Luni,
04.12.2023
Parțial Noros
Acum
-2°C

Tinerii artisti ies la rampa la Imagine Festival Romania

Cinci dintre cele mai bune trupe de tineret din România se întrec astăzi, în Oldies Pub, pentru unul dintre cele trei locuri de debutanți în cadrul Imagine Festival România. Conceput de Jeunesse Musicales, festivalul a depășit deja granițele europene și s-a extins până în Africa. În România, Imagine a ajuns la cea de-a patra ediție.

După prima ediție, desfășurată la Bucuresti, festivalul s-a mutat în fosta capitală culturală europeană.

„Cred că aici, la Sibiu, muzica și cultura își găsesc cu adevărat locul”, spune Constantin Grigore, coordonatorul de proiecte al ELITE ART Club Unesco, organizatorul festivalului Imagine.

Susținut de COSMOTE România și 3M România si finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, festivalul reunește pe aceeași scenă trupe consacrate, invitați din toate colțurile Europei - participanți în festivalurile Imagine și trupe debutante.

„Toate trupele interpretează piese originale, compoziții proprii. Nu se acceptă cover-uri sau play-back-uri”, spune Andra Mușat, coordonatorul festivalului Imagine.

În acest an, în concurs sunt înscrise trupe din Argeș, Timișoara, Giurgiu și București. Sibiul nu are anul acesta niciun reprezentant după ce Alex Petre a participat în anul 2011 și Gara Band în 2012.

Singurul sibian ce va urca pe scenă este Andrei Oltean, clăparul trupei Blackstar.

„Sub vechea denumire a trupei, Paradigma, am câștigat acum trei ani finala națională a Imagine Festival și am reprezentat România la finala internațională de la Bruxelles. Festivalul Imagine e o experiență extraordinară pentru că ai ocazia să interacționezi cu muzicieni de diferite tipuri și genuri și ai multe de învățat în cadrul masterclass-urilor Jeunesse Musicales”, spune Andrei Oltean.

Alături de Blackstar, o altă trupă invitată provine din Belgia. Câștigătoare a concursului belgian, trupa Karma Police a venit la Sibiu ca parte din schimburile realizate între țările participante sub tutela Jeunesse Musicales.

„Suntem foarte fericiți să fim aici și de abia așteptăm să cântăm. Ne bucurăm că avem ocazia să cunoaștem și să schimbăm impresii cu atâția muzicieni tineri”, spune Sean, vocalistul și chitaristul formației Karma Police.

Concursul premergător festivalului Imagine se adresează trupelor formate din tineri între 12 și 20 de ani.

„Scopul nostru este promovarea tinerilor muzicieni, indiferent de stilul adoptat, că este rock, pop, jazz, funk sau folk. Ei au ocazia să apară pe o scenă profesionistă, în fața unui public numeros, alături de nume consacrate ale muzicii”, mai spune Constantin Grigore.

„COSMOTE România susţine cu bucurie, pentru al doilea an consecutiv, festivalul IMAGINE, un proiect ambiţios care încurajează valorile şi entuziasmul tinerei generaţii. În cadrul acestei ediţii, vom întâmpina participanţii cu foarte multe premii şi surprize în ambele zile ale festivalului, aşadar aşteptăm un public cât mai numeros care să se bucure de toate aceste momente”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Communications Senior Manager COSMOTE România.

Vineri, în prima seară de festival, headlinerii evenimentului sunt Les Elephants Bizarres și Bere Gratis iar în cea de-a doua seară, ultima trupă ce va urca pe scenă este Electric Fence. Alături de cele trei formații vor concerta cele trei trupe câștigătoare și invitați din Croația, Belgia, Austria, Olanda și Suedia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus