Miercuri,
05.10.2022
Partial Noros
Acum
14°C

Cu subiect. Si predicat

Cred cu tărie că situația jalnică în care țara noastră se află în acest moment se datorează faptului că vajnicii bărbați din fruntea țării se comportă exact ca niște muieri proaste. Se răzgândesc la fiecare cinci minute dacă fac ciorbă de perișoare sau supă de pui cu tăiței, se hotărăsc ce oală vor folosi după care renunță să mai facă de mâncare. Am o expresie pe vârful limbii, dar îmi e rușine să o scriu. N-au. N-au. Asta e concluzia mea, că n-au.
Acum o săptămână scriam cu subiect și predicat despre cum parlamentarii sibieni au votat o lege în care nu cred. Atât domnul Ovidiu Ganț cât și domnul Ioan Tămâian au votat pentru eutanasierea câinilor și imediat după vot au venit și au anunțat că legea nu va rezolva problema. Logic, a venit întrebarea „și de ce ați votat-o?” 
Domnul Tămâian revine: „În primul rând, doresc ca presa sibiană să nu interpreteze greşit părerile şi ideile parlamentarilor, ci să le transmită aşa cum ele sunt comunicate”. Adică, domnia sa își dorește ca noi să nu gândim, să ne prefacem că n-am văzut fie votul din Parlament fie faptul că dânsul nu dorește omorârea câinilor (că nici nu mai știi, de fapt, care e adevărul). Domnia sa ar fi foarte mulțumită dacă am deveni simple goarne. Îl încurcă faptul că unii dintre noi încă gândim. 
Apoi: „am votat legea pentru eutanasierea câinilor fără stăpân deoarece, la momentul actual, nu există o altă variantă de gestionare corectă a situaţiei în vederea protejării cetăţeanului în habitatul său”. Există o lege din 2001 care permite eutanasierea, lege aplicată la Brașov și la Tulcea. Există o lege din 2008 care permite rezolvarea problemei prin sterilizări, lege aplicată la Oradea, Sibiu și Târgu Mureș. 
Când au decis modul în care doresc să rezolve problema câinilor fără stăpân din Sibiu, consilierii locali au apelat la sprijinul și expertiza asociațiilor pentru protecția animalelor. Niciunul, dar absolut niciunul dintre parlamentari n-a pus mâna pe telefon, să sune, să ceară un sfat, o opinie separată, să înțeleagă în complexitatea lui acest fenomen. Au votat cu turma, împotriva propriilor convingeri. N-au. N-au, domne, n-au.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

4 comentarii

n-au

Acum 9 ani

rusine, constiinta, educatie, idei, inteligenta, scrupule, chef de munca, bun simt, si abia la final, oo
Raspunde

@autor

Acum 9 ani

Situatia jalnica se datoreaza? aloo??? domnul.. Tu si cacalin mai scrieti asa.
Raspunde

Seneslau van Broede

Acum 9 ani

Brylynski suge pūla la câini. Brylynski - subiect; suge - predicat . Ok ?
Raspunde

allin4.ro

Acum 9 ani

Draga Seneslau, \"la caini\" nu este o constructie gramaticala corecta in limba romana. Brylu: BRAVO!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus