Marţi,
27.09.2022
Ploi Scurte
Acum
14°C

Toti pentru unul, unul pentru toti: Parlamentarii vor sa zboare din Sibiu

Săptămâna trecută s-a consemnat un moment istoric în politica locală. Parlamentarii aflați la putere și cei din opoziție și-au dat mâna și au lucrat în echipă, semnând în premieră același document pentru Sibiu. Sau pentru ei? Scopul lor nobil a vizat Aeroportul Sibiu, mai precis cursa aeriană Sibiu – București. Și retur. 
10 parlamentari de Sibiu (lipsesc doar Viorel Arcaș și Ovidiu Ganț) au semnat o interpelare comună în care îi cer ministrului Transporturilor, Ramona-Nicole Mănescu să găsească o soluție, astfel încât cursa aeriană Sibiu – București să nu fie anulată. Parlamentarii vin și cu soluții: ori să nu se renunțe pur și simplu la această cursă aeriană, ori să se facă o escală la Sibiu de la ruta Baia Mare – București sau Satu Mare – București, ori, în ultima situație, măcar să nu se renunțe la zborul Târgu Mureș – București. Și să se facă de acolo o escală la Sibiu.
 
Gratis pentru parlamentari
 
Documentul a fost înregistrat în 18 septembrie, iar scopul acestei intervenții, spun parlamentarii, ține de mediul de afaceri care ar fi văduvit de absența acestei curse aeriene. Totuși, principalii beneficiari ai acestei curse aeriene sunt chiar parlamentarii de Sibiu, care pot benefecia de serviciile Tarom, gratuit, pentru a merge sau pentru a se întoarce din București.  ”Plata cazării deputaților în unitățile hoteliere din București și a trasportului cu CFR și TAROM se face din bugetul Camerei Deputatilor către furnizorii acestor servicii, prin virament, pe baza facturilor emise”, se arată într-un document al Camerei Deputaților. Un bilet Tarom pe ruta Sibiu – București și retur costă în medie 160 de euro. 
 
Mediul de afaceri, băgat la înaintare
 
Parlamentarii susțin în interpelare că anularea acestui zbor va avea efecte negative asupra mediului de afaceri. ”Recent, compania TAROM a notificat conducerea aeroportului internațional din Sibiu, că începând cu data de 27 octombrie 2013, vor fi anulate cursele aeriene pe ruta București – Sibiu. Decizia companiei TAROM vine în urma regândirii planului de zbor final pentru sezonul de iarnă 2013-2014, parte componentă a Planului de Management pentru redresarea companiei. Anularea zborurilor pe ruta București – Sibiu și retur vor avea efecte negative în special în ceea ce privește mediul economic din zona Sibiului. Se știe, atât în municipiul Sibiu, cât și în zona adiacentă funcționează numeroase societăți comerciale cu capital străin, în special german, iar zona este una de interes pentru alți potențiali investitori străini. Cum la ora actuală, pe întreg mapamondul călătoriile de afaceri se fac în proporție de 99% pe calea aerului, municipiul Sibiu și zonele adiacente ar putea să nu mai fiue căutate de investitori, iar pentru cei care au investit deja în zonă și care se deplasează în interes de afaceri, vor apărea dificultăți (mai ales în sezonul de iarnă), ân plus din cauza anulării cursei aeriene care făcea legătura cu Bucureștiul”, scriu parlamentarii în adresă.
 
Măcar Târgu Mureș...
 
Cei zece parlamentari invocă și motive ce țin de turism și propun câteva soluții: ”În ultimă instanță, nu trebuie omis nici faptul că este posibil ca și turismul și unele proiecte culturale să aibă de suferit. Ținând cont de cele mai sus expuse, vă rog să-mi răspundeți dacă următoarele soluții pe care le vom expune ar putea fi puse în aplicare: Reanalizarea posibilității de a nu fi anulate cursele TAROM pe această rută; zborurile pe ruta București – Baia Mare, București – Satu Mare să fie prevăzute cu escale le Sibiu; să nu fie anulate zborurile pe ruta București – Târgu Mureș și să aibă prevăzute escale la Sibiu”, semnează: Mircea Cazan (PNL - deputat), Ioan Tămâian (PNL- deputat), Sorin Ilieșiu (PNL - senator), Nicolae Neagu (PNL - senator), Ioan Axente (PSD - deputat), Gheorghe Frăticiu (PSD - deputat), Gheorghe Roman (PSD - deputat), Raluca Turcan (PDL - deputat), Ion Ariton (PDL - senator), Iacob Pușcaș (independent - deputat). 
 
”Domnule senator, nu avem avion!”
 
Problemele parlamentarilor de Sibiu cu Tarom sunt însă ceva mai vechi. În mandatul său precedent, senatorul Nicolae Neagu se plângea de starea deplorabilă a companiei. "Trebuie să facem ceva cu Tarom. Chiar recent, când trebuia sã vin acasă, am fost întâmpinat de personal în aeroport cu «domnule senator, nu avem avion. Avem echipaj, avem gustãrile, dar nu avem mijloc de locomoție»" , a declarat senatorul Neagu.  El susținea cã soluțiile pentru reintrarea Tarom pe piață sunt doar privatizarea sau investițiile masive. "Ori dotăm compania, ori spunem cã nu suntem capabili și atunci trebuie sã concesionãm anumite rute interne. Clienți sunt, nu știu de ce mai au nevoie" , și-a exprimat senatorul nedumerirea. Neagu a fost extrem de supãrat pe Tarom, deoarece o cursă București – Sibiu a trebuit sã aștepte sosirea în capitalã a aeronavei din Cluj. "Am întârziat o orã și 30 de minute, pentru că au trebuit sã înlocuiascã echipajul și sã verifice aeronava" , mai spunea cel care era atunci liderul PD Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

25 comentarii

Val

Acum 9 ani

Cred ca pt zece oameni nu este rentabil un zbor. Ma intreb, cind s-a gindit dezvoltarea aeroportului nou, nu s-a facut nici un studiu asupra traficului aerian. Ba mai mult acuma se doreste sa se construiasca un nou aeroport la Brasov. Toate acestea se fac din bani publici. Oare nu este nici un for sa infrineze pornirile grandomane locale, care vor sa faca aeroporturi doar pt mindria si avantajele unui mic nr de oameni?
Raspunde

@val

Acum 9 ani

Aeroportul din Brasov ...il fac cei din Brasov.. Cel din Sibiu e facut pe banii tari...inclusiv pe banii \"moldovenilor\" din Barlad.. Articolul in sine cred ca este un pamflet...fiiindca daca nu este un pamflet..aveti o problema mare... Daca astea sunt solutiile date de conducatorii vostri..inseamna ca v-ati ales niste oligofreni( numai un idiot nu stie ca , 75 % din consum e datnde aterizari si decolari si un tot decolarile si aterizarile dau costul de intretinere..) Cat de idioti pot fi sa spuna asta. Cat priveste marii investitori ..ei trebuie sa ia exemplul Capitalei voastre regionale Brasov si sa foloseasca aparate private care le stau la dispozitie in cel mai mare si dezvoltat oras al regiunii.. Sibiul a pierdut de vreo 600 de ani lupta economica cu Brasovul asa ca , parlamentarii vostrii cu Dacos si Atlassib la Bucuresti( caci stiu ca gara nu aveti)
Raspunde

@2

Acum 9 ani

Mai documenteaza-te prietene.Aeroportul Sibiu a fost facut pe banii CJ si ai Primariei.Ca managementul a fost \"subtire\" e alta poveste.In rest numai de bine!
Raspunde

@2

Acum 9 ani

M am documentat bine baiete...imprumutul luat de CJ acopera numai o mica parte din cheltuielile cu aeroportul... Ca si alte aeroporturi din Romania ..a fost trecut cu titlu GRATUIT in propietatea CJ( de altfel a fost prima procedura din tara de acest fel)...in plus tot ce inseamna echipamente de ghidaj , Turn de control ..etc au fost platite de Ministerul Transporturilor care de altfel e si in CA din cauza aia.. Asa ca mai incet ca macane.... Banii Sibiului au fost pentru balizaj si vopsea doar.. De fapt ..atitudinea parlamentarilo vostri arata modul cum v -ati obisnuitsa traiti pe spatele romanilor.. sa se anuleze zborul celor din TG MURES..si toata tara sa plateasca curse sarantocilor din Sibiu.. Fiindca asta e cauza baiete..nu management prost ..sau ca fura cei din CA ..sunteti sarantoci cu spume..si de aia nu vine niciun lowcost..iar cursele regulate se duc... Stai linistit luna asta urmeaza Lufthansa ..asa ca din nou omsa redevina imas pentru oile din Marginime
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Băi, regionalizarea n-are şanse să devină realitate mai repede de 2-3 ani, tu dacă ai de gând să ne plictiseşti încă atâta amar de vreme cu braşoavele tale, atunci e grav. Pentru tine. Io zic să te duci dreaqu la un consult psihiatric şi să te calmezi, că deja ai făcut o obsesie pentru Sibiu. <br>Lasă-ne în amaru nostru, aşa proşti şi analfabeţi cum suntem, şi-aşa nu ne poţi schimba. <br>Nu mai zic că eşti şi prost cu crengi când spui că aeroportul şi centura a fost facută cu banii bârlădenilor şi ai braşovenilor, asta în condiţiile în care Sibiul primeşte 60% din banii cu care cotizează la bugetul naţional.
Raspunde

libidinosule

Acum 9 ani

bai ala de la2 aeroportu din sibiu a fost construit cind nici mata si tatau nu erau , a fost primul aeroport din tara ,ba ata cu nefunctional este ca a fost sabotat de toate guvernele mai cu precadere boc cel mic si rasfatat tu sunt comvins ca nu teai suit nici o data intro aeronava ba cu parlamentari obedienti si pupincuristi care asculta numai de la centru si multi dintre ei nu au comun nimic cu sibiul nu ai cum s-a te impui ba pe mine nici nu ma intereseaza s-a ma duc la bucuresti cu avionu ,trebuie dezvoltat traficul spre tarile BENELUXULUI [BELGIA ,GERMANIA ,OLANDA ,LICHENSTAIN ,LUXEMBURG ,DANEMARCA ETC ]VOIcu turcia si celelate destinati balcanice care au adus numai saracia si baccisu ,ca la asta va pricepeti ,ba da stadionu arena cluj din ce babi s-au facut nu tot de la aia din birlad siu mai laso cu datu de la voi mai paduchilor tu nu vezi ca stazti numai cu mina intinsa si in buzunarele sibienilor
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Bai ..dar tot primeste mult mai mult decat Clujul si Brasovul..si pe aia nu ii aud sa planga ca niste babe neviolate Asa e la cat de mare e prostia la voi ..clar ca nimeni nu va poate schimba...dar asa sa ne amuzam de cum va comportati ..aia merge!
Raspunde

@6

Acum 9 ani

Uite agramatul de la @6 ..deja are orgasm la buzitze...deci merita sa il enervam asa un pic...acum vrea in Benelux adica Danemarca si Germania.... Oare cei din Sibiu cand vad cum si ce emiti ..oare ce zic.. Hai mai baga ceva ..sa vedem cat de de jos poate merge prostia la voi in orasel
Raspunde

veterinaru\'

Acum 9 ani

@1 Brasovul e singurul oras din romania care si-a construit centura, pt ca \'miticii\' bagau banii in aeroporturi falimentare pe la sibiu, si acum e singurul care isi va construi aeroport! Aeroportul din Brasov va deservi un 1 mil de locuitorii de aceea va functiona. Aeroportul din sibiu va fi de talia celui din Tulcea dupa deschiderea AIBG.
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

auzi daca e pana aici!! lasati-ne in***cu oile noastre, prostia si saracia noastra, sa traim linistiti si intoarceti-va la voi in miticia si oltenia si moldova ca ne-ati inegrit orasul si ne-ati invadat de ignoranta, nesimtire, seminte scuipate, mizerie, si prostie....sunt de acord sa donam aeroportul pentru asta!!
Raspunde

Dragi brasoveni odiosi,

Acum 9 ani

ori v-ati documentat din cancan si libertatea, ori v-ati documentat pe bune si mintiti cu nerusinare. In orice caz, nu prostiti pe nimeni aici, incercati pe bunaziuabrasov, brasovultau sau alte siteuri de-ale voastre.
Raspunde

@11

Acum 9 ani

Ale noastre siteuri sunt anoste si nu ne distreaza....adica zic ..s-a mai terminat un sedju pt Filarmonica... s-a mai terminat de construit pista de ...s-a mai inceput un de construit un nou mall Auchan..mai se construieste inca un Multiplex langa gara....stai ca voi nu aveti chestia aia..dar ma rog ...se mai adauga inca 6 km de partie spre Rasnov la cei 28 existenti( o sa vedeti si voi cum e cand va ajunge si Paltinisul la primul km)..sunt numai chestii plicticoase..fata de acest articol distractiv... Mamii Johannis ..eu vreau avion..vreau sa ma joc..il vreau pe cel al celor de la Tg Mures..uite mamii Johannis .am fost cuminte si am papat toata branzica de la micul dejun ..te rog Mamii Johannis
Raspunde

Pt.BRASOVENI

Acum 9 ani

Ce suventii primea Steagu Rosu,Tractoru,Rulmentu? De CE ?CAT TIMP ?LA CE BUN ? PACAT DE BANII DATI !!! Halal economie de Brasov ...
Raspunde

Pt.BRASOVENI

Acum 9 ani

Plafonul de nori este f.jos in zona Brasovului!Singura sansa pt.aeroport este sa-l faceti pe Timpa si nu uitati sa faceti in apropiere si o morga si un cimitir care sigur o sa fie f.rentabil !
Raspunde

@11

Acum 9 ani

Si de unde zici ca ar trebui sa ne documentam? Din aberatiile voastre ? Ar trebui sa ne multumiti ca va mai aducem cu picioarele pe pamant
Raspunde

@14

Acum 9 ani

Meseriasul din Sibiu.. Uite fa o tura la Hong Kong..si aia te lamuresc cum e cu plafonul.. nu ca ar fi ceva de capul alora cu aeroportul de la Brasov..dar oricum ceva mai avuti si mobili decat ratatii din Sibiu tot sunt
Raspunde

@13

Acum 9 ani

Corect ce ai spus cu subventiile...asa a fost ..o groaza de bani bagati... Dar uite ca acum produce de doua ori mai mult decat voi..si va lasa in urma..fara aportul niciunei firme de stat gen Romgaz.. Iar la capitolul bunsimt ....va dau clasa..nu zic nimic ca sunt ultimii la alocare din tara..si nici nu se plag toata ziua in presa ca trebuie sa tina in spate niste prapaditi ca cei din Sibiu... Deh asta e soarta celor care pot ..sa aiba grija si sa ii indrume pe cei care nu pot
Raspunde

@17

Acum 9 ani

Asta cu productia de doua ori mai mare e tot din cancan? Sau te referi la productia de baliverne expectorate pe forumuri? Oricum tare aia cu bunul simt. Cand imi vei arata un singur sibian care intra pe forumurile voastre insipide sa se dea in stamba, atunci mai vorbim de bun simt.
Raspunde

@17

Acum 9 ani

Ntzzz..din econtext...vezi Pib ..scade Romgaz..inmultesre cu 2, 18 si dai de pibul brasovului.. N ai auzit ca cele din Brasov sunt anoste..terne si plicticoase.. Pai uita te numai la artico.ul asta..nu ti se pare distractiv?
Raspunde

Cristi

Acum 9 ani

Cum facem mai fratilor sa scapam de haimanalele astea brasovene sa mai posteze aici? Eu cred ca este unul singur, posteaza ca nebunul de pe mai multe IP-uri, poate e si platit pentru asta, habar nu am... ce sa zic. Imi vine cu voma cand citesc comentariile postate la stiri legate de SIBIU, hop apare cuvantul brasov...nu stiu ce sa mai fac, cred ca nu o sa mai citesc site-urile de stiri din Sibiu, nu stiu ce sa fac altceva. Imi vine sa imi iau campii numai cand aud cuvantul brasov. Astia chiar nu inteleg ca nu ne intereseaza nimic de tine de ei? Astia chiar nu inteleg ca ne doare\'n 14-spe de ei si de orasul lor? Trebuie sa vorbim cu cineva de la redactie, sa blocheze cumva IP-urile de pe care posteaza prostovanu asta, ca imi vine sa mor cand il vad. Iasov, bRASOV? Nu dau doi (2) bani pe ce tine de voi ma, numa aici vad cuvantul brasov, aici pe ziare, in rest, n-am auzit 1 sibian sa rosteasca cuvantul asta. Faceti ma aeroport, capitala regionala, mall-uri si alte prostii, faceti ma ce vreti voi, dar numa iesiti de pe site-ul asta, va rog eu frumos. Imi provocati SILA cand va citesc, habar nu aveti, citati ziaristi de la voi platiti sa defaimeze un oras MINUNAT si plin de oameni cu un suflet minunat. Dati citate si vorbiti de PIB si voi habar nu aveti de la ce vine PIB ma oameni buni. Va rog frumos, nu mai intrati pe turnulsfatului.ro, va rog... vapuppapa!
Raspunde

@20

Acum 9 ani

Cristi ,...frate din Sibiu..mai incet ca patesti ceva..hai ca viata e frumoasa.. Nu vrei sa incerti cu Xanax..? O sa te simti bine fericit..traiesti bine fara cinematografevsi malluri intr-un oras minunat... Numai , te rog fa ceva nu vreau sa patesti ceva fiindca m-as simti vinovat
Raspunde

@cristi

Acum 9 ani

Boy you are living under a rock or something?!
Raspunde

ddd

Acum 9 ani

egzista o cursa la 18.30 Bucuresti- Sibiu-Munhen sa o faca Bucuresti -Sibiu cursa interna si Sibiu-Munhen cursa externa ca au mai avut asa
Raspunde

@23

Acum 9 ani

Din partea me sa o faca otp-mun, ca atata escala pri toate satele pt 2 politruci nespalati?
Raspunde

Dna Rosita

Acum 8 ani

Buna Ziua toți Sunt Mrs.Rosita Dawson, o reputație, legitimă și o companie de bani creditor acreditat. ne-am împrumuta bani de la persoane fizice la o rată de 3%, care au nevoie de asistență financiară. Ai un credit rău sau vă aflați în nevoie de bani pentru a plăti facturile? Vrem să utilizați acest mediu pentru a vă informa că am oferi asistență beneficiar de incredere ca vom fi bucuroși să vă ofere un împrumut. . Nici o verificare de credit, 100% garantat (e-mail: dawsonrositaloans@live.com) solicitantul va începe rambursarea creditului la 6 luni după împrumutul a fost transferat la el / ea. Imposibilitatea de a plăti înapoi împrumutul de la acest așteptat data / perioada, acțiuni legale vor fi luate împotriva reclamantului cu avocatul nostru imediat. Solicitant care nu este în măsură să se întâlnească cu rambursarea va fi dat două săptămâni mai mult ca o perioadă de grație înainte de acțiuni legale vor fi luate. Informații: împrumutatul trebuie să furnizeze fie unul dintre următoarele:-un permis de conducere, un pașaport internațional sau o carte de identitate valabilă poartă numele lui / ei. Vi se cere sa completati formularul de mai jos înainte de a putea continua cu împrumut. FORMULAR DE CREDIT DE APLICARE: Numele solicitantului: ............... Adresa: ................ Oras: ....................... De stat: ........................ Tara: .................... Gen: ...................... Starea civila: ................ Varsta: .......................... Ocupația: ................... Rate de venituri: ................... Spune: ........................... Numărul de birouri: ................ Mobil: ....................... Suma solicitată: ............... Împrumut Durata: .................. Scopul împrumut ..................... După depunerea cererii de împrumut, vă puteți aștepta la un răspuns preliminar la mai puțin de 24 de ore și de finanțare în termen de 72-96 de ore de la primirea informațiilor de care avem nevoie de la tine ma contactati pe email noastre companie: dawsonrositaloans@live.com Cu respect. Dna Rosita Dawson.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus