Duminică,
29.11.2020
Innorat
Acum
0°C

Teodor Atanasiu despre regionalizare: Probabil ca se va face inainte de 2020

11 August 2013 23:42

Senatorul PNL Teodor Atanasiu, liderul liberalilor din Alba, este convins că regionalizarea nu va fi realizată înainte de alegerile prezidenţiale, opinând chiar că aceasta probabil se va face înainte de 2020, astfel încât să se prindă ciclul bugetar european 2020-2026.
Teodor Atanasiu a menţionat, vineri, într-o conferinţă de presă, că regionalizarea se poate face odată cu aprobarea unei noi Constituţii. ”Având în vedere că noua Constituţie în următorul an şi jumătate nu va fi supusă niciunui referendum, neavând o nouă Constituţie nu o să avem nicio regionalizare”, a declarat senatorul liberal de Alba, citat de Agerpres.
El a apreciat că în contextul în care 2014 este an electoral ”probabil că nu o să mai stea nimeni între europarlamentare şi prezidenţiale să mai cheme odată românii la urne să decidă pe nu ştiu ce”. Atanasiu a opinat că ”foarte clar până la alegerile prezidenţiale nu va fi pusă în discuţie noua Constituţie”. ”Din punctul meu de vedere, pe o analiză logică, nu poate fi votată o nouă Constituţie înainte de alegerile prezidenţiale, ceea ce înseamnă că nicio modificare a structurii administrative a României nu poate fi făcută doar pe baza actualei Constituţii care nu prevede regiuni”, a declarat senatorul PNL.
El a mai menţionat că regionalizarea întotdeauna trebuie făcută înainte de un ciclu bugetar european, nu în timpul acestuia. ”La 1 ianuarie 2014 începe noul ciclu bugetar european. Toate negocierile, toate acreditările unităţilor de management pentru absolvirea fondurilor europene pe ciclul 2014-2020 se fac în acest an. Nu pot să fac acreditări pe unităţi de management acum şi să le schimb la anul şi să nu mai fie acreditate timp de şase ani să nu mai iau fonduri europene. Am mai spus şi acum câteva luni că nu cred că ne putem mişca atât de repede încât să facem regionalizarea şi să mai avem şase luni în faţă pentru acreditarea unităţilor de management pe noile forme regionale. De aceea am spus că nu cred că se va face regionalizarea pe acest ciclu. Probabil că se va face înainte de 2020, ca să prindă ciclul 2020-2026”, a declarat senatorul Teodor Atanasiu. 
Foto: Mediafax

Vizualizari: 135

Comentarii

3 comentarii

regionalizare

Acum 7 ani

mai lasatio cu regionalizarea e o gogorita ,pina nu explicati cetateanului simplu ce efecte benefice are pentru viata lui este nu mai gargara ,va tot dati mari politiceni ,bai sti cum s-a gindit regionalizarea atit de boc cit si de voi ,nu aveti soluti economice ati luat modelu sovietic din ani 50 cu aceleasi criteri arbritare stabilim capitalele in functie de interes niste orase ne sustenabile economic cum sunt umflate artificial ;cluj ,iasov iasi ,ploiesti ,craiova,etc mutam deconcentratele la acesti mamuti neperformanti ,astia le aduna bani la frAIERI care contribuie la taxe si impozite toti functionari din teritoriu ii mutam la noi locuri de munca la voi si lipsa la noi vezi ANAFU si altele ,ba lasati asa cum este acum dar opritiva din furat si nu mai cheltuiti bani pe idea imagini ,stadioane in panta ,telegondole in polu saraciei si alte lucruri inutile ,modernizati infrastuctura la sate [drumuri ,canalizari ,electrificari etc s-au nu vedeti ca pe la sate se traieste ca acum 2-300 de ani ,ba daca nu va ajuta capu lasati pe cine stie bai inconstientilor numai promovati in functi importante interlopi si patri -hoti ,daca ceausescu nu facea judetele mai albanezule alba era un tirgusor mai mare cu o ulita desi spunea centru ,acum ati dat si voi cit de cit de civilizatie si iti spune unu care stie cu precizie milimetrica cum arata alba inainte de 68 ,asa mai lasatio cu regionalizarea
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

@5.15.74.151, n-ai nicio treabă, eşti complet lipsit de inhibiţii....
Raspunde

regiune

Acum 7 ani

Nu mai trimiteti banii la deconcentratele din Brasov,Alba etc.Infiintati-le la Sibiu ,banii trebuie sa ramina acolo unde se produc.Gata cu legile astea ticaloase de spolierea banului public si atribuirea lui discretionara dupa interesele unor\' mameluci\' cu tichii de politicieni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus