Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
15°C

USL, intre cainele de la abator si miscarea de tip kamikaze

Dialogurile pe ”muchie de cuțit” dintre cei doi lideri ai USL, Victor Ponta și Crin Antonescu, din ultima perioadă au fost comentate și analizate, iar concluziile au fost unanime: USL nu se sparge, indiferent cât și-ar răci gura. Motivele sunt însă diferite: fie că doar împreună pot realiza ceva constructiv, fie că USL este unit doar de nevoia de putere. 
Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Johannis este adeptul primei teorii: ”Nici PSD, nici PNL nu au motive acum să încerce să facă construcţii singure, fără celălalt, fiindcă, una peste alta, colaborarea funcţionează. Că mai şchioapătă pe ici, pe colo, aşa este. Asta am admis din capul locului şi eu am spus acest lucru, când ceilalţi erau cu capul încă în norişori roz. Aşa este într-o coaliţie mare, dar este o şansă pentru noi toţi şi avem şansa, cu această coaliţie mare, să rezolvăm o serie de probleme. Că nu toate se rezolvă şi că din când în când mai sar scântei... este evident că aşa se întâmplă. Dar niciun alt construct politic care ar putea fi imaginat acum nu ar avea nicio minimă şansă să rezolve marile probleme ale României. Sigur, putem să calculăm acolo, PSD plus UDMR, plus minorități și iese o majoritate, și...? O majoritate așa subțire și rezolvă ce? Nimic. Și PNL cu PDL și cu alții ar face o majoritate atât de subțire că nu ar face nimic (...) Nu e frumos să vorbești de rău de cei căzuți. Să nu uităm că guvernele Boc au fost guverne conduse de Traian Băsescu, de președintele țării. Aceste construcții teoretice nu ar fi la fel. Cine încearcă așa ceva, face o mișcare de tip kamikaze. Chiar și PSD”, și-a prezentat punctul de vedere Klaus Johannis. 
De aceeași părere este preşedintele PDL Vasile Blaga: USL nu se va rupe, însă explicația lui este alta:  "Câinele nu pleacă de la abator. Ciolanul îi leagă, îi leagă funcţii cu nemiluita în deconcentrate, şi eu mă rog să-i ţină Dumnezeu împreună, pentru că împreună vor trebui să plătească pentru toate promisiunile neonorate din campanie", afirmă Vasile Blaga.
În final, președintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că au existat anumite lucruri ce trebuiau să fie reglate public. Din păcate: ”Au fost niște lucruri care până la urmă au trebuit să fie reglate, din păcate, public. Eu cred și am spus și în momentele mai încordate că avem niște angajamente atât de serioase, nu atât între noi, cât în fața cetățenilor, încât nu ne putem juca cu ele. Dacă sunt neclarități, după cum vedeți, le putem clarifica și mergem mai departe", a declarat Antonescu la sârșitul săptămânii trecute.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

fanel

Acum 9 ani

ia johannis tauru de coarne si nui mai lasa pe fosti activisti cripto -comunisti astia nu au in cap numai cum s-a ajunga la ciolan ,nema soluti ,invatati s-a asculte indicatile de tatucu de la centru nu sunt independenti in gindire de strategi economice ce s-a mai vorbim politica de babe plingacioase cum vine cite o ploicica ne vaitam de dezastre bai acestia dativa deoparte si nu va mai bateti cu caramida in piept ca la ce gindire aveti voi de economie iei pe ori care de pe strada si nu este nici o diferenta ,lasatine cu reformele voastre ca se vede numai disperare si umilinta ,pe carevedeti ca se poricepe cautati sa-l compromiteti voi aia la indicatile pretioase si de dat din clanta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus