Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-7°C

Intrebari pentru activistii pro-jefuire

1. De ce sunt secrete toate ofertele de concesionare a bogățiilor acestei țări, toate licitațiile, toate programele de explorare și apoi exploatare ?
2. De ce s-a concesionat mai mult de jumătate din teritoriul României unor firme străine, înainte să se știe ce, cât și cum se poate extrage din subsol ?? Adică toate guvernele de după 1994 au oferit pe tavă, și pe bani foarte puțini, toată platforma continentală a Mării Negre, tot litoralul, toate zonele cu poliminerale din munți, tot Podișul Transilvaniei și tot Podișul Moldovei, toată Cîmpia de vest, din Sătmar la Dunăre…
3. De ce se tot încearcă atribuirea, pentru protestele publice, a etichetei de  „anti-american” în locul celei corecte de „anti-colonialist” ?
4. De ce numai oamenii partidelor (afaceriști, primari, etc.) au cumpărat terenuri pe zonele posibil de exploatat și apoi le-au oferit companiilor străine ?
5. De ce se utilizează companii românești de prospecțiuni, care intră fără să anunțe proprietarii, pe terenurile private ?
6. De ce nici o conducere post-1990 a acestei țări nu a fundamentat o strategie energetică a României pe 30 – 50 de ani ? Ca să nu mai vorbim că nu există nici un fel de strategie de dezvoltare a țării, ca și când aici ar urma să se înființeze cu totul altceva…
7. De unde apare ideea că protestatarii sunt împotriva capitalismului ? Pentru că operațiunile unor securiști români, aliați cu firme canadiene înființate peste noapte în paradisuri fiscale și protejate de un guvern criptocomunist, NU ÎNSEAMNĂ CAPITALISM !!!
8. În contextul actual, de ce nu se organizează dezbateri oficiale, publice, în presa scrisă, la televiziune, la consiliile locale și județene, pentru ca majoritatea populației să fie în cunoștință de cauză asupra a ceea ce urmează să se petreacă în vecinătatea localităților lor, sau chiar pe pământurile lor?
9. De ce nu s-a clarificat în România regimul de proprietate asupra bogățiilor subsolului și asupra exploatării lor ? Lucrurile acestea, mai ales într-o țară bogată cum e a noastră, trebuiau gestionate așa cum s-a făcut asta în perioada interbelică, cu legi ale minelor și subsolului care au asigurat succesul utilizării resurselor în favoarea națiunii – una dintre cauzele majore ale dezvoltării spectaculoase a țării între cele două războaie mondiale !!
10. De ce nu se vorbește deloc despre TOATE firmele implicate în concesionarea rezervelor noastre strategice (inclusiv Gazprom!), despre exploatarea haldelor aurifere și a minereurilor din zonele Baia Mare, Brad, Certej și atâtea altele ?
11. De ce televiziunea națională nu prezintă, la ore de maximă audiență, și opiniile alternative ale specialiștilor și investigatorilor din țări dezvoltate unde au avut loc asemenea exploatări, ce a rămas în urma lor și de ce multe dintre aceste țări au interzis continuarea lor ??
12. De ce nu se vorbește de loc în mass-media românească despre costurile colaterale ale instalării câmpurilor de turnuri eoliene, costurile colaterale ale exploatării gazelor de șist – cantitățile uriașe de apă necesare unei singure sonde de acest tip pe parcursul unui singur an, sutele de curse cu cisterne auto necesare, deci infrastructura rutieră și locuințele pe lîngă care trec mii și mii de camioane de mare tonaj se vor degrada rapid !! Și cine plătește depoluarea din miile de lacuri cu apă uzată de la aceste sonde (câtă mai se scoate din adânc, restul rămânând acolo…)???
13. Apropo de costuri colaterale, a plătit cineva pentru degradările din satele gălățene supuse la sute de cutremure anul acesta și pentru apa fântânilor care nu se mai poate folosi? Face vreo societate de asigurări din țara asta polițe de asigurare pentru sondele respective și pentru locuitorii din localitățile din jur ?? Încercați – nu face nimeni așa ceva !!
Las numărul întrebărilor la această cifră! Dar se mai poate adăuga faptul că majoritatea carierelor de exploatare din Canada și majoritatea sondelor ptr. gaze de șist expirate din S.U.A. au fost părăsite prin falimentul firmelor respective, depoluarea, teribil de scumpă, rămânând în seama guvernelor (locale și federale )! Aici e și celebrul exemplu cu fostul lac de cianuri din Canada, unde guvernul (deci cetățenii) plătește 1 miliard de dolari PE AN ca să înghețe permanent pământul de sub lac, ca apele toxice să nu se infiltreze în pânza freatică! DOAMNE FEREȘTE!

Comentarii

2 comentarii

f3Htc14qp4m

Acum 7 ani

i am missing clookworkmcd. How can i put it back on. It does the same thing in Froyo. I have tried several zip files using Oden and nothing works. HELP
Raspunde

GFlDuyQin

Acum 7 ani

The name address of the covered. QuotesChimp recognizes you as somebody to whom the policy contract was given.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus