Luni,
28.11.2022
Cer Senin
Acum
-2°C

Noua formatii de alternativ, indie si electro concerteaza la Focus Festival

Vineri, în Piaţa Mică se dă startul la prima ediţie Focus Festival, un eveniment care aduce o altfel de muzică în faţa publicului sibian şi care reuneşte la Sibiu nouă trupe de alternativ, indie și electro din România.

Moonlight Breakfast, Grimus, Toulouse Lautrec, ROA, Travka, The Amsterdams și alte trupe reprezentative ale noului val al muzicii românești, vor cânta pentru prima dată sub umbrela unui festival dedicat muzicii alternative. Multe dintre formațiile prezente în cadrul festivalului sunt apreciate pe scena din România și din străinătate.

Moonlight Breakfast, cea mai cunoscută trupă, care îşi compleatează concertele cu proiecții video spectaculoase, vine la Sibiu după un turneu susținut în Rusia. Grimus, ROA și Toulouse Lautrec vor cânta la Sibiu piese noi care vor fi incluse pe albumele care vor fi lansate în toamnă.

We Singing Colors, trupa care explorează și experimentează ținuturi muzicale diverse și foloseşte atât instrumente clasice, cât şi cele mai ciudate mini-instrumente, cântă în premieră la Sibiu.

Originară din Cluj, Grimus a intrat rapid în atenția publicului și la scurt timp după lansarea albumului de debut s-a transformat în revelația scenei indie din România. Până în prezent, Grimus a cântat la toate festivalurile importante de aici, iar în ultimii ani concertele lor s-au ținut și peste granițele Romaniei, în țări ca Marea Britanie, Serbia, Ungaria, Polonia.

Toulouse Lautrec, al treilea album produs de Adam Whittaker. Amy Winehouse, Peter Gabriel, Mark Ronson, Kate Nash şi Lily Allen sunt cateva dintre numele cu care a mai lucrat producătorul britanic.

„La frageda vârsta de trei anișori, trupa Toulouse Lautrec sună foarte matur, dezvoltând un sound original și mânuind la fel de elegant versurile în limba română și engleză, chiar și franceză când îi ia valul. Toate single-urile lansate până acum au intrat în topurile radiourilor care “suportă” muzica rock. Proaspăt mixat de către producătorul britanic Adam Whittaker, « Nopți Albe » este noul single al trupei ce anunță apariția celui de-al doilea album în toamna lui 2013”, mai spun organizatorii.

Se numesc Rise Of Artificial și au apărut în noiembrie 2010. Membrii fondatori sunt Bogdan Popoiag (UNU') și Cezar Stănciulescu (Junkyard). Din mai 2011, în formație sosește al treilea membru - Cristin Negriuc care răspunde de elementele electrice ale sunetelor de chitară și sinteza tobelor live. În iulie 2012 lansează piesa “D-aia”, al doilea hit al trupei, foarte apreciată la vremea ei. Anul acesta, băieții promit piese noi, care vor fi incluse pe noul album al trupei, ce urmeaza să fie lansat în toamna lui 2013.

The Amsterdams este o formație de indie rock din București, înființată în anul 2005. Până în prezent, The Amsterdams a lansat un EP, două albume de studio și patru videoclipuri. Cel de-al doilea album de studio al lor, Electromagnetica, a fost masterizat de Harris Newman (cunoscut și pentru colaborările cu Wolf Parade și Arcade Fire) și îl are ca invitat pe Dan Boeckner, care cântă la chitară pe piesa „This Burial Ground's For Two”.

Povestea formaţiei Travka începe în primăvara anului 2002 la Focşani. Şi-au spus Travka, un nume care în limba rusă s-ar traduce ca “ierbuşoară”. După un parcurs alambicat, cu întreruperi, cu prezențe cu piese care urcă rapid în topurile Radio Guerrilla, cu schimbări în componența trupei, Travka a lansat anul trecut, la exact 10 ani de existență, cel de-al treilea album.

DJ sets, proiecții de film, expoziții foto

Evenimentul oferă un program variat, care permite publicului să „guste” concerte live, DJ sets, concerte acustice, expoziție de fotografie și proiecții de film. Pe lângă trupele cunoscute deja publicului, în cadrul FOCUS Festival vor mai concerta We Singing Colors și singurele trupe locale care aparțin curentului alternativ, The Noise, I’m the Trip. Dj Coralie, New Disorder și Adub vor asigura zona de dj-set si afterparty.

Pe lângă aceste concerte, zilnic, în Piața Huet, începând cu ora 21:30 va avea loc câte o proiecție de film.

Expoziția foto cu tema Sibiu.Alternativ, care va prezenta imagini din concertele care au avut loc în Sibiu în acest an, semnată Sebastian Marcovici, va putea fi vizitată în 23-24 august în Piaţa Huet.

Biletele pot fi achiziționate din rețeaua Eventim sau la intrare în spațiul de eveniment din Piața Mică. Preț bilet: 20 lei/zi, 30 lei/abonament. Duminică intrarea este liberă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus