Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Mars sibian impotriva exploatarii de la Rosia Montana | Foto si Video

Câteva sute de sibieni au pornit duminică după-amiaza din centrul Sibiului, într-un marș de protest împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roșia Montană. Marșul sibienilor s-a încheiat în fața bisericii de pe bulevardul Mihai Viteazul, unde protestatarii au cântat și spus rugăciuni.
Potrivit Mediafax, la protestul de la Sibiu - care a avut loc simultan cu acțiuni similare și în alte orașe – au participat aproximativ 500 de persoane.
"Protestul din această seară (duminică - n.r.) a fost autorizat să se desfăşoare cu deplasarea participanţilor până pe Mihai Viteazul. Autorizaţia prevedea ca protestatarii să se deplaseze pe trotuar, dar, întrucât au fost mai mulţi participanţi decât s-a estimat iniţial, s-au deplasat şi pe carosabil, fără însă a exista probleme", a declarat Alexandru Costea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu, citat de Mediafax.

Participanţii la protest au purtat pancarte şi bannere, au avut tobe şi fluiere şi au scandat lozinci împotriva proiectului de la Roşia Montană, mai relatează agenția de presă. "Nu staţi adormiţi, mâine veţi fi otrăviţi", "Nu corporaţia face legislaţia", "S-a dat şpagă barosană pentru Roşia Montană", "Trădarea de ţară în aur se măsoară", "Vrem natură, nu cianură", "Veniţi cu noi şi strigaţi tare că România nu e de vânzare", "Refuz, rezist, gazelor de şist", "Ţara e a urmaşilor, nu a trădătorilor".

Pe Bulevardul Mihai Viteazul, în faţa bisericii ortodoxe, protestatarii s-au oprit din marş, au cântat "Tu, Ardeal" şi au spus în cor "Tatăl nostru".
O sibiancă a venit la protest îmbrăcată în costum popular şi purtând opinci în picioare. "Vin îmbrăcată în costumul popular din dragoste pentru ţara asta, să las moştenire nepoţilor şi urmaşilor mei o ţară curată, nu otrăvită. Pentru asta am ieşit", a declarat aceasta.
Protestul de la Sibiu s-a încheiat, în jurul orei 20.30, fără a se înregistra incidente. ”A fost un miting al unei generații frumoase”, a completat un alt participant.

Foto și video: Adrian Constantin Stănese

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

Helga Simina

Acum 10 ani

Un protest civilizat,demn de un popor european civilizat!
Raspunde

una

Acum 10 ani

Stirea asta a sarit direct la...coada?
Raspunde

@Helga Simina

Acum 10 ani

helga te-a facut mata pe***civilizat. nu il vezi pe labarul ala din poza care blocheaza soseaua??
Raspunde

periscop

Acum 10 ani

@3 se putea să nu apari și tu pe aici, neam prost, căruia mai toate îi put, mai puțin nesimțirea ta congenitală?
Raspunde

periscop

Acum 10 ani

@3 se putea să nu apari și tu pe aici, neam prost, căruia mai toate îi put, mai puțin nesimțirea ta congenitală?
Raspunde

@3

Acum 10 ani

Pe scurt: Este semafor acolo. Dar bineinteles ca nu poti detine si procesa prea multe informatii cu IQ-ul tau. Cine te-a ajutat sa faci operatia de adunare inainte de postare?
Raspunde

@3

Acum 10 ani

Sau si aceasta nu ti se pare demna de o tara europeana? www.ovidan.ro/images/articles/articles_1_5845.jpeg
Raspunde

@188.27.157.180

Acum 10 ani

IQ-ule eventual \"sau nici aceasta nu ti se pare..\" dar usor tampitel cum esti merge si ca tine
Raspunde

rosu

Acum 10 ani

V-am spus: faceti orar. N-ati facut, si le-ati incurcat din nou: ce are exploatarea de la Rosia Montana cu \"Refuz, rezist, gazelor de şist\". Mi se pare cu nu prea stiti ce vreti, protestatarilor.
Raspunde

Marius

Acum 10 ani

@ 9. (rosu): se stie foarte bine ce se vrea: politicieni care sa urmareasca interesele tarii, nu interesele lor meschine.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Marius, nu se vrea aşa ceva pentru că este ceva utopic. Aici e o luptă de care pe care, ei, pe de o parte, şi noi de cealaltă. Un soi de-a hoţii şi vardiştii. Şi sunt mize foarte punctuale şi realiste. Acum e Roşia Montană, mâine pot fi gazele de şist.
Raspunde

europa

Acum 10 ani

ba asta cu cu rosia montana este rodu celor care nu au gindit si au condus tara de 23 de ani ,bai infrastuctura lipsa de autostrazi afara la civilizatie se face naveta si la distante de 60 -80 de km ,ce populatie are rosia montana ii incarca in 3-4 autocare si ii ducea la fabricile din alba ,blaj ,sebes aiud etc si gata disperarea ,bai de vina sunt primari din localitatile votati de cetateni implicativa si aduceti investitori ,ca de acea va votat lumea ,ce vreti s-a spuneti ca cu 400 de locuri de munca ati rezolvat problema in tara trebuie strategie pe termen lung nu baroni care va cumpara cu 3 -4 mici si 1 kg de ulei si 4 ani nimic bun sub soare numai disperare si la alesi bogatie si desfatare ,bai cind votati intrebatil pe candidat de unde aduci bani si pina acum care tiau fost realizarile ,asta cu rosia montana este o mica parte din ce se intimpla in tara ,vinduta pe bucati s-au nu se vede ca noi nu mai producem nimic numai vorbe si dezbateri economice este plina tara de manipulatori de opinie ,va spun eu solutia johannis ,calcativa peste orgoli prostesti ,puneti oameni cu viziune economica ca astia va duc din rau in mai rau ,trezitiva tara este pe fundu prapastiei
Raspunde

periscop

Acum 10 ani

@europa pune mâna pe carte și învață ortografia!
Raspunde

@ europa

Acum 10 ani

Vorbesti, pe limba ta de agramat, de manipulatori de opinie. Pai tu cu propaganda asta desantata pe care o faci pentru \"johannis\" (l-ai scris bine asa) ce esti? Daca toti fani lui johannis sunt la fel de analfabeti ca tine, este clar de ce castiga asta permanent la Sibiu cu peste 80%...
Raspunde

@14

Acum 10 ani

Excluzand forma vulgara in care este interpretata gramatica limbii romane, s-ar putea ca dl. \"europa\" sa aiba dreptate in unele privinte. Cred ca pentru dl. \"europa\" forma de scriere este un fel de semnatura personala a comentariilor postate, facuta intentionat, in ciuda celor care citesc textul si nu substratul.
Raspunde

Rosia Montan! dispret fata de romani!

Acum 10 ani

Personal, consider ca autoritatile romane isi arata intregul dispret fata de cetatenii acestei tari, fie si doar luand in calcul un asemenea proiect cum este cel discutat in aceste zile pentru Rosia Montana. Daca ii vom lasa sa demareze asa ceva, inseamna ca suntem demni de dispretul pe care ni-l prezinta fatis, fara nici o urma de rusine. Numa\' bine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus