Vineri,
07.10.2022
Ploi Scurte
Acum
4°C

Turcan cere bani pentru scoli si navetisti

Deputatul PDL Raluca Turcan le-a cerut ministrilor Daniel Chițoiu și Remus Pricopie bani pentru lucrările de investiţii şi pentru achitarea datoriilor către elevii şi profesorii navetişti din județul Sibiu. Cheltuielile de investiţii ar trebui realizate, de urgenţă, la Colegiul Naţional Pedagogic “Andrei Şaguna”, Liceul Tehnologic “Avram Iancu”, Liceul “Constantin Noica”, Şcoala Gimnazială “Regina Maria”, Grădiniţa nr. 16. ”În judeţul Sibiu există şcoli şi grădiniţe care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Acestea ar trebui să primească bani pentru a putea funcţiona în condiţii optime studiului şi sănătăţii elevilor şi cadrelor didactice”, susține Turcan în interpelare.
Legat de cei 2.219 elevi navetiști din județ, Turcan reclamă că li se ia dreptul la învățătură, după ce pe anul trecut, decontul a fost făcut doar în proporţie de 32%. S”uma totală aferentă transportului şcolar pe anul 2012-2013 este de 3,241,236 de lei, din care s-au achitat prin două tranşe, doar – 97,076 de lei. În condiţiile în care nu vor fi decontaţi aceşti bani, riscăm să avem un abandon şcolar record pentru Europa. În prezent, în ţara noastră, 100 000 de copii sunt în afara școlii. Avem cea mai mare rată de părăsire timpurie a școlii, de 17.5%.
Prin aceste datorii, Guvernul încalcă art. 32 din Constituţia României care garantează “Dreptul la învăţătură” şi ignoră Legea Educaţiei Naţionale care spune că, „Statul asigură cetăţenilor României drepturi egale de acces la toate nivelurile şi formele de învăţământ” (art. 2. alin. 4 din LEN 1/2011)”, mai spune Turcan în solicitare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

@@@@

Acum 8 ani

dragă fufă nu mai da acum indicații ,sfaturi pt că din păcate e tardiv ,când ai fost la guvernare nimic n-ai făcut pt omul de rând exceptând faptul că ai distrus și jefuit totul la ministerul turismului...deci ,fii mai discretă iar dacă se poate ...mai ușor cu aparițiile publice penibile în care nu spui nimic relevant ci doar inepții,dacă înțelegi la cît e ceasul bine dacă nu noi să fim sănătoși.
Raspunde

soni

Acum 8 ani

lasa ca nici cu voi nu imieste rusine ,nu sunteti mai buni ,vati coabitat pupat in stilu mafiei ,voi nu sunteti politiceni niste fripturisti care va faceti luntre si punte s-a ajungeti la cascaval si dupa ace aceasi aroganta si dispret ba politica nu se face cu impostori nimeriti acolo printro conjuctura de relati pe care le ai cu niste fosti comunisti ,trebuia respectata proclamatria de la timisoara punctu 8 fara comunisti si activisti timp de 5 ani si atunci nu mai vedeai fosti secretari de partid si nomenclaturisti ,ajunsi peste noapte ;liberari ,democrati ,laburiusti ,taranisti si alte doctrine abracadiste ,asa am schimbat activisti cu progeniturile lor ,si proverbu ala din batrini CE NASTE DIN PISICA TOT SOARECI MANINCA
Raspunde

vasi

Acum 8 ani

prietena lui eba,nuti si ....da directive le sibiu,parca e din moldova,nu?ce are cu sibiul?
Raspunde

andrei

Acum 8 ani

Adevarul e ca noi nu avem politicieni. Au ajuns toate scursurile societatii cu n fete sa practice \"politica\". Cand tin un discurs si au nevoie de voturi, iau fata de milog si om revoltat pe ceea ce se intampla (vezi Antonescu el e in campanie permanenta ca se viseaza presedinte deja..., Udrea, Basescu, Videanu) .... iar cand sunt la putere iau fata de \"ciocul mic, noi suntem la putere (Ponta, Dragnea) .... Mi-e asa o greata de cei ce se cred politicieni in tara asta.....bleah!....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus