Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
8°C

Universitatile din Sibiu au deschis impreuna noul an universitar

Curtea Facultății de Inginerie a Universității ”Lucian Blaga” din  Sibiu a găzduit luni seară ceremonia de deschidere a anului universitar 2013-2014, la eveniment participând reprezentanți și studenți de la toate universitățile din oraș.

Ploaia abundentă a dat peste cap planurile de a celebra începerea unui nou an universitar în Piața Mică a orașului, însă nu le-a descurajat pe cele aproape 1000 de persoane să participe la ceremonia organizată în curtea Facultății de Inginerie.

La ora 19:00, Fanfara Academiei Forțelor Terestre ”Nicoale Bălcescu” a dat startul festivităților, cântând Imnul de stat al României. Ulterior, pe scenă au urcat: prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea- rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu; gl. bg. comandant prof. univ. dr. Ghiță Bârsan- rectorul Academiei Forțelor Terestre; prof. univ. dr. Gheorghe Bichicean- rectorul Universității Româno-Germane; prof. univ. dr. ec. Nicolaie Georgescu- rectorul Universității Alma Mater și prof. univ. dr. Ioan Velcea- prorectorul Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir”.

”Astăzi, cele cinci universități au lăsat deoparte mărimea, importanța și rolul pe care îl au în oraș, și și-au dat și în acest an mâna pentru a spune ”Bun venit!” studenților în anul universitar 2013 – 2014”, a declarat Ioan Bondrea.

Cu toți le-au urat bobocilor bun venit în Sibiu, asigurându-i că în universitățile sibiene vor reuși să își definească și să își clădească un solid viitor profesional.

Autoritățile locale au fost reprezentate de Ovidiu Ioan Sitterli și Ioan Cindrea. Ambii au accentuat rolul important pe care învățământul superior de excelență practicat în Sibiu îl are în dezvoltarea durabilă a cetății.

Seara a continuat cu un recital al Fanfarei Academiei Forțelor Terestre, urmat de un concert al trupei Ora de Foc.

Curtea Facultății de Inginerie rămâne deschisă studenților până pe 5 octombrie, așteptându-i să ia parte la spectacolele, jocurile și concursurile din cadrul Toamnei Studențești.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus