Acum doi ani intram pentru prima dată în contact cu Akropolis, restaurant sibian cu origini grecești. Doar că atunci era situat pe strada Abatorului și, din ceea ce a rămas în arhivă, eram încântat de mâncare, mai puțin de decor. De ceva vreme, restaurantul s-a mutat pe strada Turnului, aproape de scările ce urcă înspre Piața Huet. Prilej bun pentru a verifica modul în care s-au schimbat darurile grecești odată cu apropierea de centru.
Decorul e altul. Mai simplu decât cel din vechiul demisol, de unde au fost aduse basoreliefurile cu motive grecești atârnate și aici pe pereți. Poate mai trebuia lucrat puțin la lambriurile de pe tavan, dar asta doar pentru eventualii cârcotași. Schimbarea e în bine mai ales dacă avem în vedere că în zonă unele rețele de telefonie mobilă nu prea au o acoperire bună. Deci ai și șansa unei mese liniștite.
Meniul e destul de amplu, cu multe feluri de mâncare din zona ”fast – food” - adică destul de multe sandvișuri -, dar și ceva bucătărie germană. Am sărit peste aceste părți ale meniului și ne-am oprit la ceea ce suna grecește. Fiind trei, am ales tot atâtea feluri de mâncare: feta la grătar cu dovlecei, gemisto fileto și gyros cu tzatziki. Însă, la fel ca și data trecută, aplauzele au mers către pita, lipia făcută pe loc după gust și aromă, absolut delicioasă (eventual, data viitoare cer și pentru acasă). Așa că am mai cerut una (la fel am făcut și acum doi ani).
Bucătăria grecească nu e una neapărat spectaculoasă, ci mai degrabă simplă și ”eficientă”. Așa și la Akropolis: n-ai la ce să te extaziezi, dar scopul este atins, în sensul că termini tot din farfurie și ești sătul.
”E bun”, mi-au confirmat colegii care au mâncat feta cu dovlecei, respectiv gemisto fileto. Acesta din urmă avea aproape același gust cu gyros-ul, doar că era puțin mai suculent. De altfel, legat de gyros ar fi de adus și singura critică a mâncării. Porția de tzatiki mi s-a părut cam mică (așa că am mai cerut una), iar carnea un pic cam uscată.
Și, tot la capitolul critică, musai trebuie amintită fața de masă. Ora la care am mâncat era a unui prânz un pic târziu, dar fața de masă albă era plină de pete, ce păreau a decora masa de mai bine de o zi.
Prețurile, medii: gyros cu tzatziki 19 lei plus nouă lei porția de tzatziki cerută în plus, feta cu dovleceii a costat 24 de lei, o pita fiind oferită pentru șase lei. Cel mai scump fel de mâncare a fost gemisto fileto, 38 de lei. Cu cele trei ape plate băute la masă, am avut de plătit în total 114 lei.
Genunchiul lui Ahile
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Piața Huet
Vizualizari: 3330
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
ANDREI NICULAE
Acum 4 ore
Friki Riki
Acum 5 ore
Un cititor
Acum 7 ore
GPT - simplu și fără școală
Acum 7 ore
Ger