Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-3°C

Astra Film Fest: Peste 4000 de oameni in prima zi!

Peste 4000 de oameni au trecut pragul celor trei săli de cinema din Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu în prima zi a festivalului la filmul de deschidere Google şi creierul mondial şi la Astra Film Junior, anunță organizatorii.

Dimineaţa, Astra Film Junior şi-a deschis porţile pentru câteva mii de copii care, însoţiţi de învăţătoare sau părinţi, s-au bucurat de filmele proiectate şi au aflat cum se joacă micuţii din Rwanda, cum se dansează în Georgia sau cum se fabrică jocurile video preferate de ei. Vor urma alte trei zile pline de surprize pregătite pentru cei mici.

La ora 19:00 a avut loc deschiderea oficială a ediţiei aniversare Astra Film Festival. Pentru început, a fost proiectat un film aniversar AFF, ce spune pe scurt povestea celor 20 de ani de festival, cu obstacolele, dar şi cu marile împliniri ale primului festival de film documentar din România. A urmat filmul Google şi creierul mondial, un documentar prezentat în premieră în România, iar la finalul proiecţiei regizorul Ben Lewis a petrecut mai mult de o oră la sesiunea de Q&A şi a răspuns la întrebările publicului într-un dialog antrenant în care a fost dezbătut pe larg subiectul filmului şi nu numai.

Seara s-a încheiat cu un concert Ada Milea, care alături de actorii clujeni Anca Hanu şi Cristi Rigman, au susţinut un concert.

Astăzi, 15 octombrie, continuă maratonul de filme la AFF. La ora 18 are loc premiera absolută a filmului Combinatul / The Unit, în prezenţa autoarei Maria- Cătălina Andrieş. Drill Baby Dril, documentarul lui Lech Kowalski va putea fi urmărit de la ora 20, iar proiecţia va fi urmată de o sesiune de Q&A în prezenţa autorului. La ora 21 publicul poate vedea filmul Three Sisters al lui Wang Bing, autor consacrat de film documentar. Cu peste 25 de filme proiectate, a doua zi de Astra Film Festival se anunţă a fi una foarte intensă şi se va încheia cu un concert al trupei Bucium.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus