşească acest lucru. (...) Aici aş vrea să vă spun că de departe se vede că nu poate să urmărească cineva decât o agendă personală, nu mai există o agendă de ţară, mai ales în Opoziţie acum, lovind în propriul tău partid. Dacă domnia sa iese din această duplicitate şi se poziţionează în interiorul Partidului Democrat Liberal şi adversarul principal este USL sau se poziţionează în Mişcarea Populară şi atunci, din când în când, poate mai atacă şi partidul, poate îl mai rupe este o problemă care ţine de domnia sa”, a afirmat vicepreşedintele PDL, citat de Agerpres. Cezar Preda a precizat, însă, că nu ştie ce variantă va alege Elena Udrea. ”Sincer să vă spun nu pot să văd exact ce va face doamna Udrea, nu este previzibilă în asemenea chestiuni. Domnul Traian Băsescu şi-a exprimat poziţia faţă de PDL, s-a despărţit, am înţeles că se va implica foarte mult în Mişcarea Populară. E foarte bine câteodată că apele se limpezesc, indiferent de ce se întâmplă, indiferent de ce susţinere are Partidul Democrat Liberal, de ce susţinere are Mişcarea Populară şi alte forţe de dreapta la electoratul român. Important este să se limpezească apele, pentru că oamenilor nu le plac duplicitarii, nu le plac cei care sunt şi-n căruţă şi-n teleguţă.”, a adăugat vicepreşedintele democrat-liberal.
Fostul deputat PDL, Eugen Tomac, a fost numit în urmă cu două săptămâni președinte interimar al Partidului Mişcarea Populară, după ce organizația şi-a depus la Tribunal actele pentru înfiinţare. În Sibiu, președintele organizației județene este Rareș Macrea, fost prefect și subprefect în perioada Guvernului Boc.
Desemnarea acestuia s-a făcut în urma procedurii de selecție a conducerilor de filiale din rândul persoanelor care au aderat la Mişcarea Populară. Rareș Macrea a fost numit în luna aprilie 2012 prefect de Sibiu de către premierul Emil Boc, după ce prefectul de atunci, Horațiu Răcuciu și-a manifestat dorința de a candida la alegerile locale. Macrea fusese între 2009 şi 2011, în timpul guvernării PDL, subprefect al judeţului Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Traian Basescu , Ion Ariton , Raluca Turcan , Vasile Blaga , Emil Boc , Partidul Mișcarea Populară , Dacă Elena Udrea , Partidului Democrat Liberal Si , Rareș Macrea , Cezar Preda , horatiu racuciu , În Sibiu , Domnul Traian Băsescu , Partidului Mişcarea Populară , Partidul Democrat Liberal , Guvernului Boc , Mișcării Populare , Ralucăi Turcan , Eugen Tomac
Vizualizari: 444
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Ioan
Acum 2 ore
Asdfasdf
Acum 2 ore
Didulescu
Acum 3 ore
Un sibian vero
Acum 3 ore
Un sibian vero