Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Patru medalii pentru sportivii sibieni prezenti la Cupa Mondiala de kickboxing

Lotul României la Cupa Mondială de kickboxing, în care s-au regăsit și patru sportivi sibieni, a fost selectat și pregătit de sensei Adrian Mihai, de la clubul sibian Kudokai Atlassib.

Adrian Mihai a selectat pentru Cupa Mondială din Letonia patru sportivi de la Sibiu, la care s-au adăugat sportivi de perspectivă de la cluburile Scorpions din Iași și Hîrlău. Evenimentul de la Riga s-a desfășurat între 3 și 6 octombrie, sub tutela Federației Mondiale WAK-1F. Iar selecția s-a dovedit a fi una foarte bună, sportivii români întorcându-se acasă cu nu mai puțin de șapte medalii din opt posibile. ”Scopul acestei competiții de prestigiu este acela de a descoperi tinere talente și de a le rula în vederea dezvoltării sportivilor și promovării lor în circuitele internaționale de kickboxing și K1. Pentru noi rezultatele obținute ne bucură cu atât mai mult cu cât evenimentul a aliniat la start aproximativ 400 de sportivi din 17 țări, în mare parte medaliați la cupe mondiale și campionate”, a declarat Adrian Mihai. Sponsorul oficial al lotului național a fost Holdingul Atlassib.

Patru din patru

Sibiul a fost reprezentat la Cupa Mondială de la Riga nu doar de antrenorul Adrian Mihai ci și de patru sportivi de la clubul Kudokai Atlassib: Adrian Rusu, Bogdan Stanciu, Radu Dănoiu şi Izidor Bunea. Primii doi au reușit să obțină medalii de aur în vreme ce ultimii doi s-au întors acasă cu medalii de bronz. Preformanța este cu atât mai importantă cu cât Bogdan "The Machine" Stanciu şi Izidor "Spartanul" Bunea au luptat la doar câteva zile după o gală de MMA desfășurată în România. Bogdan Stanciu chiar a obținut o mare victorie în condițiile în care s-a luptat accidentat la mâna dreaptă. Important de menționat este și faptul că evenimentul de la Riga a aliniat la start sportivi din țări precum: Germania, Belgia, Rusia, Republica Moldova, Iran, Tadjikistan, Letonia, Lituania, Belarus, România, Anglia, Estonia, Ungaria, Polonia, Bulgaria sau Ucraina. ”Cei patru sportivi din Sibiu se antrenează la clubul Kudokai Atlassib și sunt manageriați și promovați de către mine, împreună cu profesorul Mircea Căluțiu. Ei au câte două antrenamente pe zi și se remarcă deja prin seriozitatea de care dau dovadă. Din acest punct de vedere cred că putem spune că sunt niște sportivi de perspectivă. Ei fac mari sacrificii pentru a atinge performanța și duc o viață extrasportivă exemplară”, a mai declarat sensei Adrian Mihai.

Urmează Italia

După performanța de la Riga pentru Bogdan Stanciu urmează un nou eveniment major. În data de doi noiembrie el va participa la Gala Superkombat de la Pisa, din Italia, unde va da piept cu un luptător venit din Asia. Cât îl privește pe Izidor "Spartanul" Bunea, acesta va lupta în data de 27 octombrie la Cluj-Napoca, în ”cușca” MMA, în cadrul Ultimate Fighting Challenge.

Cursuri la Sibiu

În acest moment clubul Kudokai Atlassib numără aproximativ o sută de sportivi practicanți și legitimați. ”Cursurile se desfășoară la Cercul Militar pentru începători, alături de profesorul Mircea Căluțiu, iar la Atlasgym de la Ramada alături de mine. Se fac atât cursuri pentru copii cât și cursuri de autoapărare și există o grupă de performanță”, a mai declarat sensei Adrian Mihai.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus