Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
4°C

Ce strazi mai intra in lucru: Tribunei, Arhivelor, Revolutiei...

Primăria Sibiu a lansat licitația pentru angajarea unui constructor care să reabiliteze patru străzi și o piață din Sibiu, aflate în zone diferite ale orașului: Centru, Turnișor și Poplăcii. Printre cele mai importante străzi cuprinse în acest pachet sunt și două aflate în chiar centrul istoric al orașului: Tribunei (până la intersecția cu Mitropoliei) și Arhivelor. Tot în lucrări de modernizare va intra și strada Revoluției (în fața IPJ). Mai îndepărtate de centru – dar incluse în același pachet de străzi – sunt strada D.D. Roșca și Piața Tălmaciu, de pe Calea Poplăcii.

Piatră cubică pe strada Arhivelor

În cazul străzii Arhivelor, actualele trotuare asfaltate vor fi înlocuite cu unele cu dale de andezit, pe porțiunea dintre gangul ce face legătura cu Piața Mare și strada Timotei Popovici și, în prelungire, pe partea cu Parcul Schiller. Trotuarul opus acestui parc va fi din beton. În plus, în capătul dinspre Piața Mare va fi amenajat un loc de întoarcere pentru autoturisme. Strada nu va mai fi asfaltată, ci pavată cu piatră cubică, se arată în proiectul tehnic al lucrării. Proiectanții cer ca pe parcursul lucrărilor, muncitorii să fie asistați de arheologi.
Pe strada Tribunei vor fi înlocuite rețelele de apă și canal. În rest, proiectul pentru porțiunea de 208 metri a străzii, până la intersecția cu strada Mitropoliei, prevede același aliniament al străzii, precum și în prezent.

Asfalt la Poliție

Pe strada Revoluției sunt prevăzute lucrări la rețeaua de apă, în timp ce pentru rețeaua de canalizare proiectanții nu consideră necesare lucrări. Strada va fi refăcută pe o lungime de 263 de metri, în capătul dinspre bulevardul Milea urmând a fi amenajate insule verzi care să împiedice pătrunderea mașinilor pe contrasens (strada are sens unic). În plus, vizavi de sediul Poliției vor fi amenajate și locuri de parcare pentru mașinile cu o lungime de șase metri. În prezent, strada este pavată cu piatră cubică. Proiectul prevede înlocuirea acesteia cu asfalt.

Loc de joacă și sens unic în Piața Tălmaciu

În Piața Tălmaciu se va interveni atât la rețeaua de apă, cât și la cele de canalizare și pluvială. Strada Pieței Tălmaciu (cu formă ovală) este împărțită în două: un sector de 113 metri, asfaltat, și unul de 327 de metri, unde strada este de pământ (în jurul grădiniței nr. 22 de pe Calea Poplăcii).
Potrivit proiectului tehnic, porțiunea în prezent asfaltată va fi menținută ca stradă cu dublu sens. De cealaltă parte a Căii Poplăcii, în preajma Grădiniței nr. 22, strada va avea sens unic, dinspre viitorul loc de joacă (ce va fi ridicat pe spațiul verde ocupat acum de organizarea de șantier a celor de la Geiger) înspre Grădinița nr. 22.
În fine, cea mai lungă stradă inclusă în acest pachet este D.D. Roșca, din cartierul Turnișor. Strada are o lungime de aproape 800 de metri. Pe această stradă vor fi realizate noi rețele de apă, canal și pluviale. În același proiect se mai arată că odată cu lucrările de modernizare, de pe traseul străzii vor fi scoși 32 de arbori și vor fi plantați 100 de pomi.

Banii și timpul

Durata de execuție a lucrărilor în contractul inclus în documentația de licitație este de 14 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea estimată a lucrărilor înainte de atribuire este de 7,7 milioane de lei, fără TVA, suma finală urmând a fi stabilită în urma licitației. Termenul de depunere a ofertelor este 5 noiembrie 2013. După cum anunța, recent, primarul Klaus Johannis, aceste străzi vor intra în lucru în primăvara anului viitor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

Gretel

Acum 8 ani

Nu vreau intru în polemici despre cum se va circula și de ce ne jucăm cu piatra cubică și asfaltul pe banii publici. Mi-e prea silă deja. Dar... Traian, poate modifici termenul de depunere a ofertelor, că noiembrie 2011 a trecut demult.
Raspunde

Andrei

Acum 8 ani

5 noiembrie 2013 poate:).
Raspunde

pe tocuri

Acum 8 ani

Piatra cubica neslefuita, asa cum e pusa prin multe zone din Sibiu, e \"MINUNATA\" mai ales atunci cand esti pe tocuri. Propun sa scoatem tot asfaltul din Sibiu si sa il inlocim cu piatra cubica neslefuita si intre care creste si iarba. E si ecologic si bine pentru sanatatea picioarelor celor ce ar mai dori sa poarte tocuri, caci nu vor mai avea ocazia sa le poarte.
Raspunde

normal

Acum 8 ani

o idee foarte buna nu cadra zonele limitrofe centrului istoric cu asfaltu ,totul trebuie s-a arate istoric adica piatra cubica ,si faca in complectare ati reabilita centura de foertificatie a sibiului cu amenajari de alei precum cele de la parcu din zona spitalelor ar fi foarte frumos ,emblema sibiului de pe zidul de fortificatie de la ontrarea in cetate de pe alba iulia taiat stufaeisiu din zona ,si in complectare scoase statuile reprezentative a sibiului mesdieval expuse in piata mare unde le-a fost locul timp de 7 -800 de ani ,felicutari johannis grabestete ca mai ai mult de lucru ,dupa ce gati cu infrastuctura sibiului ,treci si la marile proiecte din judet
Raspunde

baubau

Acum 8 ani

\"Termenul de depunere a ofertelor este 5 noiembrie 2011\" suntem in 2013 deja, a trecut de mult termenul :-)
Raspunde

vio

Acum 8 ani

Str tribunei a fost reabilitata acum 2-3 ani, de ce nu s-au inlocuit atunci retelele de apa? In ritmul asta Sibiul nu mai scapa de santiere niciodata. Iar daca tot se reabiliteaza strada sa se desfinteze locurile de parcare dinspre Balcescu si sa se largeasca trotuarul pentru ca este imposibil de circulat in zona respectiva. Iar strada Arhivelor in loc sa fie interzisa traficului se face loc de intoarcere pentru masini; Bravo natiune, frumos oras istoric
Raspunde

Sibian

Acum 8 ani

Foarte bucuros sunt nu mai suportam strazile arhovelor si tribunei aratau oribil.Felicitari Primarului Nostru!
Raspunde

Sibian

Acum 8 ani

Piatra cubica din centru istoric mai ales piata mare trebuie slefuita iti strici toti papucii mai ales doamnele cu tocuri.Deci trebuie remediata si problema asta.
Raspunde

Sibian

Acum 8 ani

Piatra cubica din centru istoric mai ales piata mare trebuie slefuita iti strici toti papucii mai ales doamnele cu tocuri.Deci trebuie remediata si problema asta.
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Da\' să-ți înmoaie cineva posmegii, nu vrei?
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Eu zilnic inmoi posmegii lui Klaus si-mi ofer limba in locul hartiei igienice! Este hobby-ul meu, ce treaba aveti voi?
Raspunde

ddd

Acum 8 ani

BRASOVUL ESTE ASFALTAT IN PROPORTIE DE 99% DE MULT . NU STIU DACA MAI SUNT VREO 2 STRAZI IN BRASOV NEASFALTATE SI ACELEA FOARTE PERIFERICE . MARELE VOSTRU IOHANNIS ABIA ACUMA LE FACE DUPA CE A SPALAT BANII PE FESTIVALURI UNDE VIN TOTI CIRCARII EUROPEI
Raspunde

gigi

Acum 8 ani

Si la 48h dupa reabilitare vin cei de la gaz si sparg tot. Asa am eu o presimtire.
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Așa e, 12, și pe străzile alea frumos asfaltate aleargă zglobii, cârduri de căței cu covrigi în coadă. Pe cele \"foarte periferice\" nu aleargă nimeni! :(
Raspunde

@14

Acum 8 ani

Joseph in brasov nu alearga cainii cu covrigi in coada pt ca nu prea sunt maidanezi. In orasul vostru \"foarte periferic\" alearga cainii dar fara covrigi ca va fac pofta
Raspunde

brasoave

Acum 8 ani

bai iasovene in curu vostru de oras la alea 30 -40 de strazi care le aveti a mers mai repede ,tu nu vezi ba cum ploua un pic mai tare va inunda tot orasu ,ba la voi s-a facut fusereala de imagine ,la sibiu se lucra dupa modelu suntem prea saraci s-a dam bani putini pe lucru de *** si de mintuiala ,mai bine in timp si lucru bun ,tu asta de ne tot dai exemplu brasovu esti un deghizat in brasovean dar esti din stafu lui cindrea vesnicu candidat dar fara sansa la primaria sibiu ,si iti mai dau eu o veste daca nu se facea numaratoarea dupa ora 21 sef era tot botehss sunt suspiciuni cum a cistigat mandatu seful tau ,asa ca mai laso cu strazile din sibiu ,tu povestesti niste lucruri comparative ca s-a inoculezi la oameni din sibiu ca la sibiu nu este ciini cu colaci in coada ca la brasov ,ba disperatule daca este asa bine la brasov de ce nu te duci acolo ,si aia cu ciini din brasov aici iti dau dreptate ,au rezolvato aducindui noaptea in parcarile si mollurile din sibiu .bai copy -paste mai este un pic si veniti cu vize senghen in judetul sibiu ,si ai grije cind intri in judet descaltati ciubotele pline de glodul din judetul tau de tot ***u
Raspunde

16

Acum 8 ani

Bai pulifrici agramat de Sibiu... Uite iti dau dreptate ca la ca dupa cum sunteti toti imbracati cu haine cenusii de la second hand..e clar ca sunteti saraci... Faceti ce vreti cu strazile voastre lut....insa chestia cu maidanezii e prea gogonata... Prostul tarii ..unde pusca mea sunt ..\"mollurile\"...alea din sighii...?....poate I-au dus in parcari ..ca la voi la tara nici in 150 de ani nu o sa aveti malluride sarantoci ce sunteti
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

@16, Zău dacă nu mi-ai devenit simpatic cu felul tău de-a scrie, să nu de-a dracu să te schimbi și să te-apuci să scrii corect, că nu știu ce-ți fac!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus