Deşi mai toţi de la noi din redacţie şi-au dezvoltat o reţea de surse care să le indice câte un restaurant prin care nu am apucat încă să mâncăm, restaurantul Forever de pe strada Alba Iulia (undeva în apropierea benzinăriei Mol) a tot trecut neremarcat. N-are chiar cel mai bun vad, deşi "e în apropiere de centrul istoric", după cum se prezintă pe site-ul propriu. Mi-am reamintit de acest loc atunci când a apărut ştirea cu cele două nunţi organizate aici în aceeaşi zi, după ce prima veste ce mi s-a întipărit în minte în legătură cu restaurantul a fost cea de anul trecut. Atunci când a jefuit cabinetul fostului senator Ion Ariton. Cel care îi furase televizorul lucra la restaurantul cu pricina.
Prin urmare, m-am îndreptat către Forever pregătit să mă întorc cu o sumedenie de picanterii, cancanuri şi alte chestiuni de genul acesta. Vineri seara, pe la opt, restaurantul era gol. Doar doi băieţi şi barmanul, cărora li s-a alăturat mai târziu o doamnă. Au aprins rapid toate luminile, astfel încât am putut vedea clar decorurile specifice unei săli de nunţi (prin urmare nu căutați aici intimitatea sau un sistem discret de sonorizare). Scaunele însă erau comode, iar feţele de masă curate, cu mise en place-ul destul de detaliat.
Prima surpriză a fost meniul. Pentru un restaurant care insistă pe organizarea de nunţi, botezuri şi alte petreceri are un meniu foarte bogat. Antreuri din plin, multe ciorbe și supe, pagini întregi cu mâncăruri din tot felul de carne, fie roșie, fie albă. Berbecuț nu aveau. Dar aveau piept de rață. Chiar nu a contat că tânărul ospătar nu știa că în meniu există ”piept de rață în sos de portocale”. A fost foarte amabil și n-a dat impresia că este începător, după cum a motivat faptul că nu știa respectivul fel.
Eram singurii clienți de la acea oră, așa că în 20 de minute a venit mâncarea. Cum să zic? Nici prea caldă, nici prea rece. Adică potrivită. Nici prea prăjită, nici prea uscată. Adică, taman bună. Ba chiar lăsată într-o extrem de discretă urmă de sânge, ceea ce la o carne de pasăre nu cred că e foarte ușor fără să strici gustul. Abia după ce am ajuns la birou mi-am dat seama că fotografiile n-au prea prins aranjamentul din farfurie. Unul pentru care bucătarul și-a dat un pic de interes, nu s-a grăbit să se scape de toate aruncându-le cum îi veneau la cuțit. Una peste alta, foarte bun pieptul de rață cu sos de portocale.
Același ospătar amabil m-a avertizat la papanașii pe care i-am cerut mai apoi că dulceața aleasă de mine – de afine – nu este de casă. Cum ar fi alte dulcețuri – de căpșuni, de exemplu - pe care mi le-ar putea recomanda. Mi-am asumat riscul. Și, într-adevăr, dulceața se vedea că e ”de cumpărat”. Papanașii au fost buni, crocanți la exterior și moi pe dinăuntru. Unul s-a nimerit să aibă un colț mai cleios, dar asta o scriu doar ca să găsesc un bumb de hibă, nu că ar fi o tragedie.
La nota de plată, nu poți spune că Forever e ieftin. Dar nici nu sare calul. Am plătit 33 de lei pe pieptul de rață, patru lei cartofii fierți și 12 lei pentru papanași. Salata de roșii cu telemea (habar n-am de ce am comandat-o) a costat 6,5 lei, apa de o jumătate de litru patru lei, iar pentru feliuța de pâine mâncată am plătit 1,4 lei. Aproape 61 de lei, în total.
Never say forever
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Alba Iulia , Ion Ariton
Vizualizari: 3551
Ultimele comentarii
Acum 24 minute
Dincă Constantin
Acum 46 minute
Sibiu 2025
Acum 57 minute
Sibian
Acum 1 oră
Baciul obsecvios
Acum 1 oră
Hermannstadt