Marţi,
04.08.2020
Cer Senin
Acum
28°C

Johannis, impotriva amenzilor mari: inadmisibil ca omul sa intre in faliment daca o plateste

06 Octombrie 2013 16:55

Primarul Sibiului, Klaus Johannis , a evitat să comenteze noul Cod rutier, promovat de un coleg de partid, spunând totuşi că i se pare "inadmisibil" ca o amendă, "indiferent pentru ce", să fie atât de mare" încât omul intră în faliment dacă o plăteşte", relatează Mediafax.

Prim-vicepreşedinte al PNL, Johannis a fost întrebat ce părere are despre noul Cod Rutier, el spunând că se abţine de la comentarii, "având în vedere că acest Cod rutier a fost iniţiat şi este promovat de un coleg din PNL". În legătură cu amenzile foarte mari, Johannis a spus că nu este adeptul lor.

"În general, o amendă este gândită pentru a-l pişca pe om la bani, ca să îşi dea seama că a greşit, astfel ca a doua oară să nu mai facă acelaşi lucru sau să încerce să nu mai facă. În niciun caz o amendă nu este gândită pentru a distruge viaţa acelui om sau pentru a-i distruge pentru ani situaţia financiară", a spus Johannis .

El a continuat afirmând: "După părerea mea, este inadmisibil ca o amendă, indiferent pentru ce ai făcut, să repezinte o sumă aşa de mare încât omul intră în faliment dacă o plăteşte".

Johannis a menţionat că faptele care implică pagube foarte mari sau pierderea de vieţi omeneşti sunt deja infracţiuni şi vor fi tratate ca atare, de aceea amenda trebuie să fie ceva "făcut să îi atragă omului, într-un mod neplăcut, atenţia că a greşit".

"Amenda trebuie să fie şi plătibilă. Trebuie să avem amenzi care să fie corelate cu veniturile. Că sunt unii şmecheraşi în Bucureşti care îşi permit orice este perfect adevărat, dar asta este cu totul altceva. Alţii trebuie să vadă să fie traşi la răspundere acei şmecheraşi, dacă fac ilegalităţi. Trebuie să ne gândim, totuşi, că majoritatea românilor nu sunt nici şmecheraşi, nici milionari. Sunt oameni care câştigă puţin şi încearcă şi ei să ducă o viaţă decentă", a conchis Johannis .

Surse oficiale au declarat pentru Mediafax că adoptarea noului Cod rutier a fost amânată de Guvern cu o săptămână pentru a mai rămâne în dezbatere publică.

Ministrul Radu Stroe a anunţat că noul Cod rutier prevede o amendă maximă de 16.000 de lei pentru administratorii de drumuri care nu îşi îndeplinesc atribuţiile, o amendă maximă pentru şoferi de 9.600 de lei şi o perioadă maximă de doi ani în cazul suspendării permisului de conducere.

El a precizat că aceste sancţiuni sunt între prevederile finale incluse în proiectul noului Cod rutier, care va fi promovat sub forma unei ordonanţe de urgenţă şi urma să fie adoptat miercuri în şedinţa de Guvern.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat însă ulterior că ar trebui făcută o dezbatere în Parlament în ceea ce priveşte Codul rutier, dată fiind importanţa şi efectele modificărilor, el arătând că este fundamentată şi adoptarea OUG şi că va exista o discuţie în Guvern asupra celei mai bune variante.

Marţi, Stroe declara, la finalul unei şedinţe a liderilor PNL, că s-a optat, ca decizie politică, pentru promovarea noului Cod rutier prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

 

Comentarii

13 comentarii

sofer

Acum 6 ani

Halal gandire nemteasca d-le primar! \"După părerea mea, este inadmisibil ca o amendă, indiferent pentru ce ai făcut...\" D-le primar, daca soferii RESPECTA LEGEA nu platesc un leu amenda! Astfel nivelul salariului este irelevant. Depasirea vitezei cu peste 50Km/h sau conducerea in stare de ebrietate NU sunt abateri grave pt dl primar. Pt. domnia sa primeaza drepturile soferilor iresponsabili si nu dreptul la viata al celorlati participanti la trafic. Sa fie si din cauza BMW-ul seria 7, al carui caluti sunt greu de stapanit ??
Raspunde

Alt Sofer

Acum 6 ani

Domnule \"sofer\". Daca ai merge prin tara noastra scumpa si draga ai vedea ca in loc sa o travesezi in 5-6 ore ai nevoie de 2 zile. CAnd ai localitati de 10 km lungime si ai restrictie de 40km/h sau chiar 30 atunci cum vezi respectarea legii? CAnd vezi ca politia merge cu 50 in afara localitatii si daca ii depasesti te trag pe dreapta cum vezi RESPECTAREA LEGII? Esti doar in limitat.
Raspunde

@1

Acum 6 ani

tu esti sofer de la Gusterita la Turnisor bag seama.
Raspunde

Sibian

Acum 6 ani

Dar ridicatul masinilor de catre primarie nu-i cam scump? 500 lei + 100 lei 500 din care depozitatul pe o zi 200 chiar daca o ridici in 30 min. Nu se poata plati cu cadul! Alo suntem in 2013! 100 lei se plateste la hala de la Piata Cibin (50 lei in 48 ore) Aici program este 9 - 15. Ca sa o poti plati trebuie sa te invoiesti de la servici.
Raspunde

x

Acum 6 ani

de acord cu 2 si cu 4!!!
Raspunde

sofer

Acum 6 ani

cand o sa avem autostrazi o sa fiu de acord cu noul cod rutier,pana ca e imposibil sa nu faci o mica abatere daca esti sofer de meserie,si cand zic mici abateri e depsirea in localitati cu 10,15km la ora sau un pieton pune piciorul pe zebra cand masina e la cativa metri de el.educatia rutiera din gradinita sa se inceapa ca la 15 ani daca le zici ,le zici degeaba
Raspunde

somer

Acum 6 ani

bai la noi totul se compara cu ce este in vest ,singura deosebire ca noi avem salari de 100 -170 de euroi si aia de ne tot comparam cu ei au intre 1500 si 3000 de euro ,bai de 20 de ani numai cu abureli ,aici sunt bani dumneavoastra ,nu ne trebuie autostrazi ,calea ferata varza si multe altele ,ne vaitam ca soacrele ,ba alegeti pe cine trebuie nu mai puneti fosti comunisti travestiti in tot felu de doctrinari ,astia 24 de ani nu mai si au sporit averile prin devalizarea tari ,si acum numai au de unde fura ,bugetul tari se face din taxe -impozite si amenzi de unde vrei s-a sustina parlamentari si restu de capuse cripto comuniste care toata viata nu au facut nimic dar indemnizatile si leau luat in fiecare luna ,ba mai mult dupa ce iitinem la cascaval angajaza la bani nostri si toate neamurile,astia cind pleaca la servici nu mai ramine nimeni acasa si catelu il ia cu ei
Raspunde

bravo 4

Acum 6 ani

Nu e nici un avocat in Sibiu care sa aiba curajul sa atace hotarea consiliului local, hotarrare care de fapt nu e legala.
Raspunde

Vezi,somerule,

Acum 6 ani

eu asta nu inteleg: cum de-si permit oameni cu 100-170 euroi pe luna sa aiba masina?
Raspunde

unu\'

Acum 6 ani

Deci,Iohannis n-a comentat,doar a mentionat,aratat,precizat etc.Poate-si face timp si ne precizeaza cind se repara Alba Iulia(bineinteles daca sarbatorirea inaugurarii str. Turnului(un adevarat Champes Elisee al Sibiului-altfel nu pricep de ce a fost nevoie de un an pentru lucrari!?!) nu se va prelungi peste masura..
Raspunde

x

Acum 6 ani

ar trebui luat permisul pt incalcari mai putin grave, si atunci s-ar rezolva mai usor decat cu amenda
Raspunde

@unu

Acum 6 ani

Ba se vede ca in viata ta n-ai construit nimic sa vezi cit dureaza sau esti invatat ca la voi fusareala pe dedesupt nimic, ba lucrurile practice nu sint teorie,sa mearga cum crezi tu,daca ar fi asa miine am prinde America din urma.Mai pune mina pe munca sa inveti si tu ceva in viata asta.
Raspunde

@12

Acum 6 ani

Si,cam cit dureaza in America sa repari un sant dupa o sapatura?Lucrezi cumva la DPC,ca prea te pricepi?!?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus