Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Reproduceri dupa Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza si Stefan Luchian la Casa Albastra

Expoziţia „În oglindă – Imaginea de la original la reproducere” face parte dint-un proiect mai amplu desfăşurat în anul 2013 de Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu împreună cu firma Art Imaging din Praga, proiect ce oferă publicului posibilitatea de a se bucura atât în galerii cât şi acasă de capodoperele artei naţionale prin intermediul reproducerilor cu un grad foarte ridicat de fidelitate.

Reproducerile giclée de mare rezoluţie produse de Art Imaging sunt imprimate pe pânză fine art Hahnemühle şi tratate cu lac de protecţie UV, ceea ce le garantează aspectul original pentru o perioadă de minimum 70 de ani.

Organizată după tiparul “expoziţiei în expoziţie”, În oglindă aduce ca noutate promovarea pieselor din Colecţia de Pictură Românească a Muzeului Naţional Brukenthal prin intermediul reproducerilor fidele sub aspectul culorii şi a împăstării tuşei, oferind o alternativă în abordarea decoraţiilor interioare şi reînviind practica popularizării operelor de artă unice ale pictorilor români. Vor putea fi admirate “în oglindă” lucrări de Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Gheorghe Petraşcu, Mişu Popp.

Giclée este un neologism introdus în anul 1991 de tipograful Jack Duganne pentru reproduceri digitale după opere de artă pe suport imprimat cu jet de cerneală şi este adesea folosit de artişti şi galerii referitor la reproducerile de înaltă calitate. Înfiinţată în 1584, Hahnemühle este o companie germană cu tradiţie ce conduce în topul producătorilor de hârtie sau pânză îmbunătăţite cu straturi de cretă şi caolin, special create pentru imprimarea prin jet de cerneală.

Vernisajul va avea loc joi, 22 august, de la ora 12:00, la Galeria de Artă Românească, Casa Albastră.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

cetatean sibiu

Acum 10 ani

Cata ipocrizie!!! Daca ar muri oricine altcineva nu s-ar face atata tam tam. A murit cumva vreo celebritate de trebuie ca locatarii acestui oras sa suporte aceste restrictii care pe mine unul sincer ma deranjeaza? Daca ar pati orice membru al familiei mele sau a oricarui cetatean din oras asa ceva s-ar pune vreun moment problema de restrictionare a traficului sau problema de mobilizare a atator forte de ordine? Sa va fie rusine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus