Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Proiect de lege pentru interzicerea Casei regale Cioaba

Deputatul Mădălin Voicu cere interzicerea Casei Regale în rândul comunităţii rome, printr-un proiect de lege depus la Parlament.

Proiectul de lege depus de Mădălin Voicu cere interzicerea Casei Regale în rândul comunităţii romilor şi recunoaşterea doar a Casei Regale a României, relatează realitatea.net.

Acest proiect ar putea duce la interzicerea regilor rromi şi la pierderea tuturor drepturilor pentru moştenitorii lui Florin Cioabă, fiii săi, Dorin şi Daniel.

"În toate judeţele Moldovei noi avem o dezbatere şi am rugat toată presa sa ne lase în pace pânî să treacă doliul lu' regele care a murit. Dupa aia ne întâlnim si vom da verdictul pentru băieţii lu' domnu' Cioabă. Deci nu suntem contra să nu fie băieţii lui adică rege internaţional şi rege regal, cum se spune. Noi suntem de acord, dar trebuie să treacă doliul lui Cioabă şi după aia vom lua o hotărâre", a declarat bulibaşa Ferdinand Stănescu, citat de realitatea.net.  

"Şi eu mi-aş dori să se termine cu aceste titluri, pentru că nu face altceva decât să ne aducă o imagine negativă etniei noastre. Dupa 23 de ani de la revoluţie trebuie să vorbim de lucruri mult mai serioase, de integrare, educaţie și nicidecum de regi, împărați", a declarat şi Florin Motoi, preşedintele judecătorilor de stabor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

25 comentarii

Abcd

Acum 9 ani

Sa va fac***Coroana, jegosilor.....
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

Mare timpenie!Sa interzici,prin lege,ceva inexistent!Aproape la fel de mare ca decizia Guvernului de a declara religia serviciu public absolut necesar.
Raspunde

dan

Acum 9 ani

sunt 1000000000 la suta pentru o astfel de lege
Raspunde

x

Acum 9 ani

daca nu ii obliga sa faca seppuku e degeaba legea
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

Am ajuns de pomina cu Casa Regala Cioaba! Ce simboluri au? Cine e regina mama? Care e ordine la mostenirea coroanei daca,Doamne fereste, decedeaza Daniel si urmasii sai?
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Mihai s-a retras COMPLET din casa de Hohenzollern. Si-a anulat numele vechi, predicatul, repudiat toate rudele. Consecinta? Ceilalti au reactionat pe masura si l-au sters complet din Familie.. Deci cu Casa de Hohenzollern nu mai are Mihai nimic. E simplu CETATEAN.. Pardon, isi zice Mihai de Romania. Treaba lui.. Mai sunt doi regi pe acolo, un imparat.. si un presedinte. -Da\'tu al cui esti?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Hm, nu văd cu ce sunt mai breze celelalte case regale decât cea ţigănească? Ori le interzice pe toate, ori pe nici una.
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Vad ca nu VEZI. Alzara.
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

E mai breaza numai prin faptul ca e originara din Sigmaringen ....si nu din Sibiu...sau ai ajuns la nivelul in care zici..daca Sibiul nu are casa regala...sa piara toate... Doamne ce ineptie ai scris...dar vorba ta...e o tara libera..asa ca sa dam curs dorintei sibienilor de secesiune..Sibiul Independent..condus de noua dinastie Cioaba...
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

@8, Văd că vezi că nu văd!
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Vezi doar ca vede ca nu vezi...In rest vezi ca nu vezi decat ce vad ceilalati ca nu vezi!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Ce, băi, iară eşti cică, în Bulgaria? Ai, ciudă vi-i că n-aveţi şi voi un rege!
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Mama si ce ciuda...Si rege si Mailat...asta da tinut mandru
Raspunde

@@joseph

Acum 9 ani

Lasa-l nu-ti pune mintea cu el ca joseph e prostull de serviciu
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

S-avem pardon, Mailat e din Arpaş, de mai către voi, se observă, cum bine a zis unu\', influenţele subTâmpiene.
Raspunde

@15

Acum 9 ani

Si voi de unde sunteti ca parca acum 100 de ani in sibiu erau numai sasi?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

@16, Cu tine nu vorbesc că eşti mult prea deştept pentru nivelul meu.
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Scolastic vbind ...omul are dreptate.... daca in Brasov acum 100 de ani erau romani si maghiari...in Sibiu erau puri arieni...Cum sasii au \"uschitoooo\"...colonizarea s-a facut cu cei din Arpas ( mailat) sau sud Tg Carbunesti ( familia regala Cioaba).. Hahaha ...iti place explicatia...
Raspunde

@Joseph

Acum 9 ani

Nu pot sa inteleg cum un om cultivat si atotstiutor ca tine te bagi in discutii banale si prostesti cu papagali cu ip-uri ciudate pe teme absurde care nu duc nicaieri.si pe tema asta(interzicerea Casei regale Cioaba)efectiv nu ai dreptate ,te-ai gasit chiar tu sa fii avocatul fam. Cioaba ,iti iese ceva la afacere sau cum ,pt ca nu are logica?Nu vezi ca chiar tiganul lor de la Bucale-Madalin Ionescu este vehement impotriva?deci despre ce vb. aici mai Joseph??
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

eu personal m-am saturat de tzigania asta ce se face pentru o asa-numita casa regala tziganeasca. O gramada de rahat.
Raspunde

@19

Acum 9 ani

Defineste IP ciudate...comform gandirii locale din Sibiu...mari tantalai..si neumblati..
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

@19 si nu numai.<br> Infracţionalitatea mărită din rândul ţiganilor este datorată în special deficitului de autoritate. Asta este un lucru bine ştiut de către cei care au cât de cât tangenţa cu această minoritate. <br>Plecând de la exemplul membrilor familiei Cioabă&comp care s-au integrat mai mult decât satisfăcător în rândul comunităţii săseşti şi mai apoi în cea românească, foarte multe instituţii din România dar şi din străinate au sustinut casa regala Cioabă tocmai pentru că umplea acel vid de autoritate. <br>Ţiganii din Neppendorf (Turnişor) sunt astăzi un exemplu pentru toţi ţiganii din România, având cel mai înalt grad de educatie şi cel mai scăzut procent de infracţionalitate. <br>Nu numai că nu e de dorit desfiinţarea casei regale, cum în mod aberant susţine marţafoiul de Mădălin Voicu, ci ar trebui înfiinţată câte una în fiecare judeţ din ţară, la pachet cu câte-o biserică penticostală. Se pare că e o reţetă de succes. <br>Atentie, integrarea ţiganilor se face de către integrator, adică de către români şi cu cât gradul de educaţie şi cultură al integratorului este mai mare, şansele de reuşită cresc, vezi ţarile vestice care au reuşit să-şi integreze ţiganii. Noi ne lamentăm că ţiganii sunt aşa şi pe dincolo, dar nu facem nici un efort de integrare, ne mulţumim doar să-i exportăm.
Raspunde

@22

Acum 9 ani

In mare parte se poate sa ai dreptate dar cu chestia ca noi exportam tigani nu-s de acord ,ei pleaca singuri si nesiliti de nimeni,poate de saracie sau de faptul ca ”afara”primesc la cersit euroi(nu putini)si nu lei ca la noi.Si nu mai compara fascinanta noastra Romanie cu tarile vestice in a integra tiganii,Romania e una singura si unica,cu hotia si uneori(adeseori)prostia in sange ,asta face diferenta uriasa dintre ei si noi,aceasta mentalitate bolnavicioasa,comunista care ,de 23 de ani nu numai ca nu s-a schimbat ci a perpetuat non stop.
Raspunde

No-apai

Acum 9 ani

joseph man, aici m-ai pierdut. daca lui Cioaba nu i se va mai spune rege, ci bulibasa, lider local sau cum o vrea el (faraon, han, tzar), inseamna ca-si va pierde autoritatea? Pai daca autoritatea lui se bazeaza pe un termen, eu as spune ca nu i-a prea iesit integrarea. imi vine o minte o stire de acum cateva luni in care un nepot de-al lui Cioaba, alaturi de cativa racoliti de-ai lui, bateau un ins intr-un salon de jocuri.
Raspunde

@24

Acum 9 ani

Faza cu nepotu lui Cioaba si inca cativa derbedei care l-au batut crunt pe un angajat al unei sali de jocuri a fost anul trecut cam pe vremea asta.nemernicii acestia au patit oare ceva sau s-a trecut cu vederea ca de obicei ,ca,dehh erau”smechei de smecheri”cu relatii peste tot?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus