Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Zece milioane de lei, realocate pentru drumuri. Strazi nominalizate: Munteniei, Strungului, Principatele Unite, Drumul Ocnei

Rectificarea bugetară ce va fi propusă consilierilor locali spre aprobare în această săptămână prevede alocarea celor mai mari sume pentru lucrări noi de investiții și reparații la străzile din Sibiu. Valoarea totală a acestor lucrări este de peste zece milioane de lei.
Potrivit documentelor atașate proiectului de rectificare a bugetului Sibiului, administrația locală va scoate la licitație reabilitarea unui nou pachet de străzi, compus din străzile Munteniei, Principatele Unite, Strungului și Drumul Ocnei. Sumele disponibilizate pentru aceste străzi - incluse într-un nou pachet -  sunt de peste 4,2 milioane de lei.
Pe lângă aceste sume, pentru întreținerea străzilor din Sibiu s-a constatat că mai este nevoie în acest an de aproape 6,5 milioane de lei. ”În urma inventarierii situației străzilor din municipiul Sibiu, s-a constatat deteriorarea carosabilului și a trotuarelor pe diferite străzi, în special în zonele de blocuri. În acest solicităm suplimentarea fondurilor alocate pe anul 2013, la capitolul Servicii – Întreținere și reparații străzi – cu suma de 6,47 milioane de lei”, se arată într-un referat anexat proiectului de rectificare bugetară.

Banii pentru studii: centru de conferințe și spectacole și parc de skateboard

Rectificarea bugetară din această toamnă presupune și alocarea de fonduri suplimentare pentru execuția unor studii noi sau deja prevăzute. Astfel, pentru PUZ-ul necesar Centrului de conferințe și spectacole mai este nevoie de 87.000 de lei, întrucât fondurile alocate la începutul anului s-au dovedit insuficiente. Pe lângă acest proiect prevăzut în bugetul pe acest an, administrația locală propune consilierilor locali alocarea a aproape 500.000 de lei pentru studiile necesare unor noi investiții. Este vorba de planul de acțiune strategic în domeniul energetic (170.000 de lei), studiul de fezabilitate pentru modernizarea străzii Lupeni (32.000 de lei), studiul de prefezabilitate pentru îmbunătățirea circulației pe DN1, expertiza tehnică a unui pod existent în Cartierul Tineretului (11.000 de lei) și studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou parc de skateboard (135.000 de lei).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

incet dar sigur

Acum 10 ani

cu rabdare le va face pe toate felicitari johannis adevarata disciplina financiara ne spui cu amanunte despre fiecare leu cheltuit ,asa se procedeaza transparenta la bani ,de ce crezi ca te uraste circotasi si vesnici contracandidati ce spagi bagau astia in buzunare ,s-au nu vezi ce incrusceli au tras intre ei ba nasi de boteze nu mai poti merge la o institutie s-a nu dai de o spita de neamuri de tie frica s-a faci o remarca ca imediat se uita unu s-au una urit la tine
Raspunde

bazin?

Acum 10 ani

Dar un bazin de dimensiuni olimpice când facem? La Sibiu nu ai unde înota calumea. Mă refer la înot ca sport, nu bălăceală la Neptun sau în bazinul de 25 de metri de le Olimpia.
Raspunde

@bazin

Acum 10 ani

Cind s-a luat in discutie sa faca bazin olimpic si aqua parc,primul primar din tara care a pus pb. asta, s-au adunat toti neica nimeni cu concursul celor de prin tara ,sau legat cu lanturile prin padure sa nu faca,iar acum veniti sa-l luati la intrebari ca de ce nu face.Era gata pina acum,da asa-i natia asta masochista,sau esti si tu unu care te-ai impotrivit si acum te dai bunu samarinean.
Raspunde

@3

Acum 10 ani

Aqua park nici într-un caz, e o mare porcărie. Îl poţi folosi 3-4 luni pe an, în rest se degradează şi papă bani. Bazinul nu trebuie făcut în pădure, este destul loc în alte părţi. De exemplu unde se termină Sub arini, pănă la Muzeul Satului sunt zeci de hectare de păşune.
Raspunde

@4

Acum 10 ani

Era fosta fabrica de covoare Dumbrava, nu in padure.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus