Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-6°C

Povestea lui Andrei: nascut la 25 de saptamani si abandonat

În luna martie, la Maternitatea Sibiu s-a născut prematur Andrei. Avea 35 de centimetri lungime și cântărea 950 de grame la naștere. Mama l-a abandonat și medicii au început o campanie prin care îi încurajau pe sibieni să îl ajute pe Andrei. De câteva săptămâni, micul Andrei are o familie.

“A venit pe lume mult prea grăbit, un mic «mărţişor». Avea 35 de centimetri lungime, un pic mai mult decât o palmă. Probabil nimeni nu poate să-şi imagineze cum este să stai conectat la aparate 54 de zile. Nici măcar noi, medicii şi asistentele. Atâtea zile i-au fost necesare să se desprindă de aparatul de ventilaţie, să înveţe să respire singur. Sau aproape singur pentru că nu a avut lângă el o mamă care să-i mângâie mânuţa şi care să-i şoptească «Curaj, luptă, te aştept aici»”, așa începea anunțul umanitar lansat la câteva săptămâni de la venirea pe lume a lui Andrei. O familie din Sibiu a aflat din presă despre cazul lui și a decis să îl aducă în propria casă, alături de ceilalți trei copii.

”Acum copilul care crește în casa lor se numește Andrei Nicolae, căci așa l-au botezat. Îmi amintesc perfect ziua în care au sunat la Protecția Copilului să întrebe cum să facă să îl ia cât mai repede casă, fără să știe ce procedură trebuie urmată și așa mai departe, doreau doar să-l ajute. Familia are trei copii. Înainte să îl aducă acasă pe Andrei i-au pregătit pe copii spunându-le că un nou membru se va alătura familiei lor în curând. Acomodarea s-a făcut apoi treptat, fetița cea mică este cea mai atașată de Andrei. Frații mai mari merg la școală, dar și ei când ajung acasă, primul lucru pe care îl fac e să alerge în camera bebelușului pentru a vedea ce mai face”, povestește Beatrice Munteanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC.

„Norocul” lui Andrei l-a reprezentat personalul inimos de la secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean, care a cerut ajutorul sibienilor. Cel de-al doilea ”noroc” al micuțului este familia care îl găzduiește acum. ”Nu vrem ca ceea ce am făcut noi să se considere un gest caritabil. Nu, este un act de suflet, un act de bine, căci ne-am gândit că acest copil are nevoie de o familie”, spun cei care au acum grijă de Andrei și care doresc să rămână anonimi.

Copilul face deja progrese. A fost dus la teste pe trunchiul cerebral și în urma controalelor s-a descoperit că Andrei are nevoie – pentru o perioadă - de un aparat pentru îmbunătățirea. „După primele trei săptămâni de terapie Vojta copilul a început să recupereze din problemele pe care le avea la naștere. Acum își ridică singur capul, poate să prindă obiectele, lucruri pe care înainte nu putea să le facă”, mai spune Beatrice Munteanu.

Cei care l-au luat în grijă pe Andrei așteaptă, în continuare, o familie dornică să îl adopte.  În caz contrar, oamenii spun că ei sunt dispuși să îl adopte pe Andrei și să îi poarte de grijă ca și cum ar fi copilul lor pentru tot restul vieții. Potrivit legii adopției, copilul devine adoptabil la un an după ce nu a fost vizitat de mamă.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

bunul samaritean

Acum 8 ani

Poate il adopta doamna T, tot isi dorea copii!
Raspunde

Anonim

Acum 8 ani

Întâmplator am aflat de la familia care are grija de Andrei ca acum au 4 copii, nu 3, cum știam eu! Am rămas impresionata de gestul lor! Sunt niște oameni cu suflet mare. Aveau 3 copii minunați si acum își împart timpul, dragostea si grija si pentru Andrei, care are nevoie de atentie specială! Sa le dea Dumnezeu putere si sănătate!
Raspunde

andreea

Acum 8 ani

o familie deosebita din toate punctele de vedere
Raspunde

dina

Acum 8 ani

si eu cunosc familia si mai nou si pe nicolae, caci asa ii spun, este un dulce, este mai frumos si mai puternic decat multi dintre copii sanatosi, cat despre familie eu cred ca nu exista altii mai inimosi, sa le dea dumnezeu putere sa il creasca mare pe nicolae si sa il vada cat vrea dumnezeu de sanatos. Ii pup si ma rog pentru ei, intradevar un gest de mantuire
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus