Duminică,
21.07.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Programul “Promenada Inimilor" se lanseaza si la SIbiu

Rotary Club Sibiu şi Rotary Club Cibinium Sibiu , împreună cu Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Română de Cardiologie, lansează duminică, 29 septembrie, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, cu lungimea de 3 km, în Sibiu.

Obiectivul programului „ Promenada Inimilor” este de a încuraja persoanele de toate vârstele să facă mișcare, ca parte importantă a prevenţiei cardiovasculare.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

Pentru prima dată, Fundaţia Română a Inimii în parteneriat cu Clubul Rotary organizează „Ziua Mondială a Inimii” în 25 de oraşe din România (în parteneriat cu Republica Moldova), printre care se afla si Sibiul.

“Toti iubitorii de mişcare sunt invitaţi duminica, 29 septembrie, între orele 10:00 – 18:00, în Parcul Sub Arini să parcurgă un traseu de trei km, precum şi la multe alte activitati conexe, ca de exemplu doamnele de la Lions Millenium vor avea în jurul orei 10:00 o lecţie de mişcare pentru doamne, studenţii de la Medicină vor lua tensiunea doritorilor, organizaţia Crucea Roşie va avea un cort în care vor avea acţiuni de promovarea vieţii sănătoase. Apoi va fi organizat un concurs de fotografie a evenimentului condus de Scott Eastman, iar în jurul orei 16:30 se va dansa tango şi se va face şi o lecţie pentru doritori”, mai spun organizatorii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

SIBIANUL

Acum 10 ani

FRUMOS !Cinste organizatorilor !Macar o data pe luna sa se organizeze acest eveniment.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus