Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-0°C

Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu a deschis o ancheta dupa ce un politist din Micasasa a impuscat mortal un barbat de 39 de ani

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Sibiu au deschis o anchetă, în cazul unui poliţist care a tras mai multe focuri de armă asupra unui bărbat, în localitatea sibiană Ţapu, acesta decedând ulterior, în timp ce agentul susţine că a fost legitimă apărare.

Potrivit procurorului criminalist de la Parchetul Tribunalului Sibiu, Nicolae Ihor, în acest caz se fac cercetări pentru omor, dar există şi date care arată că poliţistul a fost ultragiat de victimă.

"Se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor, dar sunt elemente de ultragiere a poliţistului. Poliţistul se apară şi spune că ar fi fost în legitimă apărare, victima a încercat să-l agreseze, l-a ameninţat şi mai departe... Suntem în primele cercetări. Se pare că s-au tras mai multe focuri, un foc de avertisment, dar şi foc în direcţia lui (a victimei - n.r.). Să vedem autopsia ce va stabili: câte focuri s-au tras asupra victimei", a declarat corespondentului MEDIAFAX procurorul Parchetului Tribunalului Sibiu, Nicolae Ihor.

La rândul său, poliţistul spune că a acţionat legal.

"Am acţionat ca şi poliţist, mai mult o să vă spună purtătorul de cuvânt al IPJ. Am acţionat în cadru legal", a declarat agentul principal Bogdan Grigoraş de la Poliţia comunei Micăsasa, de care aparţine de satul Ţapu.

Martorii incidentului soldat cu decesul bărbatului de 39 de ani, împuşcat de poliţist, spun că nu a fost vorba despre legitimă apărare.

"Am văzut că ei se ceartă lângă căruţă şi atunci Andrei Goia (victima - n.r.) i-a spus poliţistului să-l lase în pace şi să-l caute acasă dacă are treabă cu el. S-a deplasat spre căruţă în timp ce poliţistul a scos pistolul şi l-a îndreptat spre el şi l-a somat şi i-a spus să stea pe loc că trage. Atunci am auzit o împuşcătură, m-am întors cu faţa şi l-am văzut pe Andrei înapoi în căruţă, era rănit la picior, cred. Poliţistul a îndreptat pistolul şi a mai tras de mai multe ori, trei-patru focuri cred că s-au tras în el", a povestit o localnică, Lucreţia Coman.

Vecinii spun că totul a pornit de la o discuţie în contradictoriu între agentul principal Bogdan Grigoraş şi localnic, iar acesta din urmă, cunoscut pentru ieşirile violente şi recidivist, i-ar fi reproşat poliţistului că nu i-a făcut dreptate într-un scandal petrecut în localitate în urmă cu câteva zile.

"El spune că s-a apărat! Cu ce s-a apărat? A sărit cu coasa să-i taie capul? Adică tu cu arma şi eu cu mâinile goale, nu? Să tragi să omori un om?! Au rămas doi copii! Să-i fie ruşine poliţistului!", a spus Vasile Cristea, un localnic.

Martorii mai spun că victima a mai mers cu căruţa în care se afla când a fost împuşcat încă un kilometru până când, localnicii care l-au văzut, au încercat să-i acorde primul ajutor şi au chemat ambulanţa.

"A fost pe scândură, şedea şi a căzut. Şi am zis că o fi beat de a căzut din căruţă! Avea sânge la picior şi când m-am uitat bine în căruţă, să văd ce a păţit, era plin de sânge", a declarat Maria Rădac, cea care l-a văzut pe bărbat împuşcat şi a chemat ambulanţa.

Medicii ajunşi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru bărbat, constatând decesul acestuia. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală.

Agentul principal Bogdan Grigoraş are 31 de ani şi lucrează în Poliţie de nouă ani.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

SVF

Acum 9 ani

Un politist roman si-a facut datoria, tiganul venea ca de obicei de la ciordeala.
Raspunde

XXL

Acum 9 ani

victima nu era tigan, iar politistul a gresit
Raspunde

mxi

Acum 9 ani

Traim intr-o tara in care daca esti sarac esti ucis de \"oamenii legii\" si nimeni nu o sa pateasca nimic. Mortul este de vina si in acest caz.
Raspunde

@mxi

Acum 9 ani

abererezi, stiri de genul acesta apar extrem de rar pentru ca sunt foarte rare cazurile in care politistii folosesc arma din dotare. zi-mi tu ultima data cand un politist a omorat un om sarac, in afara de cazul acesta!
Raspunde

om

Acum 9 ani

Felicitari politistului! Atitudinea politistului trebuie data exemplu pentru a stopa infractionalitatea si tulburarea vietii cetatenilor care sustin cu greu masele de nelegiuti.
Raspunde

Gretel

Acum 9 ani

Mi se pare exagerat/deplasat gestul polițistului. În caz că persoana respectivă trebuia reținută, avea nevoie de un mandat, ipoteza legitimei apărări, dacă declarațiile martorilor sînt adevărate, este cusută cu ață albă. Mă sperie gîndul că un polițist poate acționa în felul acesta și mai înfiorător mi se pare că mulți dintre comentatorii online îi dau dreptate.
Raspunde

Norbert

Acum 9 ani

tigan recidivist care mai si comenta. cand politistul te someaza sa stai nu mai misti, asta a fost cu tupeu si a mers la caruta, acolo putea sa aiba orice. urmatorul recidivist care nu sta sa se astepte la acelasi tratament ps. felicitari la politist
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus