Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

12 tineri, fata in fata cu tainele operei la Sibiu

Șapte soliști de operă din România, trei din Olanda și doi din Franța vin la Sibiu, între 8 și 14 august, pentru studia operă la cel mai înalt nivel alături de profesori care dau „ora exactă” în această artă, muzicieni ai operei Metropolitan din New York.

Ira Siff este new-yorkez, crescut pe holurile vechii opere Metropolitane din New York, admirator declarat al faimoșilor soliști din anii 60. A obținut diploma în arte frumoase la Cooper Union și și-a făcut debutul ca tenor în anul 1970. În anul 1981 a fondat în New York compania La Gran Scena Opera, alături de care a concertat în nenumărate teatre și opere din Londra, Barcelona, Belfast, Madrid, Edinburgh sau Munchen.

Alături de Ira Siff, Liora Maurer va modela vocile tinerilor artiști în cadrul acestor master-classuri care se desfășoară la Sibiu. Liora Maurer s-a alăturat operei din New York în anul 1997 și operei Metropolitane în anul 2008. A pregătit numeroase producții la cea mai faimoasă operă new-york-eză, printre care și Boema, de Franco Zeffirelli sau spectaculoasa Maddame Butterfly, regizată de Anthony Minghella.

Dirijorul Lucy Arner este caracterizată de afinitatea sa pentru opera italiană și pentru opera franceză. A debutat în anul 1996, la Teatrul Mancinelli din Orvieto, Italia, iar prodigioasa sa carieră a purtat-o pe scenele din Barcelona, Lima, Houston, Napoli și New York.

Munca celor trei reputați profesori va fi încununată de un recital pe scena din Piața Mare, în prima seară de festival.

După șase zile de master-class, cei 12 tineri soliști de opera vor interpreta arii celebre în cadrul spectacolului Voices of Romances, pe data de 16 august. Spectacolul absolvenților master-classului va fi urmat în 17 august de Proms of Delight, susținut de Orchestra Bucharest Symphonic Pops și de Classics Spectacular, susținut de Romanian Sinfonietta Orchestra, în data de 18 august.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus