Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Eutanasia maidanezilor dupa 14 zile, legiferata. Sibienii: o lege facuta pentru impresie

Deputații au adoptat marți după-amiaza o lege prin care maidanezii să poată fi eutanasiați după 14 zile lucrătoare de la capturare, dacă aceștia nu sunt adoptați. Legea – adoptată cu 266 de voturi ”pentru”, 23 ”împotrivă” și 20 de ”abțineri” – va fi trimisă spre promulgare Președinției.
Vicepreședinta Asociației Animal Life Sibiu spune că această lege vine peste alte două norme legale, aflate încă în vigoare și care se bat cap în cap: una care permite eutanasia câinilor fără stăpân și una care scoate în afara legii o astfel de soluție.
”Eu cred că legea de acum a fost dată strict pentru ca populația să aibă impresia că s-a rezolvat problema. Or, așa nu rezolvă nimic. Pentru că nu am auzit pe nimeni să vorbească despre oprirea robinetului, de stopare a cauzei”, spune Andreea Roseti. Reprezentanta asociației care de ani buni organizează o serie de acțiuni care vin în sprijinul câinilor fără stăpân spune că legile de care are nevoie România în acest moment, în acest domeniu, trebuie să clarifice alte aspecte. ”Trebuie o lege clară care să condamne abandonul, care să oprească oamenii de la a mai abandona animale. Totodată este nevoie de o reglementare care să facă obligatorie înregistrarea câinilor. Altfel, nu avem decât legi proaste pentru gestionarea unei situații proaste”, adaugă Andreea Roseti.
Animal Life Sibiu derulează o continuă campanie de preluare a câinilor de pe străzi și de plasare a acestora în adopție. Potrivit reprezentanților asociației, aproximativ 90% dintre cățeii găsiți pe străzi sunt abandonați aici de oameni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

33 comentarii

intrebare

Acum 10 ani

Cate adaposturi pentru caini au cei de la asociatiile de protectie a cainilor din Sibiu? Sau ii iubiti dar ii lasati pe strazi dupa ce va faceti ca-i sterlizati? Asa faceti si cu persoanele pe care le iubiti? Le lasati sa doarma pe strazi, daca nu au unde sta, sau le luati acasa?
Raspunde

Powercell

Acum 10 ani

Sunt sătul să văd cum lumea se lasă prostită de liderii organizațiilor mafiote, cunoscute sub numele de ONG-uri! Oameni buni, dacă acești câini pe care domnii respectivi „îi protejează” rămân pe străzi și fac tot ce îi taie capul (că doar ONG-urile nu sunt responsabile cu activitatea câinilor), organizațiile au motiv să fie finanțate cu fonduri de la stat. Este vorba de milioane de euro anual! Treziți-vă! Nu vă lăsați cumpărați cu 50 de lei de aceste ONG-uri ca să participați la proteste! În realitate ei încasează o asemenea sumă în mai puțin de o oră de existență! Câini pe străzi = bani mulți = mii de oameni mușcați/oameni morți. Chestiunea cu adăposturile este o abureală! Ridicăm hale industriale cu bani mulți, închidem acolo toți câinii, iar apoi acești oameni vin și „îi adoptă” cu sutele, dându-le ulterior drumul pe stradă. Trebuie să acționăm și noi, populația care nu se lasă manipulată!
Raspunde

@Powercell

Acum 10 ani

Esti un bou, cretinopat idiot si retardat :) Unde ai vazut tu bai zerzecule mii de oameni omorati de caini. S-a intampla foarte foarte rar acest lucru, dar pe de alta parte, evenimente gen copii maltratati de parinti, infometati si violati sunt la ordinea zilei. Normal ca alea nu le vedeti, dar pt ca o murit acuma un putzoi nesupravegheat, toata tzara clocoteste impotriva maidanezilor. Si mai ai si tupeul jegos (de oltean, poate?) sa mai afirmi ca lumea se lasa prostita de ONG-uri. Prostit esti tu, ai un creier spalat de luceste :) Bou-vagon!
Raspunde

CETATEAN

Acum 10 ani

F BINE PACAT CA A FOST ADOPTATA CU 14 ZILE SUI NU 7 SAU MAI PUTIN JAVRELE TREBUIE SA DISPARA DE PE STAZI IAR AIA CE SAR IN SUS CU IUBIREA FATA DE ANIMALE SINTETI CUMVA ERBIVORI ?!! VOI NU MINCATI CARNE SAU DE PORCI ,VITE OI SI LATE PARTUPEDE COMESTIBILE NU AVETI NIMIC IMPOTOTRIVA CA SINT OMORITE SI APOI EXPUSE IN GALANTARE SI VI TU ACEST IUBITOR DE ANIMALE SI MAI AI PRETENTIA SA FIE ACEA CARNE EXPUSE SI FARA PREA MULTA GRASIME ! DECI LASATI FALSELE TERORII CU IUBIREQ DE ANIMALE CA TINE LA DOBITOCI .NORMAL CA FRETI CINI PE STRADA CA SA PRIMITI BAN ,ASA CUM E ACUM E BIEN NU DE CE SA II OMORIN PE CINII ASTI FARA STAPIN.DAR UNDE SINT TOTI ACEI CINI PE CARE VOI IUBITORII DE JAVRE I-ATI LUAT DE PE STRADA (ADOPTAT)???CIT ATI LUAT SAU ATI FACUT CA VITA AIA DE LA BUCURESTI ATI LUAT PE HIRTIE SI I-ATI DAT DRUMU PE STRA DA MUSTE OAMNENII??!! DE CINT O VIAT DE ANIMAL E MAI PRESUS DE O VIATA UMANA ? NIMIC IN UNIVERSUL ASTA NU E MAI PRESUSU DE VIATA UMANA!!!! NIMIC ANIMALELE AU FAST FACUTE DE DUMNEZEU SI DATE SPRE ACULTAREA SI STAPINIREA OMULUI .ADAM L-EA NUMIT SI CUM LE-A NUMIT ADAM ASA AU RAMSAS CU ACEL NUME. DUMNEZEUL LE-A FACUT PE ANIMALE SA FIE SUPEUSE OMULUI NU INVERS .!!!! DECI CINE ARE LOC SA TINA CINI SA II TINA IN CURTE CINE NU S SE LASE PAGUBAJ .. SI ASA CA SA PRICEPETI VOI ACESTI IUBITORI DE JAVRE ..AM AVUT DESTUI CINI DE RASA NU JAVRE DE PE STRADA DAR CIND NU AM MAI AVUT UNDE SA IT TIN NU AM MAI TINUT INTREBATI LA URGENTE CITE PERSOANE VIN MUSCATE DE JAVRELE ASTEA BAGABOANETE NU POTI TRECE PRINTRE BLOCURI SAU PE ORI CE STRADA SA NU SARA JAVRA LA TINE DACA ESTI PUTERNUIC POATE SCAPI DACA TRE PRINDE VREO HAITA TE RUPRE .. DAR SA VA RUPE PE VOI PE TOITI SI POATRE VA SCHIMBATI PAREREA DESPRE ACESTE JAVRE .SI MAI JAVRE DECIT ACELE JAVRE CARE NU AU DISCERNAMIT PT CA E ANIMAL SI NUMAI OMUL A FOST INZESTRAT CU ACEST DAR AL DISCERNAMINTULUI ,SIT ACELE ONG CU MEMBRII LOR SI ACEI ASA ZISI IUBITORI DE JAVRE CARE NU AU DISCERNAMINT DELOC DACA ACCEPTA ALTTA SOLUTIE DECIT ASTA . O VIATA DE OM VALOREAZA MAI MULT DECIT TOT UNIVERSUL!!!!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Cetăţene, te rog să nu jigneşti rasa canină în totalitatea ei! <br>Câinii, la fel ca şi oamenii, au caracter, să ştii, mă rog, unii dintre ei. <br>Ca să îţi dau un exemplu, uite, de pildă, câinele care muşcă oameni nevinovaţi e ca ăla a lu\' Burnete de bate oamenii pe stradă, unu\' care doar latră e ca braşoveanu nostru de pe forum, care tot hămăie către sibieni, dar mai sunt şi ucigaşii psihopaţi, ăia sunt ca Hannibal Lecter. Deci, trebuie tratament diferenţiat. <br>Şi scrie draqului cu litere normale că mi-ai iritat pupila!
Raspunde

grigore

Acum 10 ani

bah @powercell ... \" putzoi nesupravegheat \" E FIUL MATII , ZOOFILULE!!!
Raspunde

@3@6

Acum 10 ani

Vorbiți mai frumos măgarilor,are rost să vă faceți troacă de porci unii pe alții pentru un subiect de rahat ca ăsta cu ghioarlele?in țărișoara asta plină de melteni,gură cască subiecte de gen maidanezi,roșia montană,cioabăetc acaparează din păcate atenția excesiv de mult.trziți-vă fraților,sunt probleme mult mai importante pe la noi ,nu tot ce vă bagă pe gît handicapații din mass-media care-s in cîrdășie cu guvernanții si mafioții care vă vor dezbinați,sau nu știați că un popor de dezbinați e mult mai ușor de controlat decăt unul cu capul pe umeri??
Raspunde

yaho

Acum 10 ani

ca bine zici asteas manipulari care s-a acopere incompetenta de a guverna tara nu au soluti dar nici nu recunosc si s-a se dea deoparte s-a lase pe cine se pricepe si rezultatele se vad cu ochi liber ,uitativa ce se intimpla cu copiii ,orce stat responsabil intervine in asemenea situati copiii legati cu lantu de pat lasati nesupraveghati si mor in casa de la o luminare uitata aprinsa ,bai suntem o tara trista din cauza la astia de ne conduc ,uitativa la ei ce bataie este acum pe europarlamentare va dati seama un job acolo te scuteste de orce grija salar de 12 000 de euroi +facilitati nenumarate ,cazari la hotele de 5 stele nu cocioabe de lut si trestie trezitiva si nu mai votati pe nimeni ,ca toti sunt o apa si un pamint
Raspunde

pt. yaho alias unu

Acum 10 ani

Bai analfabetule, sa nu mai votam pe nimeni, sa-l votam doar pe Iohannis al tau, ala pe care-l pupi tu zilnic in chur, nu-i asa?!
Raspunde

VM

Acum 10 ani

.toti cei votati pina acum ,egal da cine vorbim ,au facut prea putin sau nimic pentru tara ,incorecti sau ,,si incapabili ,egal .tara are nevoie de idei bune si oameni cinstiti si patrioti,,,te doare sufletul cind vesi atita suferinta
Raspunde

VM

Acum 10 ani

.toti cei votati pina acum ,egal da cine vorbim ,au facut prea putin sau nimic pentru tara ,incorecti sau ,,si incapabili ,egal .tara are nevoie de idei bune si oameni cinstiti si patrioti,,,te doare sufletul cind vesi atita suferinta
Raspunde

Sibian

Acum 10 ani

Nu mai vreau sa vad laba da caine in oras.Sa faca bine sa dubleze nr de hingheri sa-i duca in adapost pe toti si in 14 zile daca nu-i vrea nimeni gata sa-i eutanasieze.Nu mai accept nicio ezitare Johannis!Ai inteles!EUTANASIATI!
Raspunde

@ 12.Sibian

Acum 10 ani

Poți tu să nu mai vrei cât oi vrea, și să te rățoiești la Johannis până nu mai poți, că ne doare undeva de doleanțele tale de psihopat frustrat lipsit de scrupule. Treaba e că legea dă voie autoritatiilor să acționeze conform proprilor aprecieri, iar deciziile finale le aparțin. Noroc că în Sibiu nu avem la conducere brute isterice, așa ca tine.
Raspunde

MikePort

Acum 10 ani

”Trebuie o lege clară care să condamne abandonul, care să oprească oamenii de la a mai abandona animale. Totodată este nevoie de o reglementare care să facă obligatorie înregistrarea câinilor. Altfel, nu avem decât legi proaste pentru gestionarea unei situații proaste” De acord cu ce spune Andreea Roseti. Pentru asta ar trebui iesit in strada. Problema mea este ce facem cu caini existenti acum in Sibiu. Chiar si in situatia ipotetica in care campania de sterilizare ar functiona perfect si numarul abandonurilor ar fi mult mai mic decat pana acum(in ideea in care se implementeaza ce spune doamna) ar fi nevoie de cativa ani buni sa dispara cainii de pe strazi.
Raspunde

PT joseph DE LA CETATEAN

Acum 10 ani

SI CAM CARE AR FI LITERELE NORMALE LA TINE HERR?CUMVA KIRILICE?! SAU SCRIEREA CUUINEFORME ? DACA TI S-A ITITAT PUPILA ..DEH GHINION SE PARE CA ESTI SINGURUL IRITAT LA PUPILA .. O ZI FAINA MINE HERRN ! PS NO MORE DOGS ON STREETS!!!!
Raspunde

rosu

Acum 10 ani

Inca odata, Romania este pomenita in presa din toata lumea. Renumele ei este tot mai bun. \"Mineri\", vampiri, hoti, tigani, cersetori, iar de acum incolo, si hingheri.
Raspunde

VM

Acum 10 ani

subscriu in totalitate celor sceise la 14,in italia exista asemenea legi unde trebuie sa posesi carnet de stapin de ciine ,si raspunsi de el ,chiar se pedepseste cu inchisoarea abandonul lor sau a pisicilor ,animalele nu au nici o vina ,,,intrebarea este foarte buna de ce s-a ajuns aici dupa 23 de ani de libertate ,in care s-au alocat fonduri si pentru acesta problema ,trebuia primaria sa construiasca mai mult e locuri pentru aceste animale si sa supraveghese situatia mai bine ,poate actioneasa acum cei cu situatie si construiesc adaposturile necesare ,,,ar fi un act de caritate ,,,nu trebuie eutanasiati decit cei periculosi ,
Raspunde

Ion

Acum 10 ani

Sunt oripilat de comentariile jignitoare adresate de acesti \"iubitori de animale\" la adresa oamenilor normali. Noi avem copii si nu traim in jungla cu animale salbatice, traim intr-o societate. Locul cainilor nu e pe strada. Aceste ONG-uri sunt vinovate de aceasta situatie. Unul din cainii ucigasi ai lui Ionut a fost adoptat de un asemenea ONG. Practic aceste ONG-uri vor sa lase cainii pe strazi si oamenii sa fie muscati si chiar omorati. Ramane memorabila expresia comentariului nr 3 \"putzoi nesupravegheat\". Deplorabil, penibil, frustrat. Sper ca autoritatile sa treaca la fapte si la eutanasierea cainilor. Macar acesti frustrati psihopati vor disparea.
Raspunde

MikePort

Acum 10 ani

Multi dintre acesti iubitori de animale sunt oameni care incearca sa faca ceva in privinta cainilor pe timpul si banii lor. De acord cu ONG-urile care profita, dar hai sa nu generalizam. Vinovatii e clar cine sunt. Institutiile statului , o parte din ONG-uri (repet, nu toate). Normal era sa se lase cu ceva demisii si chiar inchisoare. @3 Problema e grava. Nu au fost mii de oameni omorati de caini, dar au fost cativa. Si au fost sute de oameni mutilati de caini, majoritatea copii. E plin internetul de cazuri. Si fara vinovati de fiecare data. Si viceversa e valabila.
Raspunde

ovidiu

Acum 10 ani

Rosia Montana neimportanta, spusa de un dobitoc. Pai RMGC vrea sa rada si sa otraveasca jumate din Apuseni si un dobitoc o vede neimportanta. Pai treaba cu maidanezii vrea sa astupe Rosia Montana.
Raspunde

brrrrrrrrrr

Acum 10 ani

cine iubeste animalele sa si duca acasa cate un maidanez si sa curetze strazile....rusine tuturor pt k in nici o tara civiliazata nu sunt haite de caini vagabonzi......sau va credeti in outbackul australian ?
Raspunde

pt. brrrrrr (sas frustrat)

Acum 10 ani

Vezi-ti de vitele tale, ba bavarezule din franzela!
Raspunde

exAzorel

Acum 10 ani

Iubitorii de animale nu zic nimic. Logic ar fii sa incerce sa salveze si porcul de Craciun si iedul de Paste. Iubitorii de caini vad ca tot latra pe aici degeaba, asta pana le omora si lor un copil sfartecat de maindanezi. Atunci veti face la fel ? Sibiul e mult in urma altor orase in lupta cu infectia canina.Am 3 amici care in ultimii 2 ani au fost muscati de caini. Rusine ca la noi in oras nu se iau masuri ! Primaria e degeaba in aceste cazuri in care nu poti sa mai mergi sa arunci gunoiul la bloc ca sar cotoaiele pe tine sau nu te poti plimba prin parc ca vin haitele dupa tine. Perfect dreapta si corecta decizia Guvernului ! Sper sa ia atitudine si primarul nostru odata ca asa nu se mai poate ! PS: Haideti iubitorilor de caini sa ne dam intalnire sub Podul Garii deseara. Aveti curajul sa intrati pe teritoriul cotoaielor ? Sau langa orice ghena de gunoi din Turnisor la blocuri ? Sau pe langa terenul de rugby ?
Raspunde

callas

Acum 10 ani

as fi de acord, cu toate ce e f. dureros, cu eutanasierea cainilor vagabonzi daca: -toate adaposturile existiente ar fi pline , in ele ar fi conditii civilizate, fondurile asigurate pentru functionare permanenta si pe durata -daca eutanasierea s-ar face cu injectie si nu cu bata, cu bagat in sac si inecat, spanzurat, sugrumat , gazat, taiat cu cutitul sau mai stiu eu ce cruzimi -daca dupa lichidarea cainilor vagabonzi s-ar aplica legea riguros, adica sterilizarea , nu furatul banilor de sterilizare si lasare la voia intamplarii, amenzi pentru abandon, controale regulate, etc. DAR ASA CUM e situatia in Romania acum, eutanasierea nu are nici un sens, in 2 ani de zile ii aveti la loc pe strazi.
Raspunde

d

Acum 10 ani

Sa va manance pe voi si sa muriti in chinuri cainofili scarbosi. Oameni au fost omorati si voi luati apararea unor caini? Meritati si voi sa fiti eutanasiati.
Raspunde

...

Acum 10 ani

pe mne ma enerveaza si aia care tin caini in casa si ies cu ei pe strazi si in parcuri sa se c.ce. mergi cu copilul in parc si e plin de c.c.t de azorel, plin de par cand naparlesc. si merg unii tacticosi cu cateii prin parc si cand trec pe langa tine zic: nu musca, nu face nimic...pai face: kk. cainii nu au ce cauta pe strada nici insotiti de oameni. cainii sunt animale. ai un caine tine-l bine, ca mie-mi displace sa-l vad ca vine si vrea sa ma miroasa, sa ma linga si eu sa stau linistit ca nu-mi face nimic, nu ma musca. dar nu ma intereseaza, tine-l bre in casa sau in curtea ta....era sa uit. era destul si 7 zile nu 14, in zilele alea javrele trebuie hranite tot pe banii nostri.
Raspunde

@d

Acum 10 ani

Asa e, au fost oameni omorati de caini, insa nu toti cainii sunt capabili de asa ceva. Dupa logica voastra daca au fost italieni ucisi de romani in Italia, bastinasii ar fi indreptatiti sa extermine toti romanii din Italia, nu? In ce priveste numarul cainilor de pe strazi vina cea mai mare este a celor care isi lasa potaile libere zilnic sau care le abandoneaza. Am destule specimene dinastea in cartier. Si cand se pricopsesc cu niste pui, ii abandoneaza si pe aia pe unde apuca. Dar tot nu isi castreaza potaia din curte...
Raspunde

rosu

Acum 10 ani

Creca v-am mai zis ca la mine zacusca face o coaja de-un desht pe deasupra, sub celofan. Acum mi-o zis una sa pun nushce praf pe ea, antinevraljnic sau aspirina, crec-o zis. Sa vedem ce-o iesi...
Raspunde

@28

Acum 10 ani

Ai toți boii acasă??las-o mai ușor cu etno și cu alcoalele....pt că altfel te-ai dat dreaq!!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Băi, 28, tre să ţii borcanele într-un loc mai umed, probabil că pivniţa te e prea uscată. Ăsta-i secretu\'!
Raspunde

mihaela olteanu

Acum 10 ani

cred ca oamenii sunt mai animale decit ele. sa-i eutanasiem pe toti care sunt de acord sa omoare bietele animale.
Raspunde

mihaela olteanu

Acum 10 ani

sa-i eutanasiem pe toti care vor sa omoare cainii.si ei au dreptu sa traiasca ca si noi. nu suntem noi oamenii dumnezeu ca sa omoram
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Mihaela, dragostea mea, păi cum să facem aşa ceva, suntem noi Dumnezeu ca să omorâm oameni, şi ei au dreptul să trăiască ca şi noi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus