Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Procesul dintre ANI si Johannis: saptamana viitoare este asteptata pronuntarea

Curtea de Apel Alba Iulia se va pronunţa în 25 septembrie asupra cererii de anulare a raportului de evaluare întocmit de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), formulată de primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis, relatează Agerpres.
Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat pentru agenția citată că instanţa a amânat pentru miercurea viitoare pronunţarea în acest dosar. El a menţionat că judecarea cauzei s-a încheiat şi a rămas în deliberare. La ultimul termen, cel de luni, a fost prezent doar reprezentantul ANI. 
De menţionat că până la pronunţarea în acest dosar, în data de 20 septembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) se va pronunţa asupra cererii de strămutare a dosarului, depusă de ANI. 
Potrivit unui comunicat dat publicităţii în 24 aprilie, ANI a constatat, conform sursei citate, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către primarul municipiului Sibiu. 
ANI susţinea, în aprilie, că Johannis se află în stare de incompatibilitate, întrucât deţinea, simultan, atât funcţia de primar al municipiului Sibiu, cât şi calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu, începând cu 30 aprilie 2009, şi în S.C. PIEŢE S.A., începând cu 5 august 2010, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.
Potrivit legislaţiei în vigoare, "persoana (...) faţă de care s-a constatat (...) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (...) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului". 
După ce ANI a emis comunicatul privind constatarea stării de incompatibilitate a primarului Johannis, acesta a cerut, în 30 aprilie, Curţii de Apel Alba Iulia atât anularea raportului de evaluare întocmit de ANI, cât şi suspendarea executării raportului. 
În paralel, ANI a solicitat atât strămutarea procesului de la Alba Iulia, cât şi suspendarea judecării dosarului până când instanţa supremă se pronunţă asupra primei cereri. 
În 16 iulie, ICCJ a respins cererea ANI de suspendare a judecării dosarului până se judecă strămutarea, programată pentru 20 septembrie. 
În 23 iulie, Curtea de Apel Alba Iulia a respins, ca lipsită de interes, cererea de suspendare a executării raportului de evaluare întocmit în 24 aprilie de ANI, depusă de primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis. 
 
Klaus Johannis se află la al patrulea mandat consecutiv de primar. 
În aprilie 2010, Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea primarului Klaus Johannis, care a solicitat anularea actului de constatare a stării de incompatibilitate emis de ANI, mai exact a deciziei ANI care stabilea faptul că edilul s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 aprilie 2003 - 18 mai 2004, întrucât a deţinut concomitent şi funcţia de membru în consiliul de administraţie al unei societăţi comerciale. 
Primarul Sibiului se consideră nevinovat şi a declarat, la începutul lunii august, că există suficient sprijin politic pentru modificarea Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, pentru România fiind necesară, în opinia sa, şi schimbarea cât mai repede a legislaţiei privind incompatibilităţile. 
"Eu am fost de acord din capul locului cu această modificare, nu pentru că aş fi eu incompatibil. Eu nu mă consider deloc incompatibil, dar abordarea din legea românească este inadecvată. Nu este vorba de a permite aleşilor să intre în tot felul de consilii de administraţie private, este vorba de acele societăţi care sunt sută la sută în mână publică, cum este de exemplu Apă-Canal la Sibiu, DPC la Sibiu. Abordarea din Legea 161 este anacronică", a declarat Klaus Johannis.
 
Sursa: Agerpres

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

22 comentarii

ticalosi

Acum 10 ani

ba cita fatalitate la acest popor ,lati gasit pe johannis sa-l plimbati prin tribunale ,ba da de boc ,berceanu ,videanu ,nastase etc care au devalizat tara nu ati auzit ,bai suntem tara absurdului ,e normal s-a fie ordinator de credite ca el este capul familiei ,va sta in git nemernicilor cripto -comunistilor va este ciuda pentru faptul ca este singura speranta viabila pentru tara asta a anormalului ,vreti s-a scapati de el ca va dat planurile peste cap ,vreti s-a aduceti si sibiul la limita saraciei in care ati adus tara si populatia ,bai sibieni trzitiva, ca veti avea de suferit ,acesr om deranjaza ca a creat 25 000 de noi locuri de munca s-au nu vedeti ce se intimpla la rosia montana lipsa de perspectiva si disperare si localitati ca rosia montana sunt vreo 90 la suta din localitatile tari ,jos labele de pe johannis si de urmarirea distrugeri sibiului
Raspunde

Dan

Acum 10 ani

Dacă Iohannis va fi suspendat atunci o să vedeţi o nouă revoluţie. Fripto-comuniştii care ne mai conduc încă vor avea o mare surpriză. Faţă de revoluţia de acum 24 de ani asta va ieşi învingătoare.
Raspunde

Razvan von Hermannshit

Acum 10 ani

Iese naiba in strada pentru Iohannis! O sa iesiti tot aia trei pupincuristi care ati iesit si ca sa nu plece la Bucuresti ca premier... :)))))))
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

@1, @2 N-aveţi dreptate, dacă a greşit, să plătească, nimeni nu e mai presus de lege, nici chiar Iohannis.
Raspunde

dd

Acum 10 ani

o sa iesiti in strada si o sa va invartiti in sensuri giratorii :))
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Băi, noi cel puţin avem în ce ne-nvârti. Fraiere!
Raspunde

@4joseph

Acum 10 ani

Te înșeli amarnic amice,in Românica la noi sunt enorm de mulți cocalari și copii de banigata mai presus de orice lege,iar klaus a intrat în vizorul organelor de anchetă mai ales după ce s-a băgat în troacă cu porcii de la București....totuși sper să n-o bage pe mînecă sasul ,că atunci ne-am dat draq noi sibienii....revenim iar la vremurile cînd eram conduși de condurat care era mort de beat 25 din 24 de ore!!
Raspunde

Cum așa?

Acum 10 ani

Adică, dacă legea „românească” este proastă, cum spune Johannis, nu mai trebuie s-o respectăm, onorabile?!
Raspunde

@8

Acum 10 ani

Deșteptule ești din păcate prost grămadă,păi o lege proastă cum draq poți s-o respecți?respect-o mata cu neamu tău dar io unu never ever!și poți să chiemi și opc-ul sau direcția anti-fraudă(era să scriu direcția anti-fraieri!)că oricum mi se bîrlăne de ei!
Raspunde

@ 9

Acum 10 ani

Bine ba, acuma poti sa-ti iei din nou chilotii pe care scrie joseph si sa te dai mare sfatuitor de prosti!
Raspunde

@10

Acum 10 ani

veneticule dacă o iei tot timpul la muian îți place ?nu mai fă tu gargară pe aici că oricum ești varză la toate zevzecule!!!
Raspunde

@11

Acum 10 ani

Aha, deci asta este diferenta dintre sibieni si venetici? Sibenii sunt mitocani, daca este sa ne luam dupa limbajul tau \"elevat\". Nu gaozarule, ca sa vorbesc pe limba ta - ca poate asa intelegi! - sigur sunt de o mie de ori mai sibian decat tine. Astia ca tine fac orasul de ras! Hai, gata, da-te de trei ori peste cap si fa-te din nou Joseph cel politicos si sfatos.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Băi, fraiere, nici atâta nu observi că ăla nu-s io, ţi-aş spune cine e, se vede de la o poştă, pentru cine are ochi, dar mi-e frică că tu nu ai fi în stare nici să-ţi recunoşti fundul ăla mare dacă ţi l-ai vedea într-o oglindă. <br>Io, dacă te-aş înjura, aş face-o muuuult mai colorat, fii sigur!
Raspunde

lege

Acum 10 ani

Bai securisti -mafiotilor daca va atingeti de Johannis veti avea o mare surpriza,mafiotilor.am facut o revolutie o sa o fac si pe a doua,a-ti dus tara se ripa si a-ti ales sa va luati de cel mai corect si performant primar.nenorocitilor.N-ati auzit de megatunurile Becttel,Petrom,Bancorex,jumate din centura Sibiului furata,deconcentratele furate si date la brasov,miliardele de euro din bani publici bagate in fitele lu boc la cluj,brasov si altele,dracula park,caritas..Veti avea o mare surpriza daca va atingeti de omul asta.
Raspunde

brrrrrrrrrr

Acum 10 ani

comentarii de idioti....romani=vlahi=kktzi=zdrentzele europei...copii de tarfe ordinare....hai valea cu commenturi de berbeci ..iesiti in strada si faceti dreptate fraierilor nu va mai certatzi pe net si politicienii rad de voi si fura miliarde...
Raspunde

@14

Acum 10 ani

da cine se atinge de sas bolovane??că io unul nu că mi-e frică!josephe tu ești varză frate,te rog mumos mai încet cu vrăjeala bătrîne!!
Raspunde

brrrrrrrrrr

Acum 10 ani

băga-v-ați PỤLa-n gura mea să v-o sug de o să mă țineți minte!
Raspunde

@14

Acum 10 ani

Ba tu esti tzaka rau de tot..ce are Clujul si Brasovul cu sasalaul tau ? Bai prostul pamantului ..ce sunt de vina sibieniI ca , Cancescu din Brasov are aceiasi problema? Sa plateasca cu postul daca a gresit ..sau sa fie last in pace daca nu..dar daca amesteci iar deconcentratele si Brasovul in discutie incep sa cred ca esti platit de primar..dar prost la cat esti de incult Daca toti aparatorii Primarului sunt ca si tine imi pare rau pentru el
Raspunde

disperare

Acum 10 ani

domnule johannis dupa acest proces intentant la comanda va rog s-a dati afara tot personalu juridic din primarie oameni platiti s-a va informeze de orce posibilitate de incalcare a legi lor asta cu anisoara este o lucraturra perversa ,tinta de la bun inceput ati fost dumneavoastra mai ales cind ati trecut al 2 om ca importanta in pnl ,afara de acesti juristi pe care ii platiti printre ei sunt vinzatori care lucra impreuna cu detractori si coardele sibiului ,bai si tie ala ca nu vei iesi la o manifestare pro johannis te vei insela amarnic vezi ca stiu unu de are mai mari probleme cu dna asa ca nu sapa groapa altuia ca vei cadea chiar tu in ia ,bai adevarati sibieni trezitiva asta ii se trage ca afost singuru politician sibian care a sustinut si pe buna dreptate sibiul ca viitoare capitala regionala ,si va mai dau eu o veste daca nu observati cel mai rivnit judet si oras este sibiul pentru ca este un judet care functioneaza si sunt multi bani de furat pentru mitici de la bucuresti ,si o dezamagire pentru voi astia de credeti ca la eventuala suspendare planificata de la centru de gastile mafiote care conduc tara ,daca se va face alegeri pentru primarie si daca candideaza clopotaru biserici evanghelice din sibiu il vom vota tot cu 90 la suta si voi circotasi de pe margine tot la 3-4 procente asa ca rabdare si tutun ,ba primaria sibiu va fi o palarie prea mare pentru copsoarele voastre ,va asumati niste riscuri devastatoare pentru voi si circotasi vostri
Raspunde

@ disperare

Acum 10 ani

Dupa cat de agramat ai scris cred ca tu esti chiar clopotarul bisericii evanghelice!
Raspunde

CityZen

Acum 10 ani

O mare parte dintre cei care postează, pot fi recunoscuți și dacă-și schimbă pseudonimul.... Dane, stai liniștit, că în afară de clopotarii de la Biserica Evanghelică care se vor învârti prin giratorii, nu va ieși nimeni ! Eu unul nu mai fac greșeala de acum 24 de ani.... Nu am pentru cine. Johanis este o nulitate care nu merită nici măcar rândurile astea !
Raspunde

rqbH15zjy

Acum 10 ani

The fault Quotes Chimp causes high auto insurance rates. The fault system is time-consuming and ex�pensive. Thus, critics charge that it is a major cause of high auto insurance premiums.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus