Înființat în cursul acestui an la inițiativa lui Ioan Cindrea, președintele CJ Sibiu, titlul de cetățean de onoare al județului Sibiu va fi acordat către patru sibieni din arii diferite, dacă propunerile făcute vor fi adoptate de consilierii județeni. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de săptămâna viitoare au fost introduse proiectele de decernare a titlurilor amintite părintelui academician Mircea Păcurariu, profesorului universitar Iacob Cătoiu, lui Nicolae Nan, fost președinte al CJ și fost deputat, și lui Corneliu Bucur, fostul director al CNM Astra. Până acum, acest titlu a mai fost acordat actorului Ion Besoiu și interpretei Lucreția Ciobanu.
Părintele academician Mircea Păcurariu a primit, în urmă cu un an, titlul de cetățean de onoare al municipiului Sibiu, la propunerea ÎPS Laurențiu Streza. Tot mitropolitul semnează și acum Laudatio pentru decernarea titlului de cetățean de onoare al județului părintelui Mircea Păcurariu, consilierii județeni fiind invitați să recunoască ”bogata activitate bisericească, didactică, culturală și științifică” a acestuia. Fost decan al Facultății de Teologie ”Andrei Șaguna” din Sibiu, profesorul Mircea Păcurariu a fost ales în octombrie 1997 membru corespondent al Academiei Române.
Specialist în marketing, profesorul universitar Iacob Cătoiu s-a născut la Gura Râului, în 1943, studiind lumea afacerilor în Statele Unite, între 1971 și 1975. Este membru al Asociației Americane de Marketing, fiind conducător de doctorat în acest domeniu.
”Pe parcursul timpului, județul Sibiu a dat țării numeroase personalități care au activat și au excelat în mai multe domenii, personalități care au făcut cinste și au promovat județul nostru pe plan național și internațional. Având în vedere meritele deosebite ale acestor personalități în dezvoltarea și promovarea în multiple planuri a județului Sibiu, se impune cu necesitate ca acestea să fie apreciate la adevărata lor valoare, prin recunoașterea meritelor, cinstirea și onorarea lor. Între aceste personalități este și domnul Corneliu Bucur”, se arată într-un alt proiect de hotărâre ce va fi supus votului CJ săptămâna viitoare.
Născut la Mediaș, în 1942, Corneliu Bucur a condus Muzeul Tehnicii Populare (devenit în 2001 CNM Astra) din august 1969 și până în 2009, între 1996 și 2000 fiind și senator.
Aceeași formulare (”Având în vedere meritele deosebite ale acestor personalități în dezvoltarea și promovarea în multiple planuri a județului Sibiu...) este folosită și în proiectul de hotărâre pentru acordarea titlului de cetățean de onoare lui Nicolae Nan, fost director al Libertatea Sibiu (1973 - 1974), vicepreședinte al Consiliului Popular Județean Sibiu (1975 – 1980), prefect al județului între 1990 și 1993 și președinte al CJ între 1996 și 2000.
”Titlul de Cetățean de onoare al Județului Sibiu se conferă persoanelor care, prin activitatea desfășurată, și-au adus o contribuție deosebită la promovarea prestigiului județului Sibiu, pe plan național și internațional”, sintagmă folosită în proiectele de hotărâre ale CJ Sibiu
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Nicolae Nan , Ioan Cindrea , Laurențiu Streza , Consiliului Județean , Statele Unite , Județului Sibiu , Gura Râului , Andrei Șaguna , Academiei Române , Ion Besoiu , Lucreția Ciobanu , Corneliu Bucur , Mircea Păcurariu , Iacob Cătoiu , Libertatea Sibiu , Asociației Americane , Consiliului Popular Județean S , Muzeul Tehnicii Populare
Vizualizari: 785
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Newman
Acum 2 ore
Silviu
Acum 2 ore
Emil
Acum 2 ore
Sibian
Acum 2 ore
Sibian