Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
31°C

Candidat la sefia ICR, in timpul audierilor din Senat: “Ne putem gandi si la finantarea FITS"

Candidatul propus de PNL pentru funcția de vicepreședinte al controversatului Institut Cultural Român a spus chiar dinainte să fie numit în funcție că ar da bani pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Siibu.

Senatorii din Comisia pentru cultură și cea pentru politică externă l-au audiat, miercuri, pe Liviu Sebastian Jicman, acesta fiind votat în unanimitate pentru această calitate.

În timpul audierii, candidatul liberal a susținut că, în opinia sa, sunt în derulare programe internaționale la care ICR poate fi partener.

"Sunt convins că sunt câteva programe importante care pot fi continuate sau reluate. De exemplu, mă gândesc la Festivalul Internațional 'George Enescu' și ar fi o idee bună ca ICR-ul să reia parteneriatul cu acest festival fără o investiție extraordinară de resurse. Astfel de programe se pot gândi și la alte evenimente de standard și de prestanță mondială pe care România le organizează, cum ar fi Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Cred, de asemenea, că ICR are deja un rol foarte bine determinat în cadrul rețelei internaționale a institutelor culturale. Sunt multe elemente la care ne vom putea gândi, dar asta cu siguranță o vom face în cadrul structurilor de conducere a ICR mai ales într-un bun parteneriat cu MAE, Ministerul Culturii și cu acordul Senatului", a spus Jicman, citat de Agerpres.

Senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu l-a avertizat pe Liviu Jicman să fie atent atunci când își completează declarația de avere.

"Eu nu intervin pentru a vă felicita pentru parcursul de până acum, nici pentru a vă ura succes, ci pentru a vă ruga să fiți extrem de atent când vă veți completa declarația pentru că ați figurat și figurați în foarte multe comitete și, în vânătoarea asta pe care o desfășoară ANI, să nu cădeți cumva victimă", a arătat acesta.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus